|

7 østjyder får dusører af politiet

Østjyllands Politi uddelte onsdag den 17. juni dusører til syv østjyder, der på hver sin måde har ydet en bemærkelsesværdig indsats, der både har reddet liv og hjulpet politiet.

– Fælles for disse syv borgere er, at de alle har reageret hurtigt og ydet både fysisk og psykisk førstehjælp til mennesker i politidirektør Jørgen Ilum, der sammen med chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen onsdag tog imod på politigården i Aarhus.

Der blev uddelt dusør til:

Jens Kragh Møller, 33 år fra Randers, der fik en dusør for den 12. november 2014 at have reddet en kvinde op af vandet ved branddammen ved Vorup. En kvinde henvendte sig til Jens Kragh Møller, da hun synes det så ud som om, der lå noget eller nogen ude i vandet. Jens Kragh Møller reagerede resolut og sprang straks i vandet og fik trukket den livløse kvinde op på land, hvilket var medvirkende til, at kvinden overlevede episoden.

Janus Gerner Hentze, 40 år fra Ebeltoft, og Yousif Amin Hama, 29 år fra Aarhus, der fik en dusør for den 16. november 2014, sammen med fire andre personer, at have hjulpet med at få reddet en mand op af Aarhus Å. Sammen med de fire andre, der også har fået dusør men ikke kunne deltage ved overrækkelsen, sørgede Janus Gerner Hentze og Yousif Amin Hama for at holde manden ovenvande indtil politi og redningsmandskab kom frem.

Jeppe Lærke Kristensen, 41 år fra Aarhus, og Jann Pedersen, 39 år fra Horsens, der hver fik en dusør for den 2. marts 2015 at have ydet livreddende førstehjælp, til en mand der var faldet bevidstløs om på en bænk på Rådhuspladsen i Aarhus. Falckredderne har efterfølgende udtalt, at de to mænds indsats reddede mandens liv.

Tulle Mouridsen, 21 år fra Viby J, der fik en dusør for den 5. marts 2015 at have ydet livreddende førstehjælp til en cyklist, der var kommet alvorligt til skade i forbindelse med et færdselsuheld i Universitetsparken i Aarhus. Tulle Mouridsen reagerede resolut og fik skabt frie luftveje for cyklisten, hvilket var med til at forøge cyklistens chance for at overleve. Da ambulancen kom frem og overtog behandlingen af cyklisten, henvendte Tulle Mouridsen sig til bilisten, der havde påkørt cyklisten, og ydede psykisk førstehjælp.

Mikkel Munk-Hartge, 35 år fra Viby J, der fik en dusør for den 22. marts 2015 at have ydet psykisk og fysisk førstehjælp til føreren og passageren af en forulykket bil i forbindelse med et færdseluheld i Viby. Sammen med en anden forbipasserende, der også har fået en dusør, men ikke kunne deltage ved overrækkelsen, fik Mikkel Munk-Hartge beroliget de to personer, der var blevet fastklemt i bilen og fik samtidig holdt deres nakker stabile for at undgå yderligere nakkeskader.

Østjyllands Politikreds er en af 12 politikredse i Danmark og dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...