|

Allan Sunds Gasolin og Kim Larsen samling

På sin konfirmationsdag fik Allan Sund et kassettebånd med Gasolin som gave. Denne gave fik stor betydning for Allan, idet han lige så stille begyndte at samle på alt med og omkring gruppen. Da Kim Larsen udgav sine solo produktioner og senere gik solo fulgte Allan med.

Direktør Henrik Knudsen – Memphis Mansion 

Tekst og foto :   Rudi Daugsch

 

Samlingen som Allan efterlod sig ved sin død i 2015 var og er helt unik. Ingen enkeltperson har kunnet hamle op med den. Hans enke og de to børn har i nogen tid søgt den rette køber til samlingen. Da de helst så samlingen blive hos en enkelt person. Nu har de så besluttet sig til at afhænde samlingen.

Da nogle af samlingens affekter i juli 2016 blev udstillet på Memphis Mansion i Randers (det tidligere Graceland) havde man i den forbindelse håbet, at en eventuelt køber af samlingen ville melde sig. Det salgsbeløb, der har været nævnt i pressen er på 1,5 til 2 millioner kroner. Ingen har på nuværende tidspunkt slået til.

Memphis Mansions direktør Henrik Knudsen har nu fået opgaven, at udbyde mellem 200 og 600 affekter fra samlingen på auktion. Denne auktion vil blive ledet af Campen Auktioner i Randers og finde sted lørdag den 30 marts 2019 på Værket i Randers fra klokken 10 til 17.

Der er stadig en mulighed for den enkelte person til at købe samlingen til den rigtige pris, oplyser Henrik Knudsen den 26. oktober 2018, men tiden er ved at rinde ud. Når auktionskataloget er færdigt og går i trykken, så er auktionen en realitet. Det er få uger, det her er tale om.

Hvad vil auktionskataloget så bestå af? En masse guldplader og pladespecialiteter. Der er matrixen til den første Gasolin single fra 1970 ”Silky Sally” på Spectator Records MS 112. Spectator Records nedbrændte i 1972. Hermed mistede man også masterbåndet til denne single plade. Der skønnes at eksistere omkring 155 stk. af denne originale single, som aldrig blev nogen succes og derfor ikke solgte videre godt. Singlen og de efterfølgende er i samlingen.

Der er en beskrivelse til en master til en LP ved navn ”Tivoli”. Denne LP skulle indeholde engelsksprogede skæringer, som alle tidligere var udgivet. Hvor denne master kunne tænkes at befinde sig, er der ingen der ved.

For en del år siden blev Alex Damsted, der uofficielt startede den første pladebørs i Danmark i Nr. Galten ved Hadsten sammen med to andre pladesamlere Torben Skøtt og Per Oxholm, ringet op af sidstnævnte, der i mellemtiden var flyttet til Vejle. I Vejle havde Per Oxholm opdaget en del kasser med udelukkende Gasolin affekter i en marskandiser butik. Alex kontaktede Allan Sund og sammen kørte de til Vejle for at købe det hele. Det var ikke den eneste tur, hvor Alex var af sted med Allan for at hente Gasolin og Kim Larsen affekter.

  Allan Sund

Er det så fordi Kim Larsen er død, at det hele skal sælges nu? Til det svarer Henrik Knudsen:” Det hele har været i støbeskeen, længe inden vi mistede Kim Larsen. Booking af lokaler på Værket i Randers til auktionen er også sket inden Kims død.” At Allan Sund dør i 2015 og arvingerne står tilbage med en Gasolin og Kim Larsen samling helt ud over alle grænser, som de aldrig har interesseret sig synderlig meget for, kan vel ikke betyde, at Kim Larsens død skal forhindre et salg af samlingen.

De affekter, der ikke kommer med på auktionen, vil så blive sat til salg på nettet. Om Randers får besøg fra det øvrige Skandinavien og andre egne af kloden, er der nok ikke tvivl om. Det svenske danse band Wizex optræder også i dag, når de er på scenen, med Gasolin og Kim Larsen numre, så hvad gør vi nu, lille du? Vi venter og ser, hvad der sker. Tik Tik.

Vi ses

Henrik Knudsen og Kim Larsen – VÆRSGO

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Byrådet har godkendt den første kvalitetsrapport på børne- og familieområdet "Kvalitetsrapport for Børn og Familie 2018" ... læs mere
VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

På den netop afholdte generalforsamling hos Venstre i Favrskov oplyste viceborgmester Flemming Nørgaard, at han ikke genopstiller som spidskandidat til det kommende kommunalvalg i 2021 ... læs mere
2 indbrud i Hinnerup

2 indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
KIRKE OG SOGN - marts 2019

KIRKE OG SOGN – marts 2019

Nyt fra Lyngå, Lerbjerg og Skjød ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Temamøde om goldkofodring ... læs mere
Loading...