|

145.486.640 kroner til at knække cancer

Knæk Cancer er en folkesag. Det har danskerne endnu engang slået fast. Befolkningen ønsker i den grad at bakke op om at hjælpe kræftpatienter og pårørende – og om at bekæmpe kræft.

 

 

  

Danskerne interesse for oplysning om kræft er også vokset. Rigtigt mange benyttede sig nemlig af chancen for at få lavet et sundhedstjek i de fem byer, som Knæk Cancer besøgte i sidste uge, og flere blev sendt videre til yderligere undersøgelser hos egen læge.

Der har været holdt lysceremonier, der er indsamlet flasker, der er bagt kager. Aldrig tidligere har så mange mennesker været involveret, og der er i den grad blevet knoklet rundt om i landet for at stable Knæk Cancer-arrangementer på benene for at oplyse om kræftsagen og indsamle penge til kræftsagen. 

 

Det fantastiske engagement glæder Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen. 

– Danskerne har vist en enorm velvilje. Det er ufatteligt mange penge, der er blevet samlet ind. Vi er dybt taknemmelige over den fantastiske opbakning, danskerne igen i år viser kræftsagen. Jeg tænker særligt på de mange kræftpatienter og pårørende, som slås med sygdommen. Knæk Cancer viser, at vi alle tænker og føler med dem. Knæk Cancer rammer helt tydeligt noget, som vedkommer os, uanset om man har eller har haft kræft tæt inde på livet eller ej, siger Leif Vestergaard Pedersen og tilføjer: 

– Hver en krone tæller, for de er med til at sætte afgørende forskning i gang, der ikke ellers ville blive igangsat.

Kø ved Knæk Cancer-bussen

Hjørring, Holstebro, Esbjerg, Faaborg og Nykøbing Falster fik i sidste uge besøg af Knæk Cancer-bussen, og i hver eneste by stod mennesker i kø for at få et sundhedstjek, et tjek for kræft i huden eller for at få viden om symptomer på kræft. 

En foreløbig opgørelse viser, at ca. 2.000 mennesker har fået lavet et sundhedstjek. Ca. 340 mennesker fik foretaget et tjek for kræft i huden, hvoraf 42 blev sendt videre til yderligere undersøgelser hos egen læge, fordi der var mistanke om, at de kan have kræft. 

– Interessen for vores forebyggelsesaktiviteter i alle byer var kolossal. Det er så glædeligt, at flere og flere borgere ønsker at få oplysning om, hvordan man kan forebygge kræft, eller at få viden om symptomer på kræft. Det er så uhyre vigtigt, at vi hurtigt søger læge, hvis vi får symptomer på kræft. For det handler om at komme i behandling så hurtigt som muligt, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Det går pengene til

Allerede i dag mandag får de første forskere grønt lys til at gå i gang med forskningsprojekter, der blandt andet handler om at finde ud af, om hjemmescreening for tarmkræft med kamerapille virker, og om en vaccine kan genaktivere immunforsvaret hos kræftpatienter med knoglemarvskræft, så immunforsvaret kan bekæmpe kræften.

Et andet projekt er to landsdækkende spørgeskemaundersøgelser, der skal give os uddybende viden om danske kræftpatienters oplevelse af hele deres kræftforløb – både i forhold til deres egen sygdomssituation og sundhedsvæsenets indsats. 

Se hvad pengene fra Knæk Cancer går til på www.detgårpengenetil.dk

 

              

                      

Ialt 145.486.640 millioner kroner blev det til, da Knæk Cancer-ugen på TV 2 og rundt omkring i hele landet sluttede lørdag aften med showet ’Knæk Cancer Live’. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
Loading...