|

Børnekunsten blomstrer i Favrskovs billedskoler

I Favrskovs fire billedskoler glæder man sig over den store interesse for billedkunst blandt børn og unge.

  •  

Fantasien bobler, og glæden ved at arbejde med billedkunst stråler fra elever og undervisere. Nysgerrigheden overfor tegning, maleri, skulptur, grafik og kunst fra hele verden er omdrejningspunktet, når billedskolerne i Favrskov Kommune efter sommerferien igen slår dørene op for nye hold. Favrskovs billedskoler byder på en unik chance for at dele interessen for billedkunst med andre i et fællesskab, hvor underviserne brænder for at give eleverne kreative oplevelser, som sætter spor.

Leg, eksperimenter og dygtiggørelse

Billedskolerne i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup tilbyder hver forår og efterår holdundervisning for børn og unge efter skoletid. På alle hold er der fokus på at styrke og stimulere børnenes billedarbejde og kreative udvikling gennem kvalificeret undervisning, leg og eksperimenter. I billedskolerne er der plads til fordybelse og dygtiggørelse, til at stille spørgsmål og at søge svar. Billedskolerne skaber rum for samtaler om alt lige fra fagtekniske spørgsmål om farver, teknikker og materialer, til diskussioner om kunstens betydning og rolle samt livets store spørgsmål. 

En farverig pallet af aktiviteter

Udover den faste ugentlige holdundervisning holder alle fire billedskoler sommerbilledskoler og deltager i både lokale og nationale arrangementer. Lige fra Billedkunstens Dag, over Klimauge, og byfester til Sculptures By the River og Kunsten ud i Landsbyerne. Flere steder har billeskoleelever bidraget til lokalsamfundene med udsmykninger i det offentlige rum, for i billedskolerne lægger man vægt på at deltage i det lokale liv og at lære eleverne at vise deres arbejde frem. Derigennem håber billedskolerne, at eleverne kommer til at opleve sig selv som både bærere og skabere af kultur. Sidst i august er Favrskovs billedskoler med på Kulturmødet på Mors.  Flere af billedskolernes projekter, som eksempelvis det årlige billedskoletræf, hvor børn og unge fra hele kommunen samles til blandt andet temadag om tegning eller museumsbesøg, er samarbejdsprojekter mellem de fire billedskoler. 

Billedskolerne er også for de unge

I Favrskovs Billedskoler vil man meget gerne holde fast i de unge, fortæller Line Frøslev, der er underviser og daglig leder af Hinnerup Billedskole:
– Hammel og Ulstrup tilbyder undervisning for elever i skolens ældste klasser, og i Hinnerup kan unge fra hele Favrskov fortsætte på ungeholdet til de er 21 år. På holdene for de ældste elever bliver der blandt andet lagt vægt på, at de unge har mulighed for selv at beslutte, hvilke materialer og metoder de hver især vil undersøge og dygtiggøre sig inden for. Samtidig er der på holdene fælles oplæg, man kan arbejde ud fra, og uanset hvilken vej man ønsker at gå, står billedskolernes undervisere klar med råd og vejledning.  

16 faste billedkunsthold i Favrskov

Efter en pause i indeværende sæson er Hadsten Billedskole igen klar til at tage imod byens skaberglade børn. Efter sommerferien starter to hold – ét på Bavnehøjskolen og ét på Østervangsskolen. 

På Billedskolen i Ulstrup vil der efter sommerferien være tre hold om mandagen. Undervisningen foregår i billedkunstlokalet på Ulstrup Skole. Der tilbydes undervisning for 1. – 5. klasse, og som noget nyt vil der også være et hold for 6. klasse og opefter.

De fem hold i Hammel Billedskole er fordelt med fire hold i Kulturhuset InSide og et enkelt hold på Frijsendal Friskole. Der tilbydes undervisning for børn og unge mellem 8 og 18 år på tirsdage og torsdage.   

Hinnerup Billedskole tilbyder undervisning på seks hold, fordelt på mandage, onsdage og torsdage på Rønbækskolen, Haldum-Hinnerup Skolen og Præstemarkskolen i Søften.  Der tilbydes undervisning for elever fra 1. klasse og op til 21 år. På ungeholdet (8. klasse – 21 år) er der plads til de aller-ældste elever fra hele Favrskov Kommune.

Se en samlet oversigt over Favrskovs Billedskoler.

 

Dato: 24. juli 2018

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...