Gode råd om skadedyr
På Borger.dk kan du finde en stor samling gode råd om bekæmpelse af skadedyr. Find gode råd om skadedyr på Borger.dk her
Anmeld hurtigst muligt
Hvis du opdager rotter i opholds-/beboelsesrum, institution, skole, dagplejehjem, plejecenter m.m. skal det anmeldelse hurtigst muligt – også i weekender og på helligdage.
Anmeld via den digitale løsning DriftWeb. Når du udfylder anmeldelsen, får rottebekæmperen direkte besked også udenfor kommunens kontortid.
Det er vigtigt, at du udfylder alle felter i “DriftWeb” – også dit telefonnummer.
Du har mulighed for at vedhæfte billeder af rotten, hvor du har set rotten, huller eller ekskrementer efter rotten.
De autoriserede rottebekæmpere afklarer, hvor akut rotteproblemet er, og om tilsyn og bekæmpelse kan udsættes til den efterfølgende hverdag.
Weekender og helligdage
Favrskov Kommune har etableret en weekendvagtordning for rotteanmeldelser, hvis du observerer rotteforekomst indendørs i beboelsen, i institutioner, skoler, dagplejehjem, plejecentre m.m.
Der er telefontid i tidsrummet 10-12 i weekender og på helligdage på telefonnummeret 21 80 80 05.
Rottebekæmpelsen
Favrskov Kommune har tre rottebekæmpere, der foretager rottebekæmpelsen på hverdage. I Favrskov Kommune foretages rottebekæmpelse i alle distrikter på alle hverdage, og senest efter fire hverdage, hvis rotten er observeret udendørs.
Du skal altid overlade bekæmpelsen af rotter til en autoriseret rottebekæmper. Du må som grundejer derfor ikke få udleveret eventuel ekstra gift til bekæmpelsen. Forkert anvendt gift fremmer resistensudviklingen hos rotterne.
Rottebekæmperen kontakter dig hurtigst muligt. Senest inden for fire arbejdsdage efter anmeldelsen. Det sker telefonisk typisk tre timer inden besøget. Dernæst sættes bekæmpelsen i gang.
Hvis der er synlige spor af rotter indendørs i beboelsen, bliver det brugt smækfælder (gift anvendes yderst sjældent indendørs i beboelse). Er der behov for at lægge gift ud, sker det senest næste hverdag i overensstemmelse med de regler, der er for brug af gift i beboelse.
Ved rottebekæmperens besøg, skal der være en myndig – enten ejer, lejer eller dennes repræsentant hjemme på adressen, da rottebekæmperen ellers ikke må udlægge eventuel gift for bekæmpelse af rotten.
Er du i tvivl
Hvis du er tvivl, om det er rotter, kan du finde billeder og oplysninger på Miljøstyrelsens hjemmeside, eller kontakte Borgerservicecentret i Hinnerup for råd og vejledning.
Telefonisk hjælp
Du kan få hjælp til den digitale anmeldelse af rotter hos Den Digitale Hotline på tlf. 70 20 00 00 på følgende tidspunkter:
- Mandag til torsdag kl. 8.00-20.00
- Fredag kl. 8.00-16.00
- Søndag kl. 16.00-20.00
Mere om rotter
-
Din pligt som grundejer
-
Kommunen har ansvaret
-
Anmeldelse af rotter uden for kommunens kontortid
-
Sikringsaftale
-
Forskel på rotter og mus
-
Hvad koster rottebekæmpelse?
-
Tegn på rotter og hvordan du undgår dem
-
Handleplan for rottebekæmpelse
Kontakt
Direkte telefonnummer:
Tlf. 70 20 00 00
Tlf. 89 64 63 20