|

76-årig debuterer som romanforfatter

Torben Jensen – Hadsten debuterer, som forfatter

Torben Jensen Hadsten – forfatter

 

Torben Otto Jensen, Hadsten står over for at skulle udgive sin første roman.

Den har været længe undervejs – de første oprindelige 8 – 10 afsnit ligger i et dokument dateret tilbage i 2005. Der efter gik der lang tid, men langsomt kom der mere til og de sidste afsnit og sætninger kom til da samfundet lukkede ned i den sene vinter 2020. Derpå kom arbejdet med at finde et forlag hvor over 10 sagde pænt nej tak, men forlaget mellemgaard i Odense sprang til.

Her skrev redaktøren bl.a.: ”Det har været en fornøjelse at læse, for det er en mægtig underholdende roman”, og fortsatte ”Der er tale om en roman, der beskæftiger sig meget med kærlighed, begær og sex – … hvor du får analyseret begærets anatomi”, og slutter af med ”Det er en roman, der rummer meget, så der både er krimi, erotisk fortælling og klassisk roman.”

Den lange tid romanen har været undervejs, har nødvendiggjort visse ændringer i den oprindelige version, bl.a. fordi internettet dårlig nok var kendt i 2005. Men den grundlæggende handling, der bl.a. omhandler hvorledes en forfatter kommer til sin inspiration og hvilke konsekvenser det får for hans videre tilværelse, har været den samme hele vejen igennem.

Forlaget har været lidt ude efter en fortsættelse, men lige nu ved Torben Otto Jensen ikke om det kan lade sig gøre. I stedet arbejder han med at skrive nogle (krimi)noveller, hvor de to første er klar og den tredje godt undervejs. En egentlig novellesamling vil imidlertid kræve 4 – 5 mere, så hvornår de er klar vides ikke lige nu.

Torben Otto Jensen er uddannet som civilingeniør (bygge & anlæg) og har tidligere skrevet en del faglitteratur, bl.a. en vejledning for Miljøstyrelsen og en del faglige artikler. Men dette er hans første forsøg med skønlitteratur. I bogen indgår en række forskellige episoder og erfaringer fra hans arbejdsliv i mange forskellige brancher – udover byggeri, også teleindustrien, revisionsbranchen – samt en lang række virksomheder som han har besøgt som auditor og underleverandør til Det Norske Veritas.

Torben har sammen med sin hustru boet i Hadsten i over 25 år, men boede forinden i 21 år i Albertslund på Københavns Vestegn. Han er født i Søborg og hans hustru stammer fra Randers.

Han holder meget af at synge og har været medlem af Hadsten Sangforening lige så længe som han har boet i Hadsten. Han synger også i KreakTiv koret i Hinnerup. ”Sang er utroligt vanedannende”, siger han selv. ”Sangen, og det venskab og sammenhold, der følger med, er noget der stærkt kan anbefales”.

Udover at skrive og synge, får han pensionisttilværelsen til at gå med at være aktiv i ”Seniorer uden Grænser”, hvor han er deltager i projekter i Kenya og Uganda. Hvis alt går vel, forventer han at skulle til Uganda i sidste halvdel af september for at følge op på et projekt hvor større skoleelever uddannes i forhold omkring bæredygtighed i forbindelse med skovrejsning, affaldshåndtering og energiforbrug.

Romanen udkommer d. 10. september og der vil blive afholdt en bogsignering hos boghandleren Bogormen i Hadsten samt en præsentation på Hadsten Bibliotek. Datoerne er dog endnu ikke fastlagt og vil blive meddelt i PingvinNyt i en senere udgave.

 

Bemærk : Udkommer  10.september

Bemærk : udkommer 10.september

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Poiliti oplyser ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Forbedringer af Storegade i Hinnerup

Forbedringer af Storegade i Hinnerup

af Erling Kvist Andersen, Fredensgade 11 B, Hinnerup - Medlem af Favrskov Byråd (A) ... læs mere
Budget 22-25: ”Viel Geschrei und venig Volle”…

Budget 22-25: ”Viel Geschrei und venig Volle”…

Kommunens budgetforhandlinger for de næste 4 års budget står for døren ... læs mere
Sort Nat på Juulsdal fredag den 10.september

Sort Nat på Juulsdal fredag den 10.september

- en aften med behagelig stimulering af sanserne ... læs mere
Indvielse: Genslyngning af Lilleåen ved Kollerup Enge

Indvielse: Genslyngning af Lilleåen ved Kollerup Enge

Vær med, når Favrskov Kommune indvier genslyngningen af Lilleåen ved Kollerup Enge i Hadsten, og vandet for første gang skal løbe ud i det nye bugtede åløb ... læs mere
Brand i træskur

Brand i træskur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Boligsalget faldt markant i juli og lander på traditionelt sommerniveau

Der blev solgt cirka 7.800 boliger i juli måned, viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
UD I NATUREN (35)

UD I NATUREN (35)

Ad hjertestien ved Kollerup Enge på en dejlig sensommerdag ... læs mere
Loading...