|

Pressemeddelelse

Velfærdsdag sætter fokus på teknologi og livsglæde

Detaljer om arrangementet:

  • Hvornår:

For første gang indbyder Favrskov Kommune alle til en velfærdsdag for at bygge bro mellem borgerne og den smarte teknologi, der kan lette deres hverdag, skabe livsglæde og gøre dem mere selvkørende.

Velfærdsdagen foregår lørdag 23. september kl. 10-13 i InSide i Hammel.

Lone Glarbo, formand for Social- og sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, håber, at mange borgere vil kigge forbi den dag i InSide.
– Ofte har man ikke selv overblik over de mange muligheder og smarte løsninger, der faktisk er på markedet. Det kan også være, at man har en ældre pårørende, der har behov for et hjælpemiddel i hverdagen, men man ved ikke selv, om der overhovedet findes et hjælpemiddel, eller hvor man i givet fald skal lede efter det. Derfor er det en rigtig god ide at samle de mange gode løsninger og hjælpemidler ét sted, så man kan få et overblik og en viden om, at der faktisk er hjælp at hente, siger Lone Glarbo.

Fra medarbejderne på ældreområdet har Peter Mikkelsen, ældrechef i Favrskov Kommune, på det seneste fået flere meldinger om, at det kunne være en ide med noget vidensdeling på dette område.

– Hvis du af en eller anden årsag har problemer med at knappe din skjorte eller overskue, hvornår du skal tage dine piller, så kan det skabe frustrationer og usikkerhed. Nogle bliver også irriterede over, at de mister deres selvstændighed, da de så bliver afhængige af hjælp i hverdagen, og for nogle handler det også om værdighed. Vi vil gerne være med til at styrke deres hverdag, livsglæde, velfærd og selvstændighed, og vi håber, at en velfærdsdag er en god måde at vidensdele på. Det er også en dag, hvor man kan få råd fra eksperter og samtidig prøve nye løsninger. Eksempelvis kan man også afprøve, hvordan det er at bevæge sig rundt med meget dårligt syn. Det er både sjovt og lærerigt at prøve, lyder det fra Peter Mikkelsen.

Til arrangementet i InSide vil der være en række boder, hvor deltagerne kan få viden om teknologier, apps, hjemmesider, småhjælpemidler og eksempelvis møde robotten Beam, der lige nu bliver afprøvet på nogle af kommunens plejecentre. Den kan give dig et virtuelt møde med dine slægtninge, hvis de bor langt væk.
Boderne er opdelt efter emne og tilbyder både ekspertise på områderne og mulighed for, at deltagerne kan afprøve en række forskellige teknologier på egen krop på en sjov og lærerig måde.

På dagen kan deltagerne høre mere om: Hjernesundhed, Træning, Småhjælpemidler, Medicinhåndtering, Velfærdsteknologi, Høre og Syn, Danish Care Supply og Hammel Frijsenborg Apotek.

Velfærdsdagen slutter kl. 13. Derefter har alle mulighed for at gå i Store Sal og lytte til et spændende foredrag med Team Tvilling, der består af tvillingebrødrene Steen og Peder Mondrup. De fortæller om deres vej ”fra kuvøse til jernmænd”.

Både velfærdsdagen og foredraget er gratis at deltage i.

Yderligere information:
Lone Glarbo, formand for Social- og sundhedsudvalget, 61 69 52 87
Peter Mikkelsen, ældrechef i Favrskov Kommune, 23 74 91 63


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glem tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...