|

85 gange tak

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

Birgit Liin

 

Alle byrådets partier har nu indgået en budgetaftale, og budgettet for 2021-2024 andenbehandles den 6. oktober. Det sker, efter at budgetforslaget har været i høring, og hele 85 institutioner, foreninger, borgere m.v. har afgivet høringssvar. Høringssvarene er med til at nuancere og kvalificere de beslutninger, der træffes – og den endelige budgetaftale viser, at der er blevet læst og lyttet. 

I forhandlingsforløbet udtrykte Venstre bekymring for, om HOG’s klub- og aktivitetshus, ”Oasen”, overhovedet kunne blive til noget, hvis der blev stillet krav om en egenfinansiering på 7 mio. kr.  Det viste sig, at vores bekymring var reel. Vi er derfor glade for, at vi kunne lande sagen med en yderligere million i kommunal finansiering, samt en nedsættelse af egenfinansieringen til 35 %.

Der blev også plads til to mindre cykelstiprojekter, nemlig en cykelsti med belysning på Vestergade fra Svinget til Haldum-Hinnerupskolen, samt en forbindelsessti ved tunnelen under Engdalsvej i Søften. Formålet er bl.a. at skabe sikre skoleveje, hvilket Venstre prioriterer.

Også det afsatte beløb til et trinbræt i Laurbjerg modtager rosende ord i høringssvarene. Heldigvis kan mange se, at der er behov for udvikling i alle dele af kommunen.

Vi har lyttet til kritikken af vedligeholdelsen af fodboldbanerne og har spurgt ind til de rejste problemer, og vi er meget tilfredse med, at der nu bliver fulgt op, og at der allerede i år kommer en sag på den politiske dagsorden. Nogle har i debatten ytret, at sagen viser, at udlicitering er dårligt, men det er vi uenige i. Vi mener derimod, at det handler om at indkræve det, som er aftalt og betalt for.

Venstre fremsatte i budgetforhandlingerne forslag om en oplysningsindsats vedrørende snus, som desværre er blevet udbredt blandt unge. Det lykkedes os at få forslaget med, og vi er glade for den opbakning til forslaget, som høringssvarene viser.

Rigtig mange har givet os god feedback på forslaget om at styrke inklusionsindsatsen på børne- og skoleområdet. Det er vi meget taknemmelige for – og der er ikke tvivl om, at inklusionsindsatsen kun kan blive en succes, hvis den for det første hviler på et stærkt samarbejde i byrådet og for det andet er baseret på en lokal forankring. Vi sætter også pris på den konstruktive kritik, der er fremsat vedrørende omlægningen af den socialfaglige indsats på skoler og i dagtilbud, og vi har justeret besparelsen her, for meningen er ikke, at den faglige kvalitet skal forringes.

Endelig er vi meget tilfredse med, at Social- og Sundhedsudvalget forelægges en sag om, hvordan hjemmeplejen kan organiseres på en måde, hvor frihed til selvbestemmelse, selvstyrende teams og inddragelse af de pårørende får en mere fremtrædende rolle. Vi håber, at borgerne også efter høringsfasen vil bidrage til debatten og engagere sig i, hvordan fremtidens ældrepleje skal se ud.

Venstre siger tak til alle, der har afgivet høringssvar. Vi ønsker et levende demokrati, hvor borgerne kommer til orde, og vi har læst hvert eneste høringssvar med stor interesse.

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.EN STILLE, HØST-LIG BRUSEN

EN STILLE, HØST-LIG BRUSEN

Mejetærskerne er tilbage i maskinhuset og den mest nervepirrende sæson er forbi ... læs mere
Ny visning af referater og dagsordner fra politiske møder

Ny visning af referater og dagsordner fra politiske møder

Favrskov Kommune ændrer nu visning af referater og dagsordner fra politiske møder ... læs mere
Tillæg til artiklen  -  DA JEG VAR SOLDAT

Tillæg til artiklen – DA JEG VAR SOLDAT

Af Henning Rasmussen - tidligere Hadsten nu Værløse ... læs mere
Salling Group bygger ny dagligvarebutik i Hadsten

Salling Group bygger ny dagligvarebutik i Hadsten

Så er det officielt, at Salling Group har købt sokkelgrunden på hjørnet af Vesselbjergvej og Skanderborgvej midt i Hadsten, hvor de vil opføre en ny Netto-butik ... læs mere
COVID-19: Dagens incidenstal i Favrskov: 10

COVID-19: Dagens incidenstal i Favrskov: 10

Incidenstallet for de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere er igen steget til 10 i Favrskov ... læs mere
Spirituskørsel uden kørekort

Spirituskørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Tag børnene med på biblioteket i efterårsferien!

Tag børnene med på biblioteket i efterårsferien!

På alle biblioteker er der skattejagt alle dage i den betjente åbningstid ... læs mere
Favrskov går ind for mental sundhed

Favrskov går ind for mental sundhed

Favrskov sætter igen i år fokus på mental sundhed i forbindelse med Sindets Dag ... læs mere
Knap 8000 gik i fartfælden

Knap 8000 gik i fartfælden

I uge 39 var der landsdækkende indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken. Cirka 8000 kan se frem til en bøde ... læs mere
Nyt fra Hadsten Lokalarkiv

Nyt fra Hadsten Lokalarkiv

Oktober måneds billede er huset DAMHUS ... læs mere
Dengang jeg var soldat

Dengang jeg var soldat

Henning Rasmussen erindrer sin soldatertid på Bülows Kasserne i Fredericia i 1958-60 ... læs mere
Loading...