|

22-årige Marc Kaalund fra Grundfør er nomineret til prestigefuld talentpris

Nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris

Marc Kaalund, der er nyuddannet kok, var glad og stolt, da han fik beskeden om, at han er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige – hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner

For Marc Kaalund er det at lave mad ikke bare et job – det er hans liv. Også i fritiden har han altid gang i noget med mad. Hvad enten han træner til konkurrencer eller prøver nye ting af derhjemme i sit eget køkken.

Råvarernes vej fra skov og mark og til tallerkenen er en rejse, han rigtig godt kan lide.  

Og han ved ikke noget bedre end at gå på opdagelse i skoven året rundt, og han har eksperimenteret med alt fra ramsløg til grannåle og bibernelle knopper. Han sylter selv og har desuden køleskab og fryser fyldt med alverdens ting.

Kreativiteten smitter af på tallerkenen, hvor han fordyber sig i de enkelte råvarer og gerne udforsker, hvor mange forskellige tilberedninger han kan lave med fx et blomkålshoved. 

At talentet er stort, beviste han allerede i elevtiden på Hotel & Restaurant Fru Larsen, hvor han imponerede Tommy Friis.

”Han er et dejligt ungt menneske, som på alle tænkelige måder har opfyldt, hvad man kunne tænke sig af en kokkeelev, og faktisk mere til. Han er præcis og målrettet og har en flair for faget, som nok skal bringe ham langt,” lyder det fra Tommy Friis.

Det er således ikke uden grund at Marc Kaalund er ét af de i alt fem talenter fra erhvervsskolerne i Aarhus, Silkeborg, Odense, Aalborg og Holstebro, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris VEST.

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser – og i særdeleshed kokkefaget.

”Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Der er stor mangel på dygtige kokke, hvilket giver store udfordringer for vores kunder ift. at udvikle madoplevelsen, og i sidste ende kan det have betydning for oplevelsen for os som private personer, som besøger en restaurant, et hotel, en kantine osv. Vi er i Danmark et gastronomisk magtcenter men for at fastholde dette, kræver det, vi bliver ved med at udvikle dygtige fagfolk, hvilket vi gerne vil give vores beskedne bidrag til,” siger Anders Brønnum-Schou. 

Han håber desuden at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrence element mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere. Samt medvirke til at skabe et netværk på tværs af skoler blandt de nominerede elever, som de vil kunne bruge gennem hele deres karriere, som forhåbentlig bliver inden for branchen.

”Og sidst men ikke mindst så er det også dejligt at kunne give et ikke ubetydeligt beløb på 50.000 til en knald dygtig ung engageret nyuddannet kok, som kan bruge pengene til at udvikle sig yderligere inden for faget”, lyder det fra Anders Brønnum-Schou, der forud for den endelige udvælgelse taler med de fem kandidater for at høre om deres ambitioner, drømme og vej ind i kokkefaget – og han ser igen i år frem til de samtaler.

”Det er altid en stor fornøjelse at møde personer, som inden for deres fag er dybt passioneret, hvilket i den grad har været tilfældet med alle de nominerede, jeg har mødt. Og så samtidig inden for et fag som selvfølgelig betyder meget for mig samt fondens og virksomhedens historie”, siger Anders Brønnum-Schou.

Han er hver gang blevet beriget med en spændende historie og har mærket en kærlighed og passion for faget, som har imponeret.

”Der har ind til videre ikke været nogen tvivl om, hvorfor de pågældende kandidater har været nomineret. Deres engagement og drive brænder tydeligt igennem. Og derfor har det også været MEGET svært at finde vinderen”, siger Anders Brønnum-Schou.

OM FONDEN

Oluf Brønnums Fond er stiftet af Kai Brønnum og Oluf Brønnum Schou i 1978. Fonden er ligeledes ejer af Oluf Brønnum & Co A/S, der har været toneangivende leverandør af køkkenudstyr og storkøkkener siden 1874.

TALENTPRISEN

Talentprisen udgør et rejselegat til en værdi af 50.000 kroner, der uddeles skattefrit til modtageren. De nominerede talenter, der ikke modtager årets talentpris vil i stedet modtage et gavekort udstedt af Oluf Brønnum A/S.

Prisen overrækkes på Aarhus Tech 20. september

Læs mere på: www.olufbronnumfondenstalentpris.dk

For interviews og yderligere oplysninger kontakt:

Anders Brønnum Schou, bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S

Mobil: 25 77 24 86

Mail: abs@bronnum.dk

Marc Kaalund

Mobil: 27 83 50 40

Dorthe Brøker Kristensen, pr-konsulent, Oluf Brønnums Fond

Mobil: 21 26 13 04

Mail: dorthe.broker.kristensen@gmail.com

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten Lokalarkiv henter fra gemmerne: Galten Mølle

Hadsten og Omegns Folkeblad bragte d. 30. april 1980 en artikel om Galten Mølle, der havde fået luft under vingerne igen. Artiklen fortæller om møllen og ejernes historie fra den blev bygget i 1878 og om den restaureringen der p.t ... læs mere
Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Letbanen er blevet en tung klods om benet…

Økonomien i letbaneprojektet har sejlet lige fra begyndelsen, og prognoserne for fremtiden viser, at det er et håbløst urentabelt projekt ... læs mere
DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...