|

Børnekunsten blomstrer i Favrskovs billedskoler

I Favrskovs fire billedskoler glæder man sig over den store interesse for billedkunst blandt børn og unge.

  •  

Fantasien bobler, og glæden ved at arbejde med billedkunst stråler fra elever og undervisere. Nysgerrigheden overfor tegning, maleri, skulptur, grafik og kunst fra hele verden er omdrejningspunktet, når billedskolerne i Favrskov Kommune efter sommerferien igen slår dørene op for nye hold. Favrskovs billedskoler byder på en unik chance for at dele interessen for billedkunst med andre i et fællesskab, hvor underviserne brænder for at give eleverne kreative oplevelser, som sætter spor.

Leg, eksperimenter og dygtiggørelse

Billedskolerne i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup tilbyder hver forår og efterår holdundervisning for børn og unge efter skoletid. På alle hold er der fokus på at styrke og stimulere børnenes billedarbejde og kreative udvikling gennem kvalificeret undervisning, leg og eksperimenter. I billedskolerne er der plads til fordybelse og dygtiggørelse, til at stille spørgsmål og at søge svar. Billedskolerne skaber rum for samtaler om alt lige fra fagtekniske spørgsmål om farver, teknikker og materialer, til diskussioner om kunstens betydning og rolle samt livets store spørgsmål. 

En farverig pallet af aktiviteter

Udover den faste ugentlige holdundervisning holder alle fire billedskoler sommerbilledskoler og deltager i både lokale og nationale arrangementer. Lige fra Billedkunstens Dag, over Klimauge, og byfester til Sculptures By the River og Kunsten ud i Landsbyerne. Flere steder har billeskoleelever bidraget til lokalsamfundene med udsmykninger i det offentlige rum, for i billedskolerne lægger man vægt på at deltage i det lokale liv og at lære eleverne at vise deres arbejde frem. Derigennem håber billedskolerne, at eleverne kommer til at opleve sig selv som både bærere og skabere af kultur. Sidst i august er Favrskovs billedskoler med på Kulturmødet på Mors.  Flere af billedskolernes projekter, som eksempelvis det årlige billedskoletræf, hvor børn og unge fra hele kommunen samles til blandt andet temadag om tegning eller museumsbesøg, er samarbejdsprojekter mellem de fire billedskoler. 

Billedskolerne er også for de unge

I Favrskovs Billedskoler vil man meget gerne holde fast i de unge, fortæller Line Frøslev, der er underviser og daglig leder af Hinnerup Billedskole:
– Hammel og Ulstrup tilbyder undervisning for elever i skolens ældste klasser, og i Hinnerup kan unge fra hele Favrskov fortsætte på ungeholdet til de er 21 år. På holdene for de ældste elever bliver der blandt andet lagt vægt på, at de unge har mulighed for selv at beslutte, hvilke materialer og metoder de hver især vil undersøge og dygtiggøre sig inden for. Samtidig er der på holdene fælles oplæg, man kan arbejde ud fra, og uanset hvilken vej man ønsker at gå, står billedskolernes undervisere klar med råd og vejledning.  

16 faste billedkunsthold i Favrskov

Efter en pause i indeværende sæson er Hadsten Billedskole igen klar til at tage imod byens skaberglade børn. Efter sommerferien starter to hold – ét på Bavnehøjskolen og ét på Østervangsskolen. 

På Billedskolen i Ulstrup vil der efter sommerferien være tre hold om mandagen. Undervisningen foregår i billedkunstlokalet på Ulstrup Skole. Der tilbydes undervisning for 1. – 5. klasse, og som noget nyt vil der også være et hold for 6. klasse og opefter.

De fem hold i Hammel Billedskole er fordelt med fire hold i Kulturhuset InSide og et enkelt hold på Frijsendal Friskole. Der tilbydes undervisning for børn og unge mellem 8 og 18 år på tirsdage og torsdage.   

Hinnerup Billedskole tilbyder undervisning på seks hold, fordelt på mandage, onsdage og torsdage på Rønbækskolen, Haldum-Hinnerup Skolen og Præstemarkskolen i Søften.  Der tilbydes undervisning for elever fra 1. klasse og op til 21 år. På ungeholdet (8. klasse – 21 år) er der plads til de aller-ældste elever fra hele Favrskov Kommune.

Se en samlet oversigt over Favrskovs Billedskoler.

 

Dato: 24. juli 2018

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elgaard er tilfreds med årets revy

Elgaard er tilfreds med årets revy

Favrskov Revyen har rykket ud for sidste gang i år, og folkene bag kan med egne ord ikke være andet end tilfredse. Der har været tæt på fuldt hus alle fire aftener i Sløjfen ... læs mere
DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...