|

NYT sundhedscenter i Ulstrup indvies 16.september

Med placeringen af Favrskov Sundhedscenter, Ulstrup på Ulstrup Skole forstærkes sundhedstilbuddene i lokalmiljøet til gavn for borgere i Ulstrup og omegn.

Detaljer om arrangementet:

  • Hvornår:

 

Lone Glarbo

 

Flagene går til tops i Ulstrup lørdag 16. september 2017, når byens nye sundhedscenter indvies med blandt andet gratis brunch, taler, sundhedsaktiviteter og en danseworkshop med Sofie Østergaard fra DR Ramasjang.

Dermed når Favrskov Kommune op på at have tre sundhedscentre, med det fjerde i støbeskeen på Plejecentret Hinneruplund i Hinnerup. Sundhedscentrenes mål er at skabe gode rammer for blandt andet genoptræning, sundhedsfremme og forebyggelse i Favrskov Kommune.

Som det eneste af kommunens sundhedscentre vil centeret i Ulstrup rumme en tandklinik, så børnene fra Ulstrup Skole nu får rigtig nemt til tandlæge. Derudover vil børnefamilier kunne møde sundhedsplejen, i sundhedsklinikken kan man eksempelvis få hjælp til dosering af medicin, måling af blodsukker eller skift af forbinding hos de kommunale sygeplejersker, man vil kunne få hjælp til rygestop eller til at håndtere alkoholproblemer, og der vil blive holdt sundhedskurser for borgere med kronisk sygdom.

Lone Glarbo, formand for Social- og Sundhedsudvalget, har fulgt arbejdet med ombygningen af skolefløjen på Ulstrup Skole.

– Resultatet er flot og indbydende, og i planlægningsarbejdet har vi haft en god dialog med lokale kræfter. Udnyttelsen af kvadratmeterne er gennemtænkt, og det vidner om, at der er skelet til det, der virker på de andre sundhedscentre. Det giver rigtig god mening at placere sundhedscentret på skolen. Centeret vil også nyde godt af ligge tæt ved idrætshallen og det store udendørs fitnessområde, og der er masser af spændende muligheder i samarbejdet med det stærke lokalmiljø i Ulstrup. Det tror jeg på er en fordel for alle generationer, siger Lone Glarbo.

Samarbejdet med de lokale foreninger er godt i gang. Der er lavet aftale med den lokale fitnessklub om brug af klubbens træningsmaskiner i forbindelse med sundhedskurserne. Når sundhedscenterets fysiske rammer ikke slår til, eksempelvis når Chris MacDonald lægger vejen forbi 27. september, er der mulighed for at bruge Ulstrup Hallen. Og det er Ulstrup Idrætsforening, som sørger for, at der flages på dagen for indvielsen.

Birgitte Holm Andersen, sundhedschef i Favrskov Kommune, håber, at borgerne i Ulstrup og omegn vil tage godt imod det nye sundhedscenter:

– Det bliver et hus med mange forskellige aktiviteter og borgernære tilbud, og vi håber, at det kommer til at kunne ses på sundheden.

Der arbejdes også med at åbne skolens faciliteter op for andre end dem, som traditionelt bruger skolen, og sundhedscenterets nye cafeområde bliver for både skolens elever og centrets brugere, fortæller Arne Rasmussen, skoleleder på Ulstrup Skole:

– Jeg er sikker på, at der nok skal komme nogle spændende møder mellem generationerne ud af det.

Indvielsen foregår lørdag 16. september 2017 kl. 9-13. Dagen begynder med en gratis brunch, lavet af Favrskov Mad.

 

Yderligere information:

Lone Glarbo, formand for Social- og sundhedsudvalget, 61 69 52 87 Birgitte Holm Andersen, sundhedschef, 40 64 61 64 Arne Rasmussen, skoleleder på Ulstrup Skole, 89 64 28 01


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...