|

Årets unge kulturtalent har et liv fyldt med musik

Lokalavisen Favrskov har kåret årets unge kulturtalent, og det blev den 18-årige Hadsten-knægt Jens Ginge Skov. Hans liv er fyldt med musik.

Jens Ginge Skov blev kåret som årets unge kulturtalent i Favrskov.

Det er sådan set ikke så sært: hans far en musiker og musiklærer, hans tre ældre søskende er korsangere. Så yngstemanden Jens kunne slet ikke undgå musikken.
Ved kåringen i kulturhuset i Hammel blev der lagt vægt på den unge mands mange gøremål inden for musikken. Ikke rock, ikke heavy metal, ikke dansktop – selv om han nu synes vældig godt om Birthe Kjær. Jens’ interesse ligger inden for det klassiske kor og det kirkelige.
Det hele startede i Lyngå Kirke hos Anne Lise Quorning, der havde et fint børnekor med Jens som deltager. Derfra kom han i Landskoret, bestående af 40 af landets bedste kirkekor-sangere. De havde en dirigent ved navn Phillip Faber, og han har siden været en af Jens’ musikalske mentorer. Nu er Faber chefdirigent for DRs pigekor, og han har i perioder taget Jens i praktik. Den anden vigtige mentor er domkantor Carsten Seyer-Hansen i Århus Domkirke. Han er leder af domkirkens drengekor – hvor Jens er med. Han underviser desuden vordende dirigenter i organisationen Sangkraft Århus – hvor Jens er med.
Et dusin af de unge knægte i drengekoret stiftede Clemens Knejterne – hvor Jens er med, både som sanger, dirigent og administrator. Koret er ved at få sig et rigtig godt koncertnavn rundt i Østjylland, og har flere tv-optrædender bag sig.
Århusianske kirkegængere kender også Jens’ stemme i Sankt Lucas Kirken, hvor han er fast ansat sanger. Flere andre kor har haft den sangglade Hadsten-dreng som deltager, men han har måttet sortere fra til fordel for dirigent-opgaver. Foruden ”knejterne” i Århus er han nu dirigent for Hinnerupkoret, og for damekoret Vocalia i Viborg. Begge kor med deltagere, som rent aldersmæssigt kunne være forældre eller bedsteforældre til deres unge dirigent.
Om nogle uger kan den aktive fyr sætte studenterhuen på det musikalske hoved. Han har naturligvis gået på Favrskov Gymnasiums musiklinje. Skulle der være en fritime en gang imellem, så går turen til enten Sct. Pauls Kirke eller Over Hadsten Kirke, hvor han af menighedsrådet har fået lov at låne adgang til kirkeorglet, så han kan blive bedre på de mange tangenter.
Efter studenterfesterne og sommerferien starter årets kulturtalent på Det jydske Musikkonservatorium. Her kan han dog ikke blive fuldt uddannet som dirigent, så de lidt mere langsigtede planer går mod udlandet.
Men lige nu glæder Jens Ginge Skov sig over titlen som årets unge kulturtalent i sin hjemkommune. Med titlen fulgte 3000 kr., og tro nu ikke de skal bruges på bajere og sommersjov. De skal investeres i et korleder-kursus.

 

Pingvin-nyt gratulerer

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Loading...