|

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Moderne skrøner fra Island

LIVET SET FRA EN GARAGE
ROMAN
Islandske Herbjörg på 80 år ligger i en ombygget garage og venter på at dø. Den gamle kvindes eneste kontakt med omverden er den daglige hjemmehjælp og sine venner på internettet.

Hera, som hun bliver kaldt, har haft lungecancer i snart tyve år, og hun har mistet lysten til at leve længere. Faktisk har hun selv bestilt en tid på krematoriet inden jul! Så mens hun venter på, at ovnen skal nå op på de 1000 grader, fortæller hun sin utrolige livshistorie. En vildt fabulerende, barok fortælling med mere end et strejf af sort humor. Og for at det ikke skal være løgn, baserer den sig på virkelige begivenheder!
KVINDEN VED 1000 GRADER. Af Hallgrímur Helgason

 

ET SIDSTE BREV

ROMAN Brevroman fra Island. En gammel fårebonde skriver et langt brev til Helga, som han havde et kort, men lidenskabeligt kærlighedsforhold til og som han hele livet har bevaret en længsel efter. Hvordan var hans liv blevet, hvis han havde truffet et andet valg dengang? Historien om Helgas og Bjarnis kærlighed og erotiske besættelse af hinanden er både bevægende og stærkt humoristisk fortalt. Samtidig fremmaler forfatteren fantastiske billeder af den øde islandske natur. Romanen blev meget fortjent nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2012.
SVAR PÅ HELGAS BREV. Af Bergsveinn Birgisson

 

NÅR TINGENE SMULDRER

ROMAN Tre venner går i gang med at restaurere et gammelt hus i en øde og forladt by på Vestislands kyst, da uhyggelige ting begynder at ske i det iskolde miljø. En kold sejltur derfra er psykiateren Freyr i gang med at efterforske et mystisk selvmord, samtidig med at hans liv stadig påvirkes dybt af hans søns forsvinden tre år tidligere. Den islandske forfatter fører med stilsikker hånd læserne mellem de to historier. Fra den kolde, ensomme ø, hvor istandsættelsen af huset langsomt smuldrer, til de mærkelige begivenheder som bliver ved med at overgå Freyr. En isnende uhyggelig historie – nærmest som Stephen King transporteret til Island!
JEG SKAL HUSKE DIG. Af Yrsa Sigurðardóttir

 

Af Tina Andrea Kristensen. Få flere inspirationer på www.favrskovbibliotekerne.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
Loading...