|

29. oktober forvandles facaden på Kulturhuset Sløjfen i Hadsten til en imponerende, udendørs scene.

Storslået totaloplevelse om tog og kærlighed

Her opfører professionelle kunstnere sammen med lokale kræfter ”Tog Til Tiden” – en spektakulær forestilling for hele familien. En enkelt aften i oktober kan publikum komme med på en helt speciel togrejse, når Sløjfen lægger facade til den stort anlagte forestilling ”Tog Til Tiden”. Med avancerede lys- og lydprojektioner forvandles kulturhuset til en fantastisk scene i flere niveauer, hvor blandt andet dansere, ildgøglere og musikere fortæller en kærlighedshistorie med udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark. Og ikke mindst til stationsbyen Hadsten.

Den ordløse, men sansemættede forestilling er blevet til i samarbejde mellem Randers Egnsteater, Kulturhuset Sløjfen i Hadsten og en lang række professionelle kunstnere og lokale aktører, fortæller Mona Gleerup, formand for Sløjfens bestyrelse:

– Ønsket har været at give borgerne i Favrskov Kommune en anderledes og spektakulær oplevelse i forbindelse med Europæisk kulturhovedstad 2017.

Naboens datter på scenen

Og der er god grund til at glæde sig, fastslår kunstnerisk leder og instruktør Lilje Windbirk, der er i fuld gang med prøverne i Hadsten.

– Det bliver virkelig noget helt specielt. En eventyrlig aften med masser af musik, lys og lyd, der kun kan opleves denne ene gang. Og så er det jo også fantastisk, at der er en masse aktører med fra lokalområdet. Det kan jo være, man får øje på naboens datter oppe på scenen, siger Lilje Windbirk, der er uddannet skuespiller og manuskriptforfatter og har instrueret en lang række musicals.

Alle elementer i ”Tog Til Tiden” er skabt særligt til denne ene aften og til Sløjfens bygning. Scenografi og lysdesign er skabt af Benjamin La Cour, der modtog en talent-Reumert for sin scenografi til ”Klokkeren fra Notre Dame” på Fredericia Teater. Musikken er skrevet specielt til forestillingen af de professionelle musikere Thomas Hamilton og Jesper Mikkelsen, der også vil opføre musikken live 29. oktober.

Stor lokal opbakning

Ud over en lang række professionelle scenekunstnere er mange af aktørerne lokale kræfter. Både foran og bag ved scenen. Blandt andet optræder 15 unge og 35 børn fra HOG og Busbjerg Spillene, og forestillingens sangsolister er fundet i Favrskov Musikskole.

De skal optræde side om side med professionelle dansere fra dansekompagniet Ground Elements.

Kultur- og fritidsudvalget har bidraget økonomisk for at realisere projektet, og det samme har Sløjfen med egne midler. Endelig har ELRO Fonden givet en betragtelig donation.
Steen Thomsen, formand for ELRO Fonden, udtaler:
– ELRO-fonden er glade for at kunne støtte en spændende, unik og spektakulær event, designet og skabt til Kulturhuset Sløjfen i Hadsten i tæt samarbejde med Randers EgnsTeater. Vi er særlig glade for at støtte et projekt, der involverer mange aktører, både børn og voksne, professionelle og lokale amatører.

Også mange af dem, der ikke skal på scenen, er fra lokalområdet. Kostumerne bliver syet på Hadsten Produktionsskole, og elever fra Den jydske Haandværkerskole skal bygge flere af de sceniske elementer. Også Sløjfens egne frivillige kommer på arbejde bag kulisserne.

Anders Nørgaard, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig i særlig grad over den lokale involvering og forankring.

– Det er jo fantastisk, at så mange lokale kræfter bakker op om denne særlige og ambitiøse forestilling. Der er stor vilje til at bidrage, og det glæder mig specielt, at mange unge mennesker er involverede i processen. De får vist, hvad de kan, og samlet får de en fornemmelse af, hvor godt noget kan blive, når man står sammen og brænder for noget. Og så kulminerer det hele så med forestillingen 29. oktober, hvor jeg håber, at så mange som muligt vil være med og få en gratis en på opleveren, siger Anders Nørgaard.

”Tog Til Tiden” kan ses fra Ernst B. Sunds Plads i Hadsten 29. oktober kl. 19. Man skal bare møde frem, og det er gratis.

Læs mere om forestillingen og om at blive involveret som frivillig i forestillingen.

FAKTA:

Handlingen i ”Tog til Tiden” tager udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark. Pludselig kan folk rejse fra ét sted til et andet. Byer opstår, hvor jernbanen kommer frem, og verden bliver på én gang både større og mindre. Vi følger en ung banebørstes hårde arbejde med at anlægge jernbanen, da han forelsker sig hovedkulds i en smuk kvinde. Han smider, hvad han har i hænderne og følger hende som blind passager på et farvestrålende eventyr ud i verden. Historien er fortalt uden ord, men gennem billeder, musik, optrin, dans, lyd og lys. Det er en hyldest til jernbanen, til den store verden, men også til kærligheden og til glæden ved at vende hjem igen.

Kunstnerisk personale:

Lilje Windbirk: Instruktør og kunstnerisk leder
Benjamin La Cour: Scenograf og lysdesigner
Maria Andersen: Koreograf
Lars Ringgaard: Billedkunstner og scenograf
Jesper Mikkelsen: Musiker og komponist
Thomas Hamilton: Musiker og komponist
Linn Kruse Kristiansen: Korleder
Mikkel Ib Rasmussen: Stomp-instruktør

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN...

JUL HOS RASMINE RASMUSSEN…

Den 8. december må Gammelnissen en tur i "Tugthuset", men det var ganske "Wunderbar", som salig Cæsar sang i sin tid ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...