|

Kvantecomputeren

Livestreaming af offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet ved professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Detaljer om arrangementet:

  • Hvornår:

Foredragene bringes i DjH’s auditorie, Ellemosevej 36 fra kl. 19.00 – 21.00. Mødetid kl. 18.45.

I pausen er der mulighed for at købe en forfriskning.

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden styres af kvantefysikken, der er meget forskellig fra beskrivelsen af fænomener i vores dagligdag: Atomare partikler er tilsyneladende flere steder på én gang. Man får altid forskellige resultater ved målinger på dem.

Kvantefysikken revolutionerede, i begyndelsen af det 20. århundrede, fysikken og rystede mange fysikere i deres verdensbillede.

I foredraget vil får du en introduktion til kvantefysikken. Herefter fortælles der om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier, der virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.

Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid. De blev nået en ny teknologisk milepæl i efteråret 2019, hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning, som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Verdens bedste supercomputer ville bruge 10.000 år på den samme beregning!

Du hører om, hvordan kvantecomputere virker, og hvad de kan bruges til.  

 


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sopfienlund Galleri

Sopfienlund Galleri

Årets påskeudstilling 2020 er desværre aflyst. - ... læs mere
TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

TØRFISK I VOLDUMHALLEN UDSÆTTES

PingvinNYT har modtaget følgende fra Pensionistforeningen Fællesudvalg ... læs mere
Midt i en corona-tid

Midt i en corona-tid

Verden er ”af lave”. I bogstaveligste forstand… ... læs mere
Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

Elektrikere var til svendeprøve via pc og web

På overfladen ser det ud til, at samfundet næsten ligger stille, men stor aktivitet på undervisningsområdet sikrer skole-, gymnasie- og erhvervsskoleelever god undervisning i en krisetid. Den jydske Haandværkerskole har netop afviklet sin første virtuelle svendeprøve ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: GODTNATHISTORIER PÅ E-REOLEN ... læs mere
Rørende naboomsorg!

Rørende naboomsorg!

Søndag eftermiddag afleverede en sød nabo en indpakket paptallerken med to hjemmelavede flødeboller og et sødt brev. Man kan kun blive rørt og i godt humør over sådan en dejlig gestus ... læs mere
Loading...