|

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk?

 

 

”Velfærd frem for skattelettelser”, Velfærd før skatteprocent”, Flere midler til velfærdens helte”…

 

Ovenstående slogans var blot nogle få, af dem vi så og hørte op til og under den netop overståede kommunalvalgkamp. Og de har også lydt på gangene på Christiansborg og under de utallige TV-interviews under de seje og langstrakte forhandlinger om næste års finanslov.

Og de kommer med statsgaranti frem igen når ”Dynamit Anders”, ”Tulle”, og ”Bette Lars” skal forsøge at nå hinanden i en kombiaftale om skattelettelser og flygtningestramninger. Og det vil fortsætte lige til næste Folketingsvalg nærmer sig..

Ordet ”velfærd” bruges så ofte og af så mange politikere fra så mange sider, at hvis man forestiller sig, at der står en person uden for rigets grænser og kigger ind på vores lille politiske andedam, så må vedkommende tro, at Danmark stander i våde og balancerer på randen af den sociale massegrav…

Det er ingenlunde tilfældet!

Vores lille land fylder ikke meget på verdenskortet. Men på et punkt indtager vi en absolut og ubestridt verdensrekord; nemlig som landet med verdens højeste skattetryk.

Den førerposition blandt alle verdens nationer indtog vi første gang i 2002 med Anders Fogh Rasmussen som statsminister. Hvem husker ikke hans mantra om ”skattestop”, som blot var endnu en lodret politisk løgn. Og dem har vi oplevet utallige af af slagsen lige siden – uanset hvem der har ’siddet for bordenden’ inde på ’borgen’.

Tårnhøjt skattetryk må alt andet lige betyde tårnhøj velfærd…

Skattelettelser har altid været på den politiske dagsorden. De er bare aldrig blevet til noget…

Senest har DF skudt lettelser i skatten til ’hjørnespark’, fordi man ikke kunne blive enige med regeringen om en finanslov, hvor DF kædede skattelettelser sammen med hjemsendelse af flygtninge uden opholdstilladelse her i landet.

Men tilbage til velfærden.

Det er en kendsgerning, at antallet af ”nydere” overstiger antallet af ”ydere”.

Den offentlige sektor og antallet af personer, der er på en eller anden form for overførselsindkomst er nu langt større end det mindretal, der finansierer ’festen’.

Det er en kendsgerning, at pengene først skal tjenes i den private sektor, før den offentlige sektor kan begynde at bruge løs af dem. Noget som vores folkevalgte politikere ikke synes at være bevidst om, eller som de bevidst ignorerer.

Men da den offentlige sektor og overførselsindkomstmodtagerne udgør et flertal, kan politikerne jo på god demokratisk vis blot bruge løs af pengene. Og det gør man å…

Dansk eksport forventes i år at nå op på 1.100 mia kr., hvilket omtrent er det samme som de samlede offentlige udgifter.

Vores folkevalgte forsamlinger – Folketing, regioner og kommunalbestyrelser – er i betydeligt omfang befolket med offentligt ansatte, og for Folketingets vedkommende med en stor overvægt af akademikere, der for flertallets vedkommende aldrig har haft et ”rigtigt” arbejde. De er oftest gået direkte fra det grønne eksamensbord og lige ind i den politiske legestue inde på ’borgen’..

Én af konsekvenserne af denne ”skævvridning” af vores ”repræsentative” demokrati er vores verdensrekord i skattetryk.

Det er en beklagelig kendsgerning, at de selvsamme erhvervsmæssigt uerfarne politikere hellere vil tækkes flertallet i vælgerbefolkningen, så disse kan leve af at bruge de penge, som mindretallet tjener hjem til fællesskabet.

Men stiller man spørgsmål til, hvorfor der er så mange områder, hvor ”kernevelfærden”, herunder daginstitutioner, skoler og lærdom, ventelister til sygehuse, ældrepleje og mange flere områder, der ikke har de nødvendige ressourcer til at yde en service, der burde være en naturlig følge af verdens højeste skattetryk, så ’blæser svaret i vinden’.

Ingen politiker tør udfordre os vælgere og vores intelligens med budskabet om, at den såkaldte velfærd for længst er løbet løbsk…

VI SES på 

Med venlig hilsen og GODT NYTÅR

Eigil Jacobsen

Rækkevej 9

8370 Hadsten

mailadresse :    Post@eigiljacobsen.dk 

  

Eigil Jacobsen skriver hver tirsdag og fredag klummen ’SAT PÅ SPIDSEN’.Den spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Sat på Spidsen

 1. Hej Eigil

  Tak for et godt og spændende indlæg, men der er nogen ting, der er sat lige lovligt meget på spidsen.

  Du skriver at; “den offentlige sektor og antallet af personer, der er på en eller anden form for overførselsindkomst er nu langt større end det mindretal, der finansierer ’festen’”.

  Det er vist en sandhed med modifikationer.

  Jeg ved godt du skriver, “en eller anden form for overførselsindkomst”, men så regner du også alle familier med, der får børnepenge, og de bidrager alligevel positivt til “festen”.

  Ifølge Danmarks Statistik, var der ved udgangen af 2016, 1.070.712 mennesker på offentlig forsørgelse i alderen 16-64:

  https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/levevilkaar/offentligt-forsoergede/16-64-aarige-offentligt-forsoergede

  I 4. kvartal af 2017 var der 2.712.145 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i Danmark, heraf alene 1.887.422 i private virksomheder. Og her har jeg ikke medregnet de selvstændige private enkeltmandsvirksomheder, som vurderes at være på 130.000 stk.

  https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/arbejde-indkomst-og-formue/beskaeftigelse/beskaeftigelse-for-loenmodtagere

  Hvis du lægger den offentlige sektor sammen med antal mennesker på offentlig forsørgelse, så får du samlet gruppe på 1.895.130 personer (så næppe “langt større” end den gruppe, der arbejde i det private og igen er de private selvstændige enkeltmandsvirksomheder ikke regnet med).

  Man kan selvfølgelig diskutere det rimelige i dit standpunkt om, at ansatte i det offentlige ikke bidrager positivt til “festen” (sådan tolker jeg dit indlæg, når du putter dem i kassen med “nydere”). Der er nok en del, der vil argumentere for, at det gør de selvfølgelig via den skat de betaler og det stykke arbejde de udfører.

  Godt nytår!

  Vh. Sebastian

  1. Hej Sebastian,
   Tak for dit indlæg.
   NEJ – jeg regner ikke dem, der får børnepenge med i antallet af personer, der er “på en eller anden slags overførselsindkomst”.
   Derimod medtager jeg alle former for pensionister og andre, der er på offentlig forsørgelse.
   Mvh
   Eigil

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Første udgave af ”Lokalavisen” er knap så lokal ... læs mere
Loading...