|

29. oktober forvandles facaden på Kulturhuset Sløjfen i Hadsten til en imponerende, udendørs scene.

Storslået totaloplevelse om tog og kærlighed

Her opfører professionelle kunstnere sammen med lokale kræfter ”Tog Til Tiden” – en spektakulær forestilling for hele familien. En enkelt aften i oktober kan publikum komme med på en helt speciel togrejse, når Sløjfen lægger facade til den stort anlagte forestilling ”Tog Til Tiden”. Med avancerede lys- og lydprojektioner forvandles kulturhuset til en fantastisk scene i flere niveauer, hvor blandt andet dansere, ildgøglere og musikere fortæller en kærlighedshistorie med udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark. Og ikke mindst til stationsbyen Hadsten.

Den ordløse, men sansemættede forestilling er blevet til i samarbejde mellem Randers Egnsteater, Kulturhuset Sløjfen i Hadsten og en lang række professionelle kunstnere og lokale aktører, fortæller Mona Gleerup, formand for Sløjfens bestyrelse:

– Ønsket har været at give borgerne i Favrskov Kommune en anderledes og spektakulær oplevelse i forbindelse med Europæisk kulturhovedstad 2017.

Naboens datter på scenen

Og der er god grund til at glæde sig, fastslår kunstnerisk leder og instruktør Lilje Windbirk, der er i fuld gang med prøverne i Hadsten.

– Det bliver virkelig noget helt specielt. En eventyrlig aften med masser af musik, lys og lyd, der kun kan opleves denne ene gang. Og så er det jo også fantastisk, at der er en masse aktører med fra lokalområdet. Det kan jo være, man får øje på naboens datter oppe på scenen, siger Lilje Windbirk, der er uddannet skuespiller og manuskriptforfatter og har instrueret en lang række musicals.

Alle elementer i ”Tog Til Tiden” er skabt særligt til denne ene aften og til Sløjfens bygning. Scenografi og lysdesign er skabt af Benjamin La Cour, der modtog en talent-Reumert for sin scenografi til ”Klokkeren fra Notre Dame” på Fredericia Teater. Musikken er skrevet specielt til forestillingen af de professionelle musikere Thomas Hamilton og Jesper Mikkelsen, der også vil opføre musikken live 29. oktober.

Stor lokal opbakning

Ud over en lang række professionelle scenekunstnere er mange af aktørerne lokale kræfter. Både foran og bag ved scenen. Blandt andet optræder 15 unge og 35 børn fra HOG og Busbjerg Spillene, og forestillingens sangsolister er fundet i Favrskov Musikskole.

De skal optræde side om side med professionelle dansere fra dansekompagniet Ground Elements.

Kultur- og fritidsudvalget har bidraget økonomisk for at realisere projektet, og det samme har Sløjfen med egne midler. Endelig har ELRO Fonden givet en betragtelig donation.
Steen Thomsen, formand for ELRO Fonden, udtaler:
– ELRO-fonden er glade for at kunne støtte en spændende, unik og spektakulær event, designet og skabt til Kulturhuset Sløjfen i Hadsten i tæt samarbejde med Randers EgnsTeater. Vi er særlig glade for at støtte et projekt, der involverer mange aktører, både børn og voksne, professionelle og lokale amatører.

Også mange af dem, der ikke skal på scenen, er fra lokalområdet. Kostumerne bliver syet på Hadsten Produktionsskole, og elever fra Den jydske Haandværkerskole skal bygge flere af de sceniske elementer. Også Sløjfens egne frivillige kommer på arbejde bag kulisserne.

Anders Nørgaard, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig i særlig grad over den lokale involvering og forankring.

– Det er jo fantastisk, at så mange lokale kræfter bakker op om denne særlige og ambitiøse forestilling. Der er stor vilje til at bidrage, og det glæder mig specielt, at mange unge mennesker er involverede i processen. De får vist, hvad de kan, og samlet får de en fornemmelse af, hvor godt noget kan blive, når man står sammen og brænder for noget. Og så kulminerer det hele så med forestillingen 29. oktober, hvor jeg håber, at så mange som muligt vil være med og få en gratis en på opleveren, siger Anders Nørgaard.

”Tog Til Tiden” kan ses fra Ernst B. Sunds Plads i Hadsten 29. oktober kl. 19. Man skal bare møde frem, og det er gratis.

Læs mere om forestillingen og om at blive involveret som frivillig i forestillingen.

FAKTA:

Handlingen i ”Tog til Tiden” tager udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark. Pludselig kan folk rejse fra ét sted til et andet. Byer opstår, hvor jernbanen kommer frem, og verden bliver på én gang både større og mindre. Vi følger en ung banebørstes hårde arbejde med at anlægge jernbanen, da han forelsker sig hovedkulds i en smuk kvinde. Han smider, hvad han har i hænderne og følger hende som blind passager på et farvestrålende eventyr ud i verden. Historien er fortalt uden ord, men gennem billeder, musik, optrin, dans, lyd og lys. Det er en hyldest til jernbanen, til den store verden, men også til kærligheden og til glæden ved at vende hjem igen.

Kunstnerisk personale:

Lilje Windbirk: Instruktør og kunstnerisk leder
Benjamin La Cour: Scenograf og lysdesigner
Maria Andersen: Koreograf
Lars Ringgaard: Billedkunstner og scenograf
Jesper Mikkelsen: Musiker og komponist
Thomas Hamilton: Musiker og komponist
Linn Kruse Kristiansen: Korleder
Mikkel Ib Rasmussen: Stomp-instruktør

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...