|

2 x DM Guld til Tom Møller Kjeldsen

Tom Møller Kjeldsen fra Hinge Autoværksted, har i år kørt to Danmarksmesterskaber i hus.

Tom har kørt dem hjem i hans Seat Ibiza 1.4 16V med 165 hk. Tom har deltaget i klassen 0-1400 cc.

Den første DM mesterskabs titel som han hjemførte, var Danmarksmesterskabet i  Minirally 2017. Der var 6 DM afdelinger og Tom vandt alle 6 afdelinger. Til DM i Minirally har Tom haft John Dreyer Sørensen fra Mejlby nord for Randers, som co-driver/navigatør. Du kan se længere nede på siden hvad Minirally er.

Det andet DM han vandt, var Danmarksmesterskabet i Rally 2017 i klasse 3. Ved siden af som co-driver/navigatør, sad Lasse Stigård Nerup fra Randers.

Tom regner med at 2018 igen skal være hans år. Han planlægger at køre de to DM mesterskaber igen, foruden at skulle deltage i det legendariske Fårvang Rally.

Du kan hoppe i Tom Møller Kjeldens Seat Ibiza og nyde turen her under

Pingvinnyt ønsker Tom tillykke  

Hvad er Minirally? 

Minirally er løb med hastighedsprøver på afspærrede landeveje, som skal gennemkøres hurtigst muligt. Hastigheden kan nå op på 190 km/t på små landevej, og samarbejdet mellem co-driver/navigatør og 1.kører er af afgørende betydning.

Løbet kan bestå af 3-4 prøver som køres af to gange. Gennemgående hastighedsprøver må dog høst være 8 km lang og rundbaner højst 10 km. Løbets samlede længde må max være 60 km.

Et Minirally afvikles på ´en dag, hvor man kører prøverne igennem fra tidlig om morgenen. Dette foregår efter færdselsloven, og det er her holdene laver hastighedsnoter til de forskellige prøver. Dette gøres, så co-driveren kan fortælle vejens forløb gennem hele prøven, og holdet derved kan køre hurtigst muligt, samtidig med at sikkerheden øges.

Sidst på formiddagen starter løbet, og der er indlagt tidskontroller mellem prøverne. Dette giver en ekstra dimension i løbet, og der er tidsstraf, hvis man ikke er på tidskontrollerne på det rigtige tidspunkt.

Løbene er meget udfordrende for både kører og co-driver, og adskiller sig primært fra DM-rally på to punkter. Løbende afholdes over ´en dag, for at holde omkostningerne nede, og så er prøverne ikke lige så lange, som dem der køres i DM-serien.

Hvad er Rally?

Rally drejer sig primært om at køre så hurtigt som muligt, som hovedregel på et stykke offentlig vej, som under rallyet er afspærret for al anden trafik. De veje som anvendes til et rally, er typisk mindre biveje med varierende underlag. Endvidere anvendes der til de meget publikumsvenlige prøver et større område, typisk i et industrikvarter. Kort fortalt består et rally ofte af 15-20 sådanne afspærrede hastighedsprøver og det hold, som hurtigst kan gennemkøre prøverne er vinder. Der køres løb over to dage, modsat Minirally som køres over en dag..

Et rallyhold er ikke kun køreren og hans bil. De to er naturligvis en væsentlig faktor, men for at køre hurtigt på hastighedsprøverne er køreren helt afhængig af sin co-driver/navigatør. Inden rallyet har de to lov til at køre hastighedsprøverne igennem – indenfor færdselslovens fartgrænser, naturligvis – for at notere sig vejens forløb. Under selve rallyet læser observatøren disse noter op for køreren og kan advare ham mod blinde sving, bakketoppe og andre skjulte farer. Køreren må derfor stole 100% på sin co-driver – en fejl under notelæsningen betyder i heldigste fald en langsommere tid, i værste fald en bulet bil!

Køreren må også stole på sine servicefolk. Mellem prøverne gennemgår de bilen og reparerer den om nødvendigt. Ofte under stort tidspres, men alligevel må de ikke begå en eneste fejl, da bilen på næste prøve igen vil blive presset til det yderste. Mange gange er det serviceholdets dygtighed, som sætter køreren i stand til at fuldføre og måske vinde et rally.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...