|

2020 bød på markant prisfremgang på hele boligmarkedet

BOLIGSIDEN oplyser

 
 

Salgspriserne for både huse, lejligheder og sommerhuse udviklede sig i positiv retning i 2020, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Året bød på prisstigninger på mellem 6,5 og 11,1 procent.

Foto: Boligsiden

Nye decembertal fra Boligsidens Markedsindeks – og dermed for hele 2020 – viser store fremgange i salgspriserne for både huse, ejerlejligheder og ikke mindst sommerhuse.

Tallene viser nemlig, at salgspriserne for villaer og rækkehuse nu ligger 6,5 procent højere end i december 2019. Det er den største årlige ændring siden 2015, hvor prisstigningen ved årsskiftet var 7,9 procent.

”Priserne på villaer og rækkehuse er nu steget otte år i træk, men stigninger, som vi har set i 2020, er langtfra business as usual. Vi har i 2020 set ekstra høj handelsaktivitet i et år, som på mange andre områder ellers har været præget af krise. Den høje aktivitet har påvirket priserne og sikret den største stigning i fem år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Fremgangen i priser gælder i størstedelen af landet. Kun Region Nordjylland skiller sig ud med et mindre prisfald i 2020 på 1,7 procent.

Lejlighederne krydsede milepæl i 2020

Priserne på ejerlejligheder har også taget et ekstra nøk op, idet salgspriserne her er steget med 9,1 procent.

Det er væsentlig mere end de 3,4 procent, som lejlighedspriserne steg med i 2019. Samtidig blev 2020 også året, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder krydsede 30.000 kroner.

”Ikke nok med at priserne på ejerlejligheder er steget med ni procent, så er det samtidig sket i et år, hvor netop denne del af markedet gik delvis i stå efter den første coronanedlukning. Derfor er det også ekstra bemærkelsesværdigt, at året ender med en så markant fremgang i priserne,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det skyldes især det boom i handelsaktiviteten, som vi har set særligt efter sommerferien. Efterspørgslen på lejligheder er høj i et marked med færre boliger til salg. Lejlighederne bliver nu solgt rekordhurtigt, imens flere købere er villige til at betale mere end udbudsprisen for at sikre sig handlen. Det er alt sammen med til at presse priserne op,” siger Birgit Daetz.

Den årlige fremgang i salgspriserne for ejerlejligheder er den tredjestørste, som er registeret ved årsskiftet i Markedsindeksets historie. Kun i 2015 og 2017 er der registreret højere stigninger på henholdsvis 10,3 og 9,6 procent.

Prisrekord for sommerhuse

Sommerhusene har stået for den største prisfremgang i 2020 på 11,1 procent. Det er den højeste prisstigning for sommerhuse, som Boligsiden har registreret ved årsskiftet siden 2010, hvor Markedsindekset blev skabt.

”Salget af sommerhuse har trukket talrige overskrifter i 2020. Selv i december, hvor denne del af markedet normalt ligger i dvale, er salget øget med over 50 procent i forhold til samme måned i 2019. Den massive efterspørgsel, som der har været på sommerhuse i 2020, afspejler sig selvfølgelig i priserne. Det bliver spændende at se, om danskernes appetit på sommerhuse fortsætter ind i 2021,” siger Birgit Daetz.

Der er dog i de seneste måneder lagt en dæmper på salgspriserne for sommerhuse, som faldt en smule i november og har holdt niveauet i december.

Udviklingen i boligpriserne december 2020:

Boligtype

Pris per kvm (kroner)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

15.401

0,4%

6,5%

Ejerlejligheder

30.876

0,9%

9,1%

Sommerhuse

18.344

-0,1%

11,1%

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Dagligstuen er blevet et hjemmekontor | Livet som pensionist stiller nye krav til din bolig ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Loading...