|

Bibliotekerne er klar til et gensyn med lånerne

Fra på mandag 18. maj 2020 åbner bibliotekerne i Favrskov Kommune igen. Det bliver med begrænset service og udvidede åbningstider.

På kommunens fire biblioteker er medarbejderne i fuld gang med at gøre klar til åbningen på mandag. Der er god plads mellem reolerne og udlånsautomaterne, der bliver lavet ensrettede ganglinjer, og der er selvfølgelig adgang til håndsprit.
Og der skal ikke herske tvivl om, at de glæder sig til at se lånerne igen, lyder det fra Irene Bartholin Poulsen, biblioteksleder på Hadsten Bibliotek:
– Det bliver godt, at der kommer liv i husene igen. Her har været så mørkt og stille. Vi følger retningslinjerne, så det bliver med begrænset service og afstand til lånerne. Det må vi prøve at vænne os til.

Retningslinjerne siger blandt andet, at lånerne ikke må printe, søge på de opstillede computere, læse dagens avis og ’tage ophold på biblioteket’. Derfor er der også sat plasticstrimler over stole, sofaer og legeredskaber i børneområdet, så man ikke fristes til at sætte sig ned.

Til gengæld bliver det muligt at låne de nyeste tidsskrifter med hjem med det samme, og åbningstiderne bliver udvidet de første 14 dage, da der fortsat er lukket ned for det selvbetjente bibliotek. Der er også ’frit lejde’ i forhold til at rydde op i ens gemmer og få afleveret biblioteksbøgerne.
– For et par dage siden åbnede vi op for reserveringerne, og vi har allerede fået 916 reserveringer, så der er ingen tvivl om, at lånerne har savnet at komme på bibliotekerne. Det har vi kunnet råde lidt bod på med vores Læseposer. Nu skal vi have det lånte tilbage på hylderne, og så glæder vi os til at se lånerne, siger Irene Bartholin Poulsen.

Bibliotekerne fortsætter i øvrigt med tilbuddet ’Spørg biblioteket’, hvis man som låner har brug for hjælp eller har et emne, der kræver noget tid at drøfte.

Se de udvidede åbningstider (står nederst i teksten)

Bibliotekerne må, i genåbningperioden, ikke løse borgerserviceopgaver.

Dato:16. maj 2020

Senest opdateret:

16. maj 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
Loading...