|

Badevægten – ven eller fjende? – Del 3

3. del af føljetonnen om Eigil Jacobsen`s SLANKEKUR kommer her:

billede : Eigil Jacobsen – Hadsten

 

Opfølgningsartikel 3:
 
Badevægten – ven eller fjende? – Del 3
 
Det var i begyndelsen af oktober – helt nøjagtigt tirsdag den 9. oktober- at jeg besluttede jeg mig for at blive overvægtig… Og jeg ville være det før juleaften. Det betød, at vægten skulle ned med mere end 6,5 kg på 10 uger.
 
Til min ægteviede ‘vægtvogters’ store fortrydelse havde jeg i al for lang tid ignoreret ‘glasdimsen’ på badeværelsesgulvet. Jeg rørte den kun, når det var min tur til at gøre rent på badeværelset – og kun fordi den stod i vejen for støvsugeren og gulvskrubben.
 
Nå, men man kan jo ikke gå på kur uden at vide, hvor slemt det står til, når man starter med at gå på skrump, og hvor meget – eller hvor lidt…, der undervejs forsvinder af ens luksuslegeme.
 
Body Mass Index (BMI)
Så der var altså ikke nogen vej udenom. Op på ‘glasdimsen’, som våndede sig under belastningen og ondskabsfuldt meddelte, at vægten var 106,5 kg.
Jeg havde også fundet en BMI-kalkulator på nettet, og med min højde betød det, at jeg slet og var fed med et BMI på 32,7. For at blive overvægtig skulle jeg ned på 29,9. Eller ned under 100 kg. Eller gro omkring 8-10 cm i højden, hvilket er lidt svært, når man er 64 år gammel…
 
Starten var nem
Min strategi var i starten at undgå kulhydrater og motionere så meget som muligt.
Resultat efter uge 1: Minus 2,5 kg.
Så fulgte der en mindre krise i uge 2, hvor ‘glasdimsen’ forvandlede sig til et ‘glasmonster’
og var på vej til at blive smidt i skraldespanden, fordi den hånede mig med sine grimme digitaltal og fortalte, at jeg på trods af alle mine afsavn (nul pasta, ris, brød og alkohol) kun havde smidt yderligere 500 g.
 
Venner igen
Vi blev imidlertid fine venner igen, ‘glasdimsen’ og mig. Efter 3 ugers kamp var BMI-tallet på 30,8 og det samlede vægttab omkring 4 kg.
Da jeg nåede 5 kg, mente jeg nok, at jeg havde fortjent en præmie, hvorfor jeg købte mig en ny cykel med 7 fremadgående gear. Hidtil havde jeg okset rundt på min gamle 3-gears ‘havelåge’, men efter den 7-gears er kommet til, er det blevet til rigtig mange kilometre i det bakkede og skovklædte terræn, der omgiver vores bopæl. Desuden har jeg været en artig dreng og hyppigt vist mig i vores lokale motionscenter.
 
Faldgruber
Dem er der masser af. Der er altid en anledning til at slække lidt (eller meget…) på ens selvbeherskelse omkring kalorieindtaget. Lige fra fødselsdage i familien til mere almindelige sammenkomster med venner og bekendte. Jeg har i forløbet gjort det til et princip kun at indtage alkohol i beskedne mængder fredage og lørdage. De øvrige ugedage har været ren alkohol-afholdenhed. Samme princip har jeg fulgt mht. søde fristelser. Hvis der har været budt på f.eks. æblekage (som jeg holder rigtig meget af), så har jeg enten holdt munden lukket og drejet hovedet fra højre til venstre og modsat, eller kun tilladt mig en mikroskopisk lille mundfuld af herlighederne. Man kommer ganske enkelt ikke uden om det: Det kræver afsavn at være på kur.
 
KRAM
Jeg ved ikke hvorfor, men lige pludselig fandt jeg en bog fra biblioteket på sofabordet.
Jeg havde ikke lånt den, så det kunne kun være hende i husstanden, jeg har været gift med i snart 42 år, der havde listet bogen ind i huset. Bogens titel er ”Sandheden om sundhed”, og den er skrevet af professor Bente Klarlund Pedersen.
Den alt andet end grafisk smukke forside si’r også ”Få styr på dit KRAM” (Kost, Rygning, Alkohol, Motion) og ”Sund livsstil, der gør dig 14 år yngre”.
Jeg kan kun sige: LÆS DEN!
 
Med en baggrund som overlæge på Rigshospitalet og forsker i motionens betydning for helbredet, ved Bente Klarlund Pedersen om nogen, hvordan man skal føre en sund livsstil, og deler i bogen ud af alle de gode råd med særligt fokus på betydningen af kost og motion. Hun afliver alle myterne og giver viden om, hvad der reelt er sundt og usundt, gode eksempler og masser af tip til, hvordan du kan bleve mere sund og aktiv i hverdagen.
Så hvis du er klar til at tabe dig efter nytår, så KØB DEN!
Hvis du kender en, der bør tabe sig efter nytår, så køb den til vedkommende i julegave.
 
Kom jeg i mål?
Ja, det gjorde jeg faktisk. Jeg blev overvægtig 2 uger før planlagt. ‘Glasdimsens’ digitale talt er pludselig ikke så grimme mere efter at den er begyndt at vise min kampvægt med ‘kun’ to cifre…
 
Og vores lokale tøjhandlende er begyndt at smile huldsagligt til mig på gaden. De øjner en snarlig god kunde, da det eneste i min garderobe, jeg efterhånden kan passe, er min paraply…
 
Hva’ nu?
Tjae… først og fremmest vil jeg prøve at undgå de værste skader på min nyvundne overvægt omkring jul og nytår med alt, hvad denne periode fører med sig af kaloriemæssig overflod.
Dernæst har jeg besluttet, at jeg ikke vil vise mig offentligt i badebukser og med bar overkrop, før jeg er kommet ned på 95 kg.
 
Så er jeg ganske vist stadigvæk overvægtig, men vil så samlet ha’ tabt 11,5 kg.
Det bli’r nok først en realitet omkring 1. maj.
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...