|

Aarhus Lokalbank udsender kundebrev

Nedenstående brev er sendt ud til alle kunder og aktionærer i Aarhus Lokalbank

“Aarhus Lokalbank udsat for mediehetz
Der har været sagt og skrevet meget i pressen om vores bank de seneste uger.
Det har ikke været munter læsning, hverken for dig eller for os.

Vi skriver dette brev til dig for at forsikre dig om, at Aarhus Lokalbank er en solid bank med en soliditet (solvens), der er mere end 40 % højere, end hvad Finanstilsynet – efter en grundig gennemgang af Aarhus Lokalbank – vurderer, er nødvendigt for banken.
Samtidig har vi en højere likviditet i banken, end vi nogensinde har haft tidligere. Det er også bekræftet af Finanstilsynet.

Det er Finanstilsynets opgave at føre tilsyn med pengeinstitutterne, og det er rigtigt, at vi i den anledning har fået kritik på nogle punkter. Det har mange andre pengeinstitutter også. Vi har nogle administrative procedurer og tekniske forhold, vi skal ændre. Og det gør vi selvfølgelig. Finanstilsynet gør også opmærksom på, hvor de ser mulige risici i vores engagementer. Det er på områder, vi selv er klar over, og hvor vi allerede har foretaget nedskrivninger og hensættelser.

Aarhus Lokalbank er en solid bank, der ikke har brug for ny kapital, og som, set i lyset af den økonomiske krise, skal omlægge sin forretning fra en offensiv til en mere forsigtig linje. Det er vi enige i, og det er vi godt i gang med.

Men hvorfor er der så meget negativ omtale i pressen? Det vil vi også gerne vide. Det nærmeste, vi kan komme en forklaring, er, at pressen har en tendens til at løbe i hælene på hinanden, og hvis man først er kommet ind i en dårlig spiral, så er det svært at komme ud igen.

Vi er sikre på, at opfattelsen i pressen med tiden vil ændre sig. Dels fordi det billede, som pressen tegner af banken, er forkert, og dels fordi vi har stor tillid til både den danske presse og danskerne, og ved, at sandheden vil sejre til sidst.

Sandheden bygger på fakta, og derfor er vores strategi, at vi selvfølgelig fortsætter med at fremlægge fakta, indtil alle er helt overbeviste om, at sandheden er, at Aarhus Lokalbank er en solid bank, der opfører sig ordentligt.

Fakta om Aarhus Lokalbank er:

 • at banken og bankens ledelse altid opererer inden for lovens rammer, og at Aarhus Lokalbank ikke har overtaget nogen former for privat gæld fra ledelsen.
 • at incitamentsordningen til ledelsen i Aarhus Lokalbank er godkendt i detaljer af bankens bestyrelse, at ordningen er og hele tiden har været uden personlig hæftelse, og at programmet er afviklet på helt normale markedsvilkår.
 • at Finanstilsynet har fuld indsigt i incitamentsordningen, og at de ikke har fundet ordningen i strid med gældende lovgivning.
 • at incitamentsordningen er lukket ned på baggrund af anbefaling fra Finanstilsynet.
 • at der er fuld dækning for kreditrammer ydet til selskaber, der er ejet eller delvist ejet af bestyrelsesmedlemmer.
 • at det er naturligt – og helt lovligt – at bestyrelsesmedlemmer i en bank har lån og kreditter i banken og samtidig kan være repræsenteret i andre selskabers bestyrelse eller have ejerandel heri.
 • at Aarhus Lokalbank har købt og solgt aktier for at holde aktien likvid, hvilket i øvrigt er sket i andre pengeinstitutter i samme omfang i tilsvarende periode.
 • at Aarhus Lokalbank lever op til Finanstilsynets Tilsynsdiamant på 4 ud af 5 punkter. Det eneste punkt, banken ikke opfylder, er udlån til ejendomme, hvilket vi forventer at kunne opfylde i god tid, inden Finanstilsynets Tilsynsdiamant træder i kraft ved udgangen af 2012.
 • at Aarhus Lokalbank ganske vist er højere gearet end mange andre banker, men netop derfor har Aarhus Lokalbank været meget omhyggelig i sin individuelle kreditvurdering af de enkelte engagementer.

Vi vil gerne understrege, at Aarhus Lokalbank er en solid bank, som arbejder på et fuldstændigt lovligt grundlag.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte bankdirektør Per Hermansen på tlf. 87 61 46 05.”

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Brand i tilbygning til supermarked

Brand i tilbygning til supermarked

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...