|

29.000 boligejere får 150 millioner kroner tilbage i grundskyld

En række boligejere har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018. De får nu deres penge tilbage. Læs hvordan.

 

 
 

5000,- kroner 

Så meget får 29.000 boligejere i gennemsnit sat ind på deres NemKonto, når de får de penge, de har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018, tilbage. I alt er boligejerne blevet opkrævet 150 millioner kr. for meget, men dem får de snart igen inklusive renter.

Hvad er grundskyld?

Grundskyld, der også er kendt under navnet ejendomsskat, er en skat på jord. Skatten opkræves af kommunen. Udgangspunktet for grundskylden er grundens vurdering, som den fremgår af den seneste offentlige ejendomsvurdering. Grundskyldspromillen varierer, alt efter hvilken kommune ejendommen er placeret i.

Administrative fejl skyld i for høj grundskyld

At boligejerne har betalt for meget kan både skyldes administrative fejl i staten og fejl hos kommunerne, oplyser Skatteministeriet, der har fundet frem til fejlene i et serviceeftersyn, der blev sat i gang i 2015, af de kommunale ejendomsskatter. 

”Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket ukorrekt eller slet ingen genberegning af det såkaldte grundskatteloft ifm. fejlrettelser i 2010 og 2012”, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

– Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Hvem har betalt for meget i grundskyld?

Ifølge skatteministeren er der ikke nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget i grundskyld.

– Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger over hele landet. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, siger Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Hvordan og hvornår får de 29.000 boligejere deres penge tilbage?

De første af de 29.000 boligejere vil formentlig få deres penge tilbage i begyndelsen af 2. halvår 2019, oplyser Vurderingsstyrelsen til Bolius. Er du en af de 29.000, vil din kommunen udbetale den overskydende skat på din NemKonto, med mindre særlige forhold gør sig gældende.

Vurderingsstyrelsen går i første omgang snart i gang med at sagsbehandle de 29.000 vurderingssager og rette fejlene, hvorefter kommunerne overtager sagerne. 

Når sagsbehandlingen af en enkelt sag er gennemført, får boligejeren en ny vurdering fra Vurderingsstyrelsen – først et forslag til afgørelse, derefter en endelig afgørelse. Her kan de se, om deres beskatningsgrundlag bliver lavere end tidligere for de år, det drejer sig om.

Hvis beskatningsgrundlaget er lavere, skal boligejeren have penge tilbage fra kommunen. Der kan dog godt gå lidt tid, fra du har modtaget den ændrede vurdering, til pengene sættes ind på din NemKonto.

”Den skattemæssige udbetaling varetages af kommunerne, der opkræver ejendomsskatter på baggrund af vurderingerne, og der kan derfor gå noget tid fra modtagelsen af den ændrede vurdering fra Vurderingsstyrelsen, til den overskydende ejendomsskat tilbagebetales af kommunen, afhængigt af processen for den videre sagsbehandling i de enkelte kommuner”, skriver Vurderingsstyrelsen til Bolius.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Åben fabrik hos Leca  blev et tilløbsstykke

Åben fabrik hos Leca blev et tilløbsstykke

Tusindvis af mennesker passerer hver dag forbi Lecaværket nord for Hadsten.Og nogle tænker sikkert, hvad det er der foregår derinde. Det kunne de blive klogere på lørdag, da virksomheden inviterede til ”åben fabrik” ... læs mere
indbrud i Hammel

indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Lokal politiker runder skarpt hjørne:

Lokal politiker runder skarpt hjørne:

Byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup, Langå, fylder 50 år mandag den 13. maj. Det fejres ved en åben reception på Kulturhuset i Langå samme dag kl. 15:00 til 18:00 ... læs mere
Minimumsnormeringer – ja eller nej?

Minimumsnormeringer – ja eller nej?

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Pløjekonkurrence i Hadbjerg

Pløjekonkurrence i Hadbjerg

Adressen er Højvangsvej i Hadbjerg ... læs mere
Ny formand i Bridgeklubben

Ny formand i Bridgeklubben

Hadsten Bridgeklub har holdt generalforsamling den 29. april 2019 ... læs mere
UPS! - Vi mangler lige en milliard kroner!!!

UPS! – Vi mangler lige en milliard kroner!!!

Hvis der er noget, de er ”super”go’e til på det nye ”super”hospital i Skejby, så er det at slå nogle ordentlige huller i kassen… ... læs mere
"Spis Sammen" arrangement i Hinnerup

“Spis Sammen” arrangement i Hinnerup

Arrangementet er en del af "Folkebevægelsen mod Ensomhed's" aktiviteter. Der var 60 glade deltagere ... læs mere
Familier skal betale mindre i skat

Familier skal betale mindre i skat

aF David Munk-Bogballe, Folketingskandidat (C) Østjylland ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Debatindlæg om familielægen.

Debatindlæg om familielægen.

af Charlotte Green, Byrådsmedlem og Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 416.

Ugens naturbilleder nr. 416.

Maj vejret er ikke lige hvad man kunne drømme om! Det er som om, at vejret har fået byttet om på april og maj. Vi kan jo håbe på, at det gamle vejrvarsel, "Maj kulde gør laderne fulde", holder stik ... læs mere
Loading...