|

1.maj læserbrev

Af Iben Sønderup, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Randers,Havevej 9, Langå

Det danske velfærdssamfund har altid været genstand for debat. Medens nogle mener at velfærdssamfundet skal styrkes, mener andre at velfærdssamfundet i Danmark gør de svage endnu svagere. Men det stærke velfærdssamfund, der er blevet opbygget i Danmark, har netop vist sin styrke ved at hjælpe nogle af dem, der har haft allermest brug for det under coronakrisen – nemlig de ensomme og de udsatte. Sidste weekend afsatte Folketingets partier 215 mio. kroner til udsatte. Pengene skal blandt andet hjælpe børn i misbrugsfamilier og borgere med handicap, som lever isoleret.

Mens antallet af bekræftede smittede af Covid-19 i Danmark og resten af verden steg tilbage i starten af marts måned, og WHO erklærede spredningen af corona-virussen for en pandemi, steg forventningerne til velfærdssamfundet i Danmark endnu mere. Efterspørgslen på effektivitet fra blandt andet læger, sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og -assistenter blev lige pludselig meget stor, da man omlagde store dele af sundhedssektoren for at gøre klar til et stort antal patienter med Covid-19. En supertanker – vores sundhedsvæsen – lagde kursen om. 

Jeg er i det hele taget imponeret over den måde, hvorpå alle i Danmark har stået sammen og taget opgaven på sig: sundhedspersonalet, de unge under uddannelse, skolebørnene, familierne, erhvervslivet, restaurationsbranchen, tandlægerne, fysioterapeuterne, frisørerne og alle de andre små erhvervsdrivende, hele kulturlivet – alle har fulgt retningslinjer og anbefalinger. Og vores sundhedspersonale har stået i frontlinjen hele vejen igennem uden at kny, selv om de har været nødt til at udsætte sig selv for smittefare. 

Det samme gælder de pædagoger, der har varetaget nødpasning af børn af de forældre, der varetager kritiske funktioner. De ældre er der blevet taget hånd om på landets plejehjem, hvor der også har været et stort behov for ekstra nærvær og opmærksomhed. 

Derudover synes jeg også, det er bemærkelsesværdigt at nævne, at Danmark stadigvæk er i stand til at holde hånden under erhvervslivet med de forskellige hjælpepakker, regeringen har udarbejdet. Dette er med til at sikre en fremtid efter Covic-19 og det bedst mulige udgangspunkt for virksomhederne og lønmodtagerne, omstændighederne taget i betragtning. 

I Danmark har vi en høj grad af tillid til hinanden og, som man kan se, også en stærk ansvarsfølelse for hinanden. Vi har været gode til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger under coronakrisen. Derfor har det i Danmark ikke været nødvendigt at lave udgangsforbud, som man har set det i andre lande.  Og alligevel har vi fået bremset epidemien i opløbet, takket være borgernes ansvarlighed og en handlekraftig regering

Jeg vil gerne i dag rose de andre partier i Folketinget for det samarbejde, der har været, i denne svære tid. 

Velfærdssamfundet har vist sin styrke i denne helt ekstraordinære situation. Det kan der ikke herske nogen tvivl om. 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Se pinsesolen danse – i pinsesnittet

Se pinsesolen danse – i pinsesnittet

Det er gammel tradition at stå tidligt op pinsemorgen for at se ”solen danse” ... læs mere
Ses vi til Torsdagstræf?  

Ses vi til Torsdagstræf?  

kynd dig at sætte kryds i kalenderen den 11. juni 2020, kl. 15-17.30, hvor vi besøger BMS i Søften.   ... læs mere
Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i pinsen

Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i pinsen

Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i uge 22 og 23, 2020 ... læs mere
Begrænsede besøg på landets hospicer giver absolut ingen mening.

Begrænsede besøg på landets hospicer giver absolut ingen mening.

Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup, Social- og Sundhedsudvalget ... læs mere
Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...