|

Børnene skal have det bedste fra det hele

Efter sammenflytning af tre børnehaver og nybyggeri står Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten fagligt stærkt med hele tre pasningstilbud i én institution.

 • Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

 • Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

  Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

 • Skovbørnehaven har denne dag slået lejr i Granholt.

  Skovbørnehaven har denne dag slået lejr i Granholt.

 • Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har plads til 120 børn.

  Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har plads til 120 børn.

 • Pædagog Lis Toft Møller har indledt jagten på et par tørre vanter.

  Pædagog Lis Toft Møller har indledt jagten på et par tørre vanter.

 • Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

  Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

 • Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

  Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

I nybyggerkvarteret Flegebakken i Hadsten skyder det ene hus op efter det andet, og i mange af dem er der børn. På et tidspunkt skal de have en institutionsplads, og ikke langt fra Flegebakken byder Børnehuset Vesterskovvej sig til med plads til 120 børn.

Anette Sofia Overby Mathiesen, der er daglig leder i Børnehuset Vesterskovvej, glæder sig over husets mange muligheder og den struktur, der nu er ved at være en del af børnehusets identitet.

– Vi har hele tiden fokus på hvordan vi kan gøre det bedre. Vi har tre enheder i én – en skovbørnehave, en specialgruppe og en børnehusgruppe. Det betyder, at vi har et bredt tilbud, som passer til mange forskellige børn. Vesterskovvej er præget af en høj og bred faglighed blandt personalet. Som andre institutioner samarbejder vi også tæt med ressourcepædagoger, tale-høre-lærere og fysioterapeuter. Det betyder, at vi kan hjælpe de børn, der eksempelvis har sproglige eller motoriske udfordringer. Den brede faglighed er livgivende i hele vores personalegruppe, der tæller omkring 24 ansatte. Og de kan netop sparre med hinanden om alt fra pædagogiske lege og læringsmiljøer til legegrupper og samarbejde med forældrene, fortæller Anette Sofie Overby Mathiesen i lokalet med udsigt ud over det nybyggede fællesrum.
 

Det bedste fra alle tre afdelinger

Netop nybyggeriet fra 2012 gør Vesterskovvej til et moderne børnehus med fokus på indretning. Huset er funktionsopdelt med motorikrum, værksted, sanserum, et rum til finmotoriske aktiviteter, et rum til konstruktionslege, et naturlegerum, en dukkekrog og et rum til rollelege. Der er faste grupperum, og Skovbørnehaven begynder og slutter dagen i huset på Vesterskovvej.

– Vi gør meget ud af at styrke relationerne børnene imellem, for på et tidspunkt er det næste skridt skolen, og så er det godt at have et netværk af gode kammerater. Hvert år kører vi MAXI-forløb for de kommende skolebørn. Derudover har vi også fokus på kvalitet og inklusion. Det betyder blandt andet, at vi sammensætter nogle hold på kryds og tværs af huset og laver nogle aktiviteter sammen, både hjemme og på ture. Vi har længe italesat, at børnene skal have det bedste fra alle tre afdelinger, og vi oplever, det giver genklang i forældregruppen, da de ønsker det samme. Så de har også øje for stedets kvaliteter og muligheder, lyder det fra Anette Sofia Overby Mathiesen.

Højt til himlen i Skovbørnehaven

En af de særlige muligheder er Skovbørnehaven, der har plads til 40 børn. Denne dag er børnene sammen med de voksne gået på tur til skovområdet Granholt ikke så langt fra institutionen. Lis Toft Møller er pædagog i Skovbørnehaven, og hun nyder at tilbringe hovedparten af sine arbejdstimer under åben himmel.
– Der er så mange muligheder for aktiviteter i naturen, og der er god plads. Vi har struktur på dagen, og børnene lærer hurtigt, at der er noget, vi skal. Det er noget med samlinger, madpakker og sikkerhed, når vi bevæger os rundt i trafikken. Vi har også meget fokus på forskellige legemuligheder for børnene, og det bliver blandt andet inspireret af det sted, vi er. Gennem legen styrkes relationer, fantasi og kreativitet, det at kunne vælge til og fra, samt helt konkret at kunne indgå i sociale spilleregler med andre børn og voksne. Børnene lærer både deres egne og andres grænser at kende, og de respekterer, at vi er forskellige. Der er på alle måder højere til himlen i Skovbørnehaven, fortæller Lis Toft Møller, mens hun går hen til en hule i skoven, hvor et par børn har lyst til at byde hende indenfor.

Naturen er hendes rette element, og hun er overbevist om, at naturen er den bedst tænkelige legeplads, der kan udfordre børnenes nysgerrighed og sanser.
– Vejret skal virkelig være dårligt, før vi vælger at blive hjemme, siger Lis og afslører, at lag-på-lag ofte er en god løsning i forhold til påklædningen.

Fakta:

Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har 120 børn og ca. 24 ansatte. Der er en skovbørnehave, en specialgruppe og en almindelig børnehavegruppe.

Hadsten Skovbørnehave, den nuværende Skovbørnehave, havde i mange år til huse i den gamle Realskole på Kirkevej midt i Hadsten. Realskolen brændte i 2013, og Skovbørnehaven boede midlertidigt ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj. Børnetallet faldt i en periode, og det blev besluttet, at Skovbørnehaven, Lilleåens Børnehave og Neder Hadsten børnehave skulle flytte sammen på Vesterskovvej i det nye Børnehuset Vesterskovvej.

Skovbørnehaven har som tidligere selvstændig indskrivning og skovkonceptet som det bærende.

 

Dato:04. marts 2019

Senest opdateret:

04. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ALT ER VED DET GAMLE

ALT ER VED DET GAMLE

Det er en udbredt misforståelse, at postomdelingen er blevet dårligere. PostNord har blot ført kunderne tilbage til udgangspunktet ... læs mere
Der er noget i luften. Og det lugter klamt!

Der er noget i luften. Og det lugter klamt!

”Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad” er indledningen til en kendt sang. Lige for tiden er man ikke i tvivl om, hvad det er, der er i luften… ... læs mere
Madkultur og madvaner på Favrskov Bibliotekerne

Madkultur og madvaner på Favrskov Bibliotekerne

Favrskov Bibliotekerne tager dig med til bords i et landsdækkende samarbejde med DR og Danmarks biblioteker om madkultur – og alt det, vi deler via vores måltider ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 411.

Ugens naturbilleder nr. 411.

APRILSOL*APRILBLOMSTER*APRILSIND*APRILFARVER*APRILDAG*APRILFORNEMMELSER*APRILGLÆDE ... læs mere
Så er HØST udkommet

Så er HØST udkommet

Læs den på deres hjemmeside ... læs mere
Lyngå tog skraldet på 14. år.

Lyngå tog skraldet på 14. år.

Søndag blev der samlet affald over hele landet - også i Lyngå. I år blev Lyngå befriet for 80 kilo affald samt 164 dåser. Herunder en lille opgørelse over hvad der er indsamlet gennem årene ... læs mere
Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Veloverstået generalforsamling i Favrskov Erhvervsråd

Erhvervsrådets generalforsamling, der blev afholdt hos Juhl Bach Holding A/S på Delta i Søften, var en pæn succes ... læs mere
Den 9. april 1940 og den 9. april 1945.

Den 9. april 1940 og den 9. april 1945.

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

I syv sind: Hvad stiller vi op med psykiatrien?

Folketingskandidaterne Iben Sønderup (S) og Charlotte Green (K) kom til lyttemøde hos SIND Favrskov ... læs mere
Loading...