|

Frisk vestjysk pust i Hvorslev Forsamlingshus

The Grandfætters spiller – og fortæller – på den sidste maj-fredag

The Grandfætters udgav i lørdags deres første plade, og ved den lejlighed afholdte de en stor reception på Æ Bolbræt i Thyborøn.

Detaljer om arrangementet:

  • Hvornår:

foto :  Morten Stricker

 

Der bliver vestjysk stemning i det østjyske, når Musikforeningen Lydbølgen i slutningen af maj afholder sit sidste arrangement inden sommerferien. Tidligere på året var det den irske trubadur Tom Donovan, man hentede til Hvorslev Forsamlingshus ved Ulstrup, men den 26. maj kommer det hele til at foregå på dansk, for her er det The Grandfætters, som optræder i foreningen.

The Grandfætters er ikke bare danske. De er ærkejyske, ja, ærkevestjyske for at være helt præcis. Bandets medlemmer kommer nemlig fra Thyborøn og Holstebro, og det er på den lokale dialekt, at kvartetten afleverer deres sange.

Som navnet antyder er de fire musikere grandfætre – de har altså samme oldeforældre – og de er blevet født ind i en stor familie, hvor de fleste har spillet musik og alle har elsket at høre det.

Kvartetten startede for godt ti år siden med at spille sammen, og det har udviklet sig til at blive The Grandfætters, hvor det er eget materiale, som udgør rygraden i koncertprogrammet. Såvel musikken som teksterne i mange af numrene står de selv for, og de leverer deres sange med god, underspillet og vestjysk lune fra scenen. Og mellem numrene bliver der fortalt historier og anekdoter fra livet på hjemegnen.

Det bliver i øvrigt ikke kun fra scenen, at The Grandfætters ville sætte dagsordenen.

Når dørene i Hvorslev Forsamlingshus slås op den 26. maj klokken 18.30, står den på spisning, og her har The Grandfætters bestemt menuen. Den kommer til at bestå af hjemmelavet medister, kartofler, rødkål og sovs, som vor mor lavede den. Det er Amstrupgård, som står for den praktiske udførelse, og som ved tidligere arrangementer vil de lokale råvarer være i overtal.

 

Nærmere informationer:

www.lydbolgen.dk

www.facebook.com/lydbolgen

Johan Blomberg, 27 11 16 38


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skal det fjernes ?

Skal det fjernes ?

Nedrivning af hus på Favrskovvej er i gang ... læs mere
Temacentret tænker nyt

Temacentret tænker nyt

- bolden er nu hos politikerne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Loading...