|

Ældre skal løfte jern og spise groft og grønt

Ældre Sagen i Hadsten melder sig for alvor på banen med tilbud til ældre. Det drejer sig om sundhed og velvære

af Erling Baastrup

 

Ældre Sagen i Hadsten afholder temamøde om sund mad.
Det foregår 12. januar kl. 14.00 i Hadsten Sundhedscenter (Kernehuset), hvor klinisk diætist Lotte Gerdes, Favrskov Kommune, og Sundheds- og Idrætskonsulent Karin Schultz, Ældre Sagen, fortæller om sund kost og motion.

Kostrådene

De officielle kostanbefalinger fra Fødevarestyrelsen til raske og rørige ældre er, at de ligesom andre voksne skal følge de otte kostråd. Der skal spises groft brød, frugt og grønt, fisk, magert kød og magre mælkeprodukter og så skal vi spare på sukkeret og slukke tørsten i vand. Sund kost er altså lig med en varieret kost.  
En vigtig del af anbefalingerne er også at holde øje med vægten, fordi både undervægt og overvægt kan have konsekvenser for helbredet og for, hvordan man kan klare sig i hverdagen som ældre. Hvis man således har nedsat appetit og tabt sig som ældre, er det vigtigt at følge andre anbefalinger end de otte kostråd.

Pulsen op

Vil du holde dig i fysisk god form – så handler det om fysisk aktivitet med sved på panden – også selv om du er fyldt 60 år eller for den sags skyld 80 år. En god fysisk form gør, at hverdagens gøremål opleves mindre anstrengende, mindsker risikoen for sygdom og faldulykker samt giver en bedre livskvalitet.
De officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen til alle ældre er, at 60+ årige ligesom yngre skal have pulsen op mindst 30 minutter hver dag og træne styrke i både muskler og knogler. Det anbefales, at man træner styrketræning med en forholdsvis tung belastning. Ligesom det er vigtig med balancetræning.
Vil du gerne motionere sammen med andre, så har Ældre Sagen i Hadsten flere forskellige tilbud, og som noget nyt bliver der også etableret et madlavningshold. Mere om det på mødet 12. januar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Der er god grund til at lære matematik

Der er god grund til at lære matematik

Forløbet praktisk anvendt matematik er et samarbejde mellem Favrskov kommunes grundskoler og Den jydske Haandværkerskole (DjH). 5. – 6.- årgang fra Korsholmskolen er på besøg på DjH for at få indblik i, hvorfor matematik er en god ting at lære, ... læs mere
VIGTIGT MØDE I RANDERS

VIGTIGT MØDE I RANDERS

På Bøgevej ser vi nærmere på Villa "Vesta", og så mindes Kurt Villy en tid, hvor postmesteren besad en vis autoritet ... læs mere
Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre...

Hverken Hammel eller Hadsten er en undtagelse. Desværre…

På landsplaner 10. forretning i detailhandlen er lukket siden 2008 ... læs mere
Busdrift i Favrskov

Busdrift i Favrskov

Af Niels Kallehave DF -Tåsingevej 22 8370 Hadsten ... læs mere
Uheld på motorvejen

Uheld på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

Flere nye spillere hos Hadsten Håndbold

I går præsenterede vi 2 nye og i dag fortæller vi om 3 mere ... læs mere
NYT fra LMO

NYT fra LMO

Bliv klogere på økologi, græs og græsmælk ... læs mere
Far til fire i Solen

Far til fire i Solen

Firma Snigpremiere i Hadsten Bio ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 365.

Ugens naturbilleder nr. 365.

Sjældent har der været så smukt overalt ! Maj maler med en fortryllende pensel, så selv de mest uanselige steder får deres moment af skønhed. Øjet kan ikke få nok - slet ikke af de gule rapsmarker og havens blomstrende ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Loading...