|

9. klasserne i Favrskov Kommune dyster på praktiske færdigheder

Favrskov Kommune og Den jydske Haandværkerskole (DjH) har sammen besluttet, at Favrskov skal være godt repræsenteret ved det kommende DM i SKILLS i Aarhus i januar 2013. 9. klasserne på folkeskolerne i kommunen er af DjH blevet inviteret til at deltage i de indledende runder i den nationale skolekonkurrence, Skills Stafet for 9. klasser.

 

Vinderholdene fra de enkelte folkeskoler går videre til en semifinale 27. oktober 2012 på DjH, og det endelige vinderhold deltager i DM til januar.

Skoleeleverne konkurrerer indbyrdes med hinanden i løsning af små opgaver, der har relation til erhvervslivet. Opgaverne er praktiske, tekniske og kræver snilde. Hjerne og hænder kommer på arbejde, og der skal samarbejdes på holdene, som består af enten to drenge og en pige eller to piger og en dreng.

DjH har lige været på besøg på Præstemarkskolen i Søften for at finde et vinderhold blandt eleverne i de tre 9. klasser. De skulle blandt andet sætte rør sammen efter en model, arbejde med stikdåser og finde balancepunktet på en trævippe.

Et hold med to drenge og en pige vandt konkurrencen og er dermed videre til semifinalen 27. oktober i Hadsten. Det vindende hold går i 9. b, og klasselærer Trine Poulsen siger om konkurrencen:

– Den har fokus på de håndgribelige færdigheder, løsninger, hurtighed og på samarbejde. Konkurrenceelementet i opgaven fanger eleverne og får dem til at yde lidt mere. Det vindende hold var markant hurtigere, de var gode til at samarbejde og så besidder de forskellige intelligenser, som de udnyttede i løsningen af opgaverne.

Projektleder Hanne Bisgaard Hansen, DjH, har været med ude på nogle af skolerne.
– Vi har forberedt otte små opgaver. Det er motiverede og engagerede unge mennesker, vi møder, og eleverne synes helt bestemt, det er spændende at dyste i praktiske færdigheder på en sjov og aktiv måde. Det kan tænkes, at vi er en øjenåbner for nogle 9. klasses elever, ved at rette fokus mod erhvervsuddannelsernes håndværksfag og praktiske færdigheder, siger Hanne Bisgaard Hansen.

Det er Trine Poulsen enig i.
– Vi har mange elever, der synes, at gymnasiet er den eneste vej videre for dem, men det er altså ikke det rigtige for alle. Derfor er det godt at se nogle alternativer, og det ser de her med DjH. Det er rigtig godt, at DjH kommer ud til os og viser flaget og sætter fokus på håndværket, da vi ofte har hovedet fyldt med tal, ord og skriftlige opgaver, siger Trine Poulsen.

Lars Kjems, skolechef i Favrskov Kommune, glæder sig over det gode samarbejde med DjH.
– Det er et fint initiativ og rigtig godt, at DjH helt aktivt er med til at sætte fokus på håndværket. De unge mennesker får øjnene op for, at det altså har en stor værdi at kunne mestre noget. Det vil de også kunne se på energimessen og selvfølgelig i forbindelse med DM i Skills, hvor de dygtigste virkelig får mulighed for at vise, hvad de kan. Dermed bliver der også fokus på vigtigheden af at producere noget, der kan bruges til noget, siger Lars Kjems.

De vindende hold fra skolekonkurrencerne går videre til semifinalen lørdag 27. oktober 2012 på DjH i Hadsten, sideløbende med årets Energimesse.
Hanne Bisgaard Hansen håber, at mange vil besøge DjH 27. oktober for at følge semifinalerne:
– Forhåbentlig har mange af holdenes klassekammerater lyst til at komme med og bakke op om holdet, så vi kan få en rigtig festlig dag.

Hele skolekonkurrencen afsluttes med en finale, hvor 40 kommunale vindere konkurrerer om titlen som bedste grundskole, ved DM i SKILLS i NRGI Arena i Aarhus 25. januar 2013.
Ved DM i SKILLS dyster unge håndværkere inden for deres fag om at blive den bedste i Danmark, og om chancerne for at komme med til WorldSkills i Leipzig i 2013.

DM I SKILLS viser, hvor langt man kan nå indenfor erhvervsuddannelserne, når man virkelig anstrenger sig og gør det ypperste. I 2012 besøgte mere end 20.000 DM i SKILLS for at se på faglig kvalitet i højeste klasse og blive inspireret til eget valg af uddannelse.

FAKTA

DjH uddanner:
Køleteknikere, plastmagere, elektrikere, tømrere og tækkemænd, EUX- elektrikere og EUX-tømrere.

Vigtige datoer for SKILLS stafet for 9. klasser i Favrskov:
Skolekonkurrencer uger 38 – 41

Semifinale lørdag 27. oktober 2012 på DjH i Hadsten
DM i SKILLS finale:

Fredag 25. januar 2013, kl. 9.00 – 14.00. DM i Skills, NRGI ARENA, Aarhus.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ingen blev krænket!

Ingen blev krænket!

Der deltog over 100 i søndagens sang fra den blå ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Glimt fra indefodboldstævnet Dansk Revisions Cup

Glimt fra indefodboldstævnet Dansk Revisions Cup

Fodboldformand Gert Jensen har sent Pingvinnyt følgende ord og billeder fra stævnet ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Spritkørsel på Motorvejen ved Hinnerup

Spritkørsel på Motorvejen ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Møder i Netværksgruppen

Møder i Netværksgruppen

Borgere med senfølger efter kræftbehandling kan nu sætte x i kalenderen for nedenstående datoer, hvor vi mødes kl. 18.30-20.30 i Mødelokale Udsigten (1. sal) på Hinneruplund, Herrredsvej 16, Hinnerup ... læs mere
Forskere kaster lys på Favrskov

Forskere kaster lys på Favrskov

Tre forskere fra Aalborg Universitet spiller en aktiv rolle i projektet ”Trivsel i hverdagslivet”, hvor de observerer og spotter udviklingspotentialer ... læs mere
Forår og lærkesang

Forår og lærkesang

af Eigil Jacobsen På denne usædvanligt milde februarsøndag fandt jeg atter min cykel frem fra vinterhiet. Det var morgen og solen var lige ved at stå op. Herligt at komme ud og mærke luften og trampe af sted på min ... læs mere
HSK - Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

HSK – Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Loading...