|

29.000 boligejere får 150 millioner kroner tilbage i grundskyld

En række boligejere har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018. De får nu deres penge tilbage. Læs hvordan.

 

 
 

5000,- kroner 

Så meget får 29.000 boligejere i gennemsnit sat ind på deres NemKonto, når de får de penge, de har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018, tilbage. I alt er boligejerne blevet opkrævet 150 millioner kr. for meget, men dem får de snart igen inklusive renter.

Hvad er grundskyld?

Grundskyld, der også er kendt under navnet ejendomsskat, er en skat på jord. Skatten opkræves af kommunen. Udgangspunktet for grundskylden er grundens vurdering, som den fremgår af den seneste offentlige ejendomsvurdering. Grundskyldspromillen varierer, alt efter hvilken kommune ejendommen er placeret i.

Administrative fejl skyld i for høj grundskyld

At boligejerne har betalt for meget kan både skyldes administrative fejl i staten og fejl hos kommunerne, oplyser Skatteministeriet, der har fundet frem til fejlene i et serviceeftersyn, der blev sat i gang i 2015, af de kommunale ejendomsskatter. 

”Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket ukorrekt eller slet ingen genberegning af det såkaldte grundskatteloft ifm. fejlrettelser i 2010 og 2012”, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

– Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Hvem har betalt for meget i grundskyld?

Ifølge skatteministeren er der ikke nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget i grundskyld.

– Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger over hele landet. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, siger Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Hvordan og hvornår får de 29.000 boligejere deres penge tilbage?

De første af de 29.000 boligejere vil formentlig få deres penge tilbage i begyndelsen af 2. halvår 2019, oplyser Vurderingsstyrelsen til Bolius. Er du en af de 29.000, vil din kommunen udbetale den overskydende skat på din NemKonto, med mindre særlige forhold gør sig gældende.

Vurderingsstyrelsen går i første omgang snart i gang med at sagsbehandle de 29.000 vurderingssager og rette fejlene, hvorefter kommunerne overtager sagerne. 

Når sagsbehandlingen af en enkelt sag er gennemført, får boligejeren en ny vurdering fra Vurderingsstyrelsen – først et forslag til afgørelse, derefter en endelig afgørelse. Her kan de se, om deres beskatningsgrundlag bliver lavere end tidligere for de år, det drejer sig om.

Hvis beskatningsgrundlaget er lavere, skal boligejeren have penge tilbage fra kommunen. Der kan dog godt gå lidt tid, fra du har modtaget den ændrede vurdering, til pengene sættes ind på din NemKonto.

”Den skattemæssige udbetaling varetages af kommunerne, der opkræver ejendomsskatter på baggrund af vurderingerne, og der kan derfor gå noget tid fra modtagelsen af den ændrede vurdering fra Vurderingsstyrelsen, til den overskydende ejendomsskat tilbagebetales af kommunen, afhængigt af processen for den videre sagsbehandling i de enkelte kommuner”, skriver Vurderingsstyrelsen til Bolius.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Loading...