|

29.000 boligejere får 150 millioner kroner tilbage i grundskyld

En række boligejere har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018. De får nu deres penge tilbage. Læs hvordan.

 

 
 

5000,- kroner 

Så meget får 29.000 boligejere i gennemsnit sat ind på deres NemKonto, når de får de penge, de har betalt for meget i grundskyld fra 2003-2018, tilbage. I alt er boligejerne blevet opkrævet 150 millioner kr. for meget, men dem får de snart igen inklusive renter.

Hvad er grundskyld?

Grundskyld, der også er kendt under navnet ejendomsskat, er en skat på jord. Skatten opkræves af kommunen. Udgangspunktet for grundskylden er grundens vurdering, som den fremgår af den seneste offentlige ejendomsvurdering. Grundskyldspromillen varierer, alt efter hvilken kommune ejendommen er placeret i.

Administrative fejl skyld i for høj grundskyld

At boligejerne har betalt for meget kan både skyldes administrative fejl i staten og fejl hos kommunerne, oplyser Skatteministeriet, der har fundet frem til fejlene i et serviceeftersyn, der blev sat i gang i 2015, af de kommunale ejendomsskatter. 

”Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket ukorrekt eller slet ingen genberegning af det såkaldte grundskatteloft ifm. fejlrettelser i 2010 og 2012”, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

– Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Hvem har betalt for meget i grundskyld?

Ifølge skatteministeren er der ikke nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget i grundskyld.

– Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger over hele landet. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, siger Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Hvordan og hvornår får de 29.000 boligejere deres penge tilbage?

De første af de 29.000 boligejere vil formentlig få deres penge tilbage i begyndelsen af 2. halvår 2019, oplyser Vurderingsstyrelsen til Bolius. Er du en af de 29.000, vil din kommunen udbetale den overskydende skat på din NemKonto, med mindre særlige forhold gør sig gældende.

Vurderingsstyrelsen går i første omgang snart i gang med at sagsbehandle de 29.000 vurderingssager og rette fejlene, hvorefter kommunerne overtager sagerne. 

Når sagsbehandlingen af en enkelt sag er gennemført, får boligejeren en ny vurdering fra Vurderingsstyrelsen – først et forslag til afgørelse, derefter en endelig afgørelse. Her kan de se, om deres beskatningsgrundlag bliver lavere end tidligere for de år, det drejer sig om.

Hvis beskatningsgrundlaget er lavere, skal boligejeren have penge tilbage fra kommunen. Der kan dog godt gå lidt tid, fra du har modtaget den ændrede vurdering, til pengene sættes ind på din NemKonto.

”Den skattemæssige udbetaling varetages af kommunerne, der opkræver ejendomsskatter på baggrund af vurderingerne, og der kan derfor gå noget tid fra modtagelsen af den ændrede vurdering fra Vurderingsstyrelsen, til den overskydende ejendomsskat tilbagebetales af kommunen, afhængigt af processen for den videre sagsbehandling i de enkelte kommuner”, skriver Vurderingsstyrelsen til Bolius.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...