|

2 x DM Guld til Tom Møller Kjeldsen

Tom Møller Kjeldsen fra Hinge Autoværksted, har i år kørt to Danmarksmesterskaber i hus.

Tom har kørt dem hjem i hans Seat Ibiza 1.4 16V med 165 hk. Tom har deltaget i klassen 0-1400 cc.

Den første DM mesterskabs titel som han hjemførte, var Danmarksmesterskabet i  Minirally 2017. Der var 6 DM afdelinger og Tom vandt alle 6 afdelinger. Til DM i Minirally har Tom haft John Dreyer Sørensen fra Mejlby nord for Randers, som co-driver/navigatør. Du kan se længere nede på siden hvad Minirally er.

Det andet DM han vandt, var Danmarksmesterskabet i Rally 2017 i klasse 3. Ved siden af som co-driver/navigatør, sad Lasse Stigård Nerup fra Randers.

Tom regner med at 2018 igen skal være hans år. Han planlægger at køre de to DM mesterskaber igen, foruden at skulle deltage i det legendariske Fårvang Rally.

Du kan hoppe i Tom Møller Kjeldens Seat Ibiza og nyde turen her under

Pingvinnyt ønsker Tom tillykke  

Hvad er Minirally? 

Minirally er løb med hastighedsprøver på afspærrede landeveje, som skal gennemkøres hurtigst muligt. Hastigheden kan nå op på 190 km/t på små landevej, og samarbejdet mellem co-driver/navigatør og 1.kører er af afgørende betydning.

Løbet kan bestå af 3-4 prøver som køres af to gange. Gennemgående hastighedsprøver må dog høst være 8 km lang og rundbaner højst 10 km. Løbets samlede længde må max være 60 km.

Et Minirally afvikles på ´en dag, hvor man kører prøverne igennem fra tidlig om morgenen. Dette foregår efter færdselsloven, og det er her holdene laver hastighedsnoter til de forskellige prøver. Dette gøres, så co-driveren kan fortælle vejens forløb gennem hele prøven, og holdet derved kan køre hurtigst muligt, samtidig med at sikkerheden øges.

Sidst på formiddagen starter løbet, og der er indlagt tidskontroller mellem prøverne. Dette giver en ekstra dimension i løbet, og der er tidsstraf, hvis man ikke er på tidskontrollerne på det rigtige tidspunkt.

Løbene er meget udfordrende for både kører og co-driver, og adskiller sig primært fra DM-rally på to punkter. Løbende afholdes over ´en dag, for at holde omkostningerne nede, og så er prøverne ikke lige så lange, som dem der køres i DM-serien.

Hvad er Rally?

Rally drejer sig primært om at køre så hurtigt som muligt, som hovedregel på et stykke offentlig vej, som under rallyet er afspærret for al anden trafik. De veje som anvendes til et rally, er typisk mindre biveje med varierende underlag. Endvidere anvendes der til de meget publikumsvenlige prøver et større område, typisk i et industrikvarter. Kort fortalt består et rally ofte af 15-20 sådanne afspærrede hastighedsprøver og det hold, som hurtigst kan gennemkøre prøverne er vinder. Der køres løb over to dage, modsat Minirally som køres over en dag..

Et rallyhold er ikke kun køreren og hans bil. De to er naturligvis en væsentlig faktor, men for at køre hurtigt på hastighedsprøverne er køreren helt afhængig af sin co-driver/navigatør. Inden rallyet har de to lov til at køre hastighedsprøverne igennem – indenfor færdselslovens fartgrænser, naturligvis – for at notere sig vejens forløb. Under selve rallyet læser observatøren disse noter op for køreren og kan advare ham mod blinde sving, bakketoppe og andre skjulte farer. Køreren må derfor stole 100% på sin co-driver – en fejl under notelæsningen betyder i heldigste fald en langsommere tid, i værste fald en bulet bil!

Køreren må også stole på sine servicefolk. Mellem prøverne gennemgår de bilen og reparerer den om nødvendigt. Ofte under stort tidspres, men alligevel må de ikke begå en eneste fejl, da bilen på næste prøve igen vil blive presset til det yderste. Mange gange er det serviceholdets dygtighed, som sætter køreren i stand til at fuldføre og måske vinde et rally.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Julestue
13. nov. 2017

Julestue

Pape vender hjem
14. nov. 2017

Pape vender hjem

Loading...

Nils Borring varetager Favrskovs interesser på allerbedste vis!

Nils Borring varetager Favrskovs interesser på allerbedste vis!

Af Rasmus Prehn (S), transportpolitisk ordfører, og Daniel Toft Jakobsen (S), folketingsmedlem valgt i Favrskov og medlem af transportudvalget ... læs mere
Gadesnak i centerbyer og landsbyer

Gadesnak i centerbyer og landsbyer

Af byrådsmedlem for Socialdemokratiet Grethe Villadsen, Voldum ... læs mere
Hærværk på DSB`s venterum

Hærværk på DSB`s venterum

Masser af glasskår fra knuste flasker og overmalet med uhumske ord ... læs mere
Nye tilbud til yngre demente i Favrskov

Nye tilbud til yngre demente i Favrskov

Favrskov Kommune har sammen med Aarhus, Odder og Syddjurs Kommune samt Alzheimerforeningen fået 2,8 millioner kroner til at udvikle nye aktiviteter og fællesskaber til personer med let til svær demens. Projektet har særligt fokus på yngre demente ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

LMO klær unge på til livet som landmænd ... læs mere
Indbrud i privat bolig

Indbrud i privat bolig

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Nu kan affaldet atter bo pænere

Nu kan affaldet atter bo pænere

Så er affaldssituationen i Søndergade i Hadsten igen blevet normaliseret ... læs mere
Livet skal være lettere for de handicappede

Livet skal være lettere for de handicappede

Vi har modtaget følgende fra Lone Glarbo (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov, kandidat til KV17, Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Mest mulig livskvalitet for vores ældre borgere

Mest mulig livskvalitet for vores ældre borgere

Af byrådsmedlem Dorte Winther, Venstre, Hammel ... læs mere
Afsluttende svar til Erling Kvist Andersen om flygtninges sygefravær

Afsluttende svar til Erling Kvist Andersen om flygtninges sygefravær

Af Eva Damsgaard, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti ... læs mere
Socialdemokrater på tur

Socialdemokrater på tur

På en smuk og kold november dag tog de socialdemokratiske byrådskandidater fra Hadsten - området på tur ... læs mere
Husk deadline for at brevstemme

Husk deadline for at brevstemme

Fredag 17. november 2017 kl. 16 er sidste mulighed for at brevstemme i Favrskov Kommune inden kommunal- og regionsrådsvalget 21. november 2017 ... læs mere
Loading...