|

Badevægten – ven eller fjende? – Del 3

3. del af føljetonnen om Eigil Jacobsen`s SLANKEKUR kommer her:

billede : Eigil Jacobsen – Hadsten

 

Opfølgningsartikel 3:
 
Badevægten – ven eller fjende? – Del 3
 
Det var i begyndelsen af oktober – helt nøjagtigt tirsdag den 9. oktober- at jeg besluttede jeg mig for at blive overvægtig… Og jeg ville være det før juleaften. Det betød, at vægten skulle ned med mere end 6,5 kg på 10 uger.
 
Til min ægteviede ‘vægtvogters’ store fortrydelse havde jeg i al for lang tid ignoreret ‘glasdimsen’ på badeværelsesgulvet. Jeg rørte den kun, når det var min tur til at gøre rent på badeværelset – og kun fordi den stod i vejen for støvsugeren og gulvskrubben.
 
Nå, men man kan jo ikke gå på kur uden at vide, hvor slemt det står til, når man starter med at gå på skrump, og hvor meget – eller hvor lidt…, der undervejs forsvinder af ens luksuslegeme.
 
Body Mass Index (BMI)
Så der var altså ikke nogen vej udenom. Op på ‘glasdimsen’, som våndede sig under belastningen og ondskabsfuldt meddelte, at vægten var 106,5 kg.
Jeg havde også fundet en BMI-kalkulator på nettet, og med min højde betød det, at jeg slet og var fed med et BMI på 32,7. For at blive overvægtig skulle jeg ned på 29,9. Eller ned under 100 kg. Eller gro omkring 8-10 cm i højden, hvilket er lidt svært, når man er 64 år gammel…
 
Starten var nem
Min strategi var i starten at undgå kulhydrater og motionere så meget som muligt.
Resultat efter uge 1: Minus 2,5 kg.
Så fulgte der en mindre krise i uge 2, hvor ‘glasdimsen’ forvandlede sig til et ‘glasmonster’
og var på vej til at blive smidt i skraldespanden, fordi den hånede mig med sine grimme digitaltal og fortalte, at jeg på trods af alle mine afsavn (nul pasta, ris, brød og alkohol) kun havde smidt yderligere 500 g.
 
Venner igen
Vi blev imidlertid fine venner igen, ‘glasdimsen’ og mig. Efter 3 ugers kamp var BMI-tallet på 30,8 og det samlede vægttab omkring 4 kg.
Da jeg nåede 5 kg, mente jeg nok, at jeg havde fortjent en præmie, hvorfor jeg købte mig en ny cykel med 7 fremadgående gear. Hidtil havde jeg okset rundt på min gamle 3-gears ‘havelåge’, men efter den 7-gears er kommet til, er det blevet til rigtig mange kilometre i det bakkede og skovklædte terræn, der omgiver vores bopæl. Desuden har jeg været en artig dreng og hyppigt vist mig i vores lokale motionscenter.
 
Faldgruber
Dem er der masser af. Der er altid en anledning til at slække lidt (eller meget…) på ens selvbeherskelse omkring kalorieindtaget. Lige fra fødselsdage i familien til mere almindelige sammenkomster med venner og bekendte. Jeg har i forløbet gjort det til et princip kun at indtage alkohol i beskedne mængder fredage og lørdage. De øvrige ugedage har været ren alkohol-afholdenhed. Samme princip har jeg fulgt mht. søde fristelser. Hvis der har været budt på f.eks. æblekage (som jeg holder rigtig meget af), så har jeg enten holdt munden lukket og drejet hovedet fra højre til venstre og modsat, eller kun tilladt mig en mikroskopisk lille mundfuld af herlighederne. Man kommer ganske enkelt ikke uden om det: Det kræver afsavn at være på kur.
 
KRAM
Jeg ved ikke hvorfor, men lige pludselig fandt jeg en bog fra biblioteket på sofabordet.
Jeg havde ikke lånt den, så det kunne kun være hende i husstanden, jeg har været gift med i snart 42 år, der havde listet bogen ind i huset. Bogens titel er ”Sandheden om sundhed”, og den er skrevet af professor Bente Klarlund Pedersen.
Den alt andet end grafisk smukke forside si’r også ”Få styr på dit KRAM” (Kost, Rygning, Alkohol, Motion) og ”Sund livsstil, der gør dig 14 år yngre”.
Jeg kan kun sige: LÆS DEN!
 
Med en baggrund som overlæge på Rigshospitalet og forsker i motionens betydning for helbredet, ved Bente Klarlund Pedersen om nogen, hvordan man skal føre en sund livsstil, og deler i bogen ud af alle de gode råd med særligt fokus på betydningen af kost og motion. Hun afliver alle myterne og giver viden om, hvad der reelt er sundt og usundt, gode eksempler og masser af tip til, hvordan du kan bleve mere sund og aktiv i hverdagen.
Så hvis du er klar til at tabe dig efter nytår, så KØB DEN!
Hvis du kender en, der bør tabe sig efter nytår, så køb den til vedkommende i julegave.
 
Kom jeg i mål?
Ja, det gjorde jeg faktisk. Jeg blev overvægtig 2 uger før planlagt. ‘Glasdimsens’ digitale talt er pludselig ikke så grimme mere efter at den er begyndt at vise min kampvægt med ‘kun’ to cifre…
 
Og vores lokale tøjhandlende er begyndt at smile huldsagligt til mig på gaden. De øjner en snarlig god kunde, da det eneste i min garderobe, jeg efterhånden kan passe, er min paraply…
 
Hva’ nu?
Tjae… først og fremmest vil jeg prøve at undgå de værste skader på min nyvundne overvægt omkring jul og nytår med alt, hvad denne periode fører med sig af kaloriemæssig overflod.
Dernæst har jeg besluttet, at jeg ikke vil vise mig offentligt i badebukser og med bar overkrop, før jeg er kommet ned på 95 kg.
 
Så er jeg ganske vist stadigvæk overvægtig, men vil så samlet ha’ tabt 11,5 kg.
Det bli’r nok først en realitet omkring 1. maj.
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...