|

2 x DM Guld til Tom Møller Kjeldsen

Tom Møller Kjeldsen fra Hinge Autoværksted, har i år kørt to Danmarksmesterskaber i hus.

Tom har kørt dem hjem i hans Seat Ibiza 1.4 16V med 165 hk. Tom har deltaget i klassen 0-1400 cc.

Den første DM mesterskabs titel som han hjemførte, var Danmarksmesterskabet i  Minirally 2017. Der var 6 DM afdelinger og Tom vandt alle 6 afdelinger. Til DM i Minirally har Tom haft John Dreyer Sørensen fra Mejlby nord for Randers, som co-driver/navigatør. Du kan se længere nede på siden hvad Minirally er.

Det andet DM han vandt, var Danmarksmesterskabet i Rally 2017 i klasse 3. Ved siden af som co-driver/navigatør, sad Lasse Stigård Nerup fra Randers.

Tom regner med at 2018 igen skal være hans år. Han planlægger at køre de to DM mesterskaber igen, foruden at skulle deltage i det legendariske Fårvang Rally.

Du kan hoppe i Tom Møller Kjeldens Seat Ibiza og nyde turen her under

Pingvinnyt ønsker Tom tillykke  

Hvad er Minirally? 

Minirally er løb med hastighedsprøver på afspærrede landeveje, som skal gennemkøres hurtigst muligt. Hastigheden kan nå op på 190 km/t på små landevej, og samarbejdet mellem co-driver/navigatør og 1.kører er af afgørende betydning.

Løbet kan bestå af 3-4 prøver som køres af to gange. Gennemgående hastighedsprøver må dog høst være 8 km lang og rundbaner højst 10 km. Løbets samlede længde må max være 60 km.

Et Minirally afvikles på ´en dag, hvor man kører prøverne igennem fra tidlig om morgenen. Dette foregår efter færdselsloven, og det er her holdene laver hastighedsnoter til de forskellige prøver. Dette gøres, så co-driveren kan fortælle vejens forløb gennem hele prøven, og holdet derved kan køre hurtigst muligt, samtidig med at sikkerheden øges.

Sidst på formiddagen starter løbet, og der er indlagt tidskontroller mellem prøverne. Dette giver en ekstra dimension i løbet, og der er tidsstraf, hvis man ikke er på tidskontrollerne på det rigtige tidspunkt.

Løbene er meget udfordrende for både kører og co-driver, og adskiller sig primært fra DM-rally på to punkter. Løbende afholdes over ´en dag, for at holde omkostningerne nede, og så er prøverne ikke lige så lange, som dem der køres i DM-serien.

Hvad er Rally?

Rally drejer sig primært om at køre så hurtigt som muligt, som hovedregel på et stykke offentlig vej, som under rallyet er afspærret for al anden trafik. De veje som anvendes til et rally, er typisk mindre biveje med varierende underlag. Endvidere anvendes der til de meget publikumsvenlige prøver et større område, typisk i et industrikvarter. Kort fortalt består et rally ofte af 15-20 sådanne afspærrede hastighedsprøver og det hold, som hurtigst kan gennemkøre prøverne er vinder. Der køres løb over to dage, modsat Minirally som køres over en dag..

Et rallyhold er ikke kun køreren og hans bil. De to er naturligvis en væsentlig faktor, men for at køre hurtigt på hastighedsprøverne er køreren helt afhængig af sin co-driver/navigatør. Inden rallyet har de to lov til at køre hastighedsprøverne igennem – indenfor færdselslovens fartgrænser, naturligvis – for at notere sig vejens forløb. Under selve rallyet læser observatøren disse noter op for køreren og kan advare ham mod blinde sving, bakketoppe og andre skjulte farer. Køreren må derfor stole 100% på sin co-driver – en fejl under notelæsningen betyder i heldigste fald en langsommere tid, i værste fald en bulet bil!

Køreren må også stole på sine servicefolk. Mellem prøverne gennemgår de bilen og reparerer den om nødvendigt. Ofte under stort tidspres, men alligevel må de ikke begå en eneste fejl, da bilen på næste prøve igen vil blive presset til det yderste. Mange gange er det serviceholdets dygtighed, som sætter køreren i stand til at fuldføre og måske vinde et rally.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...