|

SAT PÅ SPIDSEN

Årets landsby bliver ikke fundet i Favrskov…

Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark har skudt gang i jagten på Årets Landsby og her i 2017 er temaet ”Den Digitale Landsby”, hvor både ildsjæle og adgang til digital infrastruktur spiller centrale roller 

Lad det være slået fast med det samme; Det kan ikke betale sig for landsbyer i Favrskov at ansøge om titlen ’Årets Landsby’!

Hvorfor?

Fordi digital infrastruktur i Favrskovs landsbyer er ”en by i Rusland”!

Og denne digitale ’udørk’ må vores valgte politikere tage på deres visionsløse skuldre. Sammen med langt de fleste landsbybeboere, der ikke gider at tage problemet alvorligt…

Prisen for Årets Landsby, kommer i år til at gå til et lokalsamfund, som har ydet en særlig indsats på det digitale område, og hvor blandt andet det at styrke den digitale infrastruktur lokalt er et vigtig parameter.

Spredt ud over de danske landdistrikter har ildsjæle igennem flere år kæmpet for at få forbedret den digitale infrastruktur, og et øget fokus på sagen har også medført, at mange lokalsamfund har fået bredbånd. Bare ikke i Favrskov…

Med prisen for ”Den Digitale Landsby” gives der nu et synligt skulderklap til de ildsjæle, som er lykkedes med at skabe en digital forandring i deres lokalområde.

Formand for bedømmelseskomiteen Annette Vilhelmsen udtaler:

”Det er afgørende, at borgerne i fællesskab arbejder for at skabe levedygtige landsbyer, og her er mobil- og bredbåndsdækning en vigtig forudsætning for at gøre det mere attraktivt at bo og leve uden for de store byer.

Højhastighedsbredbånd er vigtigt for de erhvervsdrivende, for turisterne og for almindelige familier. Det er simpelthen lige så vigtigt som el og vand.”

Desværre er vi ikke kommet længere her i Favrskov Kommune end til at få foretaget lidt undersøgelser af vores manglende digitale infrastruktur med fravær af ordentlig bredbåndsbredde og elendig mobildækning. Resultatet af disse undersøgelser er tilsyneladende havnet i den kommunale ’syltekrukke’.

Kære politikere og sløve medborgere

Gør nu noget ved problemet. NU!     

Os på det digitale ’B-Hold’ skal være glade, hvis vi ikke snart rykker ned på et ’C-Hold’…

Hvis vores byrødder ikke gør noget ved problemet, og hvis I, kære non-digitale medborgere, bliver ved med at negligere problemet og tror at alle andre end jer selv gør noget ved selvsamme problem, så dør vores landsbyer ganske enkelt!

Ingen gider fremover at flytte et sted hen, hvor mobil- og bredbånds dækning er håbløst bagud i forhold til den digitale virkelighed.

Ingen gider at etablere virksomhed i sådanne områder. Landmænd vil heller ikke fremover kunne drive deres landbrug uden tilstrækkelig digital infrastruktur.

Huse i yderområderne bliver usælgelige, og landsbyer bliver til spøgelsesbyer.

Mens politikere, embedsværk og landsbybeboere sidder på deres hænder…

 

VI SES på tirsdag

 

Med venlig hilsen

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

 

mailadtr.    post@eigiljacobsen.dk

 

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

2 kommentarer til “SAT PÅ SPIDSEN

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...