|

Aftale baner vejen for bedre Rute 26

Af Mette Nøhr, Grønhøjvej 33 8450 Hammel

Mette Nøhr

Det er særdeles glædeligt, at regeringen og Dansk Folkeparti nu afsætter 800 millioner kroner til at forbedre den stærkt trafikerede Viborgvej – Rute 26 – mellem Aarhus og Viborg.

Det har vi ventet på i årtier, så det er både dejligt og på høje tid, at der sker noget.

Mange gode lokale kræfter og politikere fra forskellige partier har kæmpet hårdt for at bane vejen for forbedringerne, så resultatet har mange fædre og mødre.

Da jeg i seneste kommunalvalgkamp tapetserede Rute 26 med ”Udvid Viborgvej nu”-plakater, sagde mange, at det kommer aldrig til at ske. Mit svar var altid, at hvis vi ikke kæmper kampen sammen – på tværs af partiskel – så sker der hvert fald ikke noget. De afsatte penge viser, at det betaler sig at stå fast.

 

Er de 800 millioner kroner så tilstrækkeligt? De sikrer ikke en motorvej fra Aarhus til Viborg, men beløbet er langt bedre end en lang næse. Når jeg snegler mig afsted i bilen på Rute 26, så vil udsigten til en bedre vej trods alt lune og gøre køretiden lidt mere udholdelig.     

Inden vi bryder ud i jubel, skal vi huske på, at pengene ikke er frigivet endnu. Det betyder, at et rødt folketingsflertal med Mette Frederiksen som statsminister kan parkere Rute 26 tilbage i syltekrukken efter valget. Det skal vi undgå, og dermed er der endnu en god grund til at stemme borgerligt.

 

Bekræftelse på Mette Nøhrs kamp for forbedring af Rute 26 :

Her et af mange indlæg af Mette Nøhr på PingvinNyt fra den 20.sept. 2013

Husk nu Viborgvej, Borring

Debat: Fra Mette Nøhr Konservativ kandidat til regionsrådet, Ryttervej 60, Hammel har vi modtaget følgende læserbrev om trafikproblemer

 

Det forlyder, at borgmester Nils Borring 24. september mødes med transportminister Pia Olsen Dyhr for at diskutere lokale trafikprojekter. Jeg håber, at det stærkt trafikerede og særdeles farlige t-kryds Skanderborgvej/Viborgvej ved Hammel står højt på Nils Borrings liste over emner, der skal vendes på mødet. Pia Olsen Dyhr skrev til mig i august, at Vejdirektoratet ikke vil gøre noget ved krydset.

”Problemernes omfang vurderes af direktoratet endnu ikke til at give anledning til ændringer af krydset,” skrev ministeren. Jeg er helt og aldeles uenig. Vi skal handle nu, inden vi oplever endnu flere alvorlige ulykker i krydset.

Pia Olsen Dyhr nævner desuden, at det kun er i korte perioder, der er problemer med trafikafviklingen i krydset. Jeg er uenig og håber, at Nils Borring med sit store lokalkendskab formår at justere ministerens noget passive syn på sagen.

 

med venlig hilsen

Mette Nøhr

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Torsdag den 7. marts 2019 havde Lokalarkivet besøg af 25 tidligere medarbejdere på Hadsten og Omegns Andelssvineslagteri.

Torsdag den 7. marts 2019 havde Lokalarkivet besøg af 25 tidligere medarbejdere på Hadsten og Omegns Andelssvineslagteri.

Det var en rigtig hyggelig aften, hvor programmet var indledning ved Herluf Nydam, der ridsede slagteriets historie op fra starten i 1912 til jubilæet i 1962 ... læs mere
Med Årstidens sange

Med Årstidens sange

Sang fra den blå har succes med de kendte sange ... læs mere
Spar, ruder, klør og hjerter

Spar, ruder, klør og hjerter

Mød Hadsten Bridgeklub på Hadsten Bibliotek ... læs mere
Pilotforsøg sætter fokus på digitale læremidler

Pilotforsøg sætter fokus på digitale læremidler

Favrskov Kommune deltager sammen med otte andre kommuner i et pilotforsøg om en alternativ indkøbsmodel i forhold til digitale læremidler til folkeskolerne ... læs mere
Flemming og Rikke byder velkommen igen

Flemming og Rikke byder velkommen igen

I dette nyhedsbrev vil vi opdatere dig på alle vores arrangementer her i foråret i Wineboutique ... læs mere
Flot nyt fra Hadsten Skakklub

Flot nyt fra Hadsten Skakklub

af formand Steen Bo Andersen ... læs mere
Århus Håndbold ansætter kommerciel direktør

Århus Håndbold ansætter kommerciel direktør

Den nye direktør er Per Rasmussen, tidligere Hadsten ... læs mere
Thorsø : Stjålet glasfiberkalv fundet efter fem år.

Thorsø : Stjålet glasfiberkalv fundet efter fem år.

En kunstig kalv i naturtro størrelse kan nu vende tilbage til sin rette ejer i Thorsø efter fem års fravær ... læs mere
Miljø- og fødevareministeren: Husholdningsaffald skal indsamles og sorteres ens i hele landet

Miljø- og fødevareministeren: Husholdningsaffald skal indsamles og sorteres ens i hele landet

Der er stor forskel på, hvordan affald indsamles og sorteres rundt om i Danmark, viser en ny opgørelse. Jakob Ellemann-Jensen vil ensarte indsamlingen, så mere affald genanvendes ... læs mere
NU KAN DU STØTTE OS PÅ MOBILEPAY  På NR. 71284630.

NU KAN DU STØTTE OS PÅ MOBILEPAY På NR. 71284630.

Med din hjælp kan NATTERAVNENE gøre vore byer mere trykke ... læs mere
Kom til affaldsindsamling i Hadsten

Kom til affaldsindsamling i Hadsten

Hjælp med at bevare den flotte natur i og omkring Hadsten, når Danmarks Naturfredningsforening og Hadsten Min by - ren by inviterer til GRØN SØNDAG søndag den 31. marts ... læs mere
Det nye sort i dansk politik: Dødstrusler!

Det nye sort i dansk politik: Dødstrusler!

Dødstrusler skræmte Alternativet væk fra sundhedsforhandlinger ... læs mere
Loading...