|

Børnekunsten blomstrer i Favrskovs billedskoler

I Favrskovs fire billedskoler glæder man sig over den store interesse for billedkunst blandt børn og unge.

  •  

Fantasien bobler, og glæden ved at arbejde med billedkunst stråler fra elever og undervisere. Nysgerrigheden overfor tegning, maleri, skulptur, grafik og kunst fra hele verden er omdrejningspunktet, når billedskolerne i Favrskov Kommune efter sommerferien igen slår dørene op for nye hold. Favrskovs billedskoler byder på en unik chance for at dele interessen for billedkunst med andre i et fællesskab, hvor underviserne brænder for at give eleverne kreative oplevelser, som sætter spor.

Leg, eksperimenter og dygtiggørelse

Billedskolerne i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup tilbyder hver forår og efterår holdundervisning for børn og unge efter skoletid. På alle hold er der fokus på at styrke og stimulere børnenes billedarbejde og kreative udvikling gennem kvalificeret undervisning, leg og eksperimenter. I billedskolerne er der plads til fordybelse og dygtiggørelse, til at stille spørgsmål og at søge svar. Billedskolerne skaber rum for samtaler om alt lige fra fagtekniske spørgsmål om farver, teknikker og materialer, til diskussioner om kunstens betydning og rolle samt livets store spørgsmål. 

En farverig pallet af aktiviteter

Udover den faste ugentlige holdundervisning holder alle fire billedskoler sommerbilledskoler og deltager i både lokale og nationale arrangementer. Lige fra Billedkunstens Dag, over Klimauge, og byfester til Sculptures By the River og Kunsten ud i Landsbyerne. Flere steder har billeskoleelever bidraget til lokalsamfundene med udsmykninger i det offentlige rum, for i billedskolerne lægger man vægt på at deltage i det lokale liv og at lære eleverne at vise deres arbejde frem. Derigennem håber billedskolerne, at eleverne kommer til at opleve sig selv som både bærere og skabere af kultur. Sidst i august er Favrskovs billedskoler med på Kulturmødet på Mors.  Flere af billedskolernes projekter, som eksempelvis det årlige billedskoletræf, hvor børn og unge fra hele kommunen samles til blandt andet temadag om tegning eller museumsbesøg, er samarbejdsprojekter mellem de fire billedskoler. 

Billedskolerne er også for de unge

I Favrskovs Billedskoler vil man meget gerne holde fast i de unge, fortæller Line Frøslev, der er underviser og daglig leder af Hinnerup Billedskole:
– Hammel og Ulstrup tilbyder undervisning for elever i skolens ældste klasser, og i Hinnerup kan unge fra hele Favrskov fortsætte på ungeholdet til de er 21 år. På holdene for de ældste elever bliver der blandt andet lagt vægt på, at de unge har mulighed for selv at beslutte, hvilke materialer og metoder de hver især vil undersøge og dygtiggøre sig inden for. Samtidig er der på holdene fælles oplæg, man kan arbejde ud fra, og uanset hvilken vej man ønsker at gå, står billedskolernes undervisere klar med råd og vejledning.  

16 faste billedkunsthold i Favrskov

Efter en pause i indeværende sæson er Hadsten Billedskole igen klar til at tage imod byens skaberglade børn. Efter sommerferien starter to hold – ét på Bavnehøjskolen og ét på Østervangsskolen. 

På Billedskolen i Ulstrup vil der efter sommerferien være tre hold om mandagen. Undervisningen foregår i billedkunstlokalet på Ulstrup Skole. Der tilbydes undervisning for 1. – 5. klasse, og som noget nyt vil der også være et hold for 6. klasse og opefter.

De fem hold i Hammel Billedskole er fordelt med fire hold i Kulturhuset InSide og et enkelt hold på Frijsendal Friskole. Der tilbydes undervisning for børn og unge mellem 8 og 18 år på tirsdage og torsdage.   

Hinnerup Billedskole tilbyder undervisning på seks hold, fordelt på mandage, onsdage og torsdage på Rønbækskolen, Haldum-Hinnerup Skolen og Præstemarkskolen i Søften.  Der tilbydes undervisning for elever fra 1. klasse og op til 21 år. På ungeholdet (8. klasse – 21 år) er der plads til de aller-ældste elever fra hele Favrskov Kommune.

Se en samlet oversigt over Favrskovs Billedskoler.

 

Dato: 24. juli 2018

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Loading...