|

Børnene skal have det bedste fra det hele

Efter sammenflytning af tre børnehaver og nybyggeri står Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten fagligt stærkt med hele tre pasningstilbud i én institution.

 • Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

 • Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

  Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

 • Skovbørnehaven har denne dag slået lejr i Granholt.

  Skovbørnehaven har denne dag slået lejr i Granholt.

 • Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har plads til 120 børn.

  Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har plads til 120 børn.

 • Pædagog Lis Toft Møller har indledt jagten på et par tørre vanter.

  Pædagog Lis Toft Møller har indledt jagten på et par tørre vanter.

 • Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

  Lis Toft Møller er i sit rette element i Skovbørnehaven, for hun elsker at være ude.

 • Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

  Der er mange udfoldelsesmuligheder i Børnehuset Vesterskovvej.

I nybyggerkvarteret Flegebakken i Hadsten skyder det ene hus op efter det andet, og i mange af dem er der børn. På et tidspunkt skal de have en institutionsplads, og ikke langt fra Flegebakken byder Børnehuset Vesterskovvej sig til med plads til 120 børn.

Anette Sofia Overby Mathiesen, der er daglig leder i Børnehuset Vesterskovvej, glæder sig over husets mange muligheder og den struktur, der nu er ved at være en del af børnehusets identitet.

– Vi har hele tiden fokus på hvordan vi kan gøre det bedre. Vi har tre enheder i én – en skovbørnehave, en specialgruppe og en børnehusgruppe. Det betyder, at vi har et bredt tilbud, som passer til mange forskellige børn. Vesterskovvej er præget af en høj og bred faglighed blandt personalet. Som andre institutioner samarbejder vi også tæt med ressourcepædagoger, tale-høre-lærere og fysioterapeuter. Det betyder, at vi kan hjælpe de børn, der eksempelvis har sproglige eller motoriske udfordringer. Den brede faglighed er livgivende i hele vores personalegruppe, der tæller omkring 24 ansatte. Og de kan netop sparre med hinanden om alt fra pædagogiske lege og læringsmiljøer til legegrupper og samarbejde med forældrene, fortæller Anette Sofie Overby Mathiesen i lokalet med udsigt ud over det nybyggede fællesrum.
 

Det bedste fra alle tre afdelinger

Netop nybyggeriet fra 2012 gør Vesterskovvej til et moderne børnehus med fokus på indretning. Huset er funktionsopdelt med motorikrum, værksted, sanserum, et rum til finmotoriske aktiviteter, et rum til konstruktionslege, et naturlegerum, en dukkekrog og et rum til rollelege. Der er faste grupperum, og Skovbørnehaven begynder og slutter dagen i huset på Vesterskovvej.

– Vi gør meget ud af at styrke relationerne børnene imellem, for på et tidspunkt er det næste skridt skolen, og så er det godt at have et netværk af gode kammerater. Hvert år kører vi MAXI-forløb for de kommende skolebørn. Derudover har vi også fokus på kvalitet og inklusion. Det betyder blandt andet, at vi sammensætter nogle hold på kryds og tværs af huset og laver nogle aktiviteter sammen, både hjemme og på ture. Vi har længe italesat, at børnene skal have det bedste fra alle tre afdelinger, og vi oplever, det giver genklang i forældregruppen, da de ønsker det samme. Så de har også øje for stedets kvaliteter og muligheder, lyder det fra Anette Sofia Overby Mathiesen.

Højt til himlen i Skovbørnehaven

En af de særlige muligheder er Skovbørnehaven, der har plads til 40 børn. Denne dag er børnene sammen med de voksne gået på tur til skovområdet Granholt ikke så langt fra institutionen. Lis Toft Møller er pædagog i Skovbørnehaven, og hun nyder at tilbringe hovedparten af sine arbejdstimer under åben himmel.
– Der er så mange muligheder for aktiviteter i naturen, og der er god plads. Vi har struktur på dagen, og børnene lærer hurtigt, at der er noget, vi skal. Det er noget med samlinger, madpakker og sikkerhed, når vi bevæger os rundt i trafikken. Vi har også meget fokus på forskellige legemuligheder for børnene, og det bliver blandt andet inspireret af det sted, vi er. Gennem legen styrkes relationer, fantasi og kreativitet, det at kunne vælge til og fra, samt helt konkret at kunne indgå i sociale spilleregler med andre børn og voksne. Børnene lærer både deres egne og andres grænser at kende, og de respekterer, at vi er forskellige. Der er på alle måder højere til himlen i Skovbørnehaven, fortæller Lis Toft Møller, mens hun går hen til en hule i skoven, hvor et par børn har lyst til at byde hende indenfor.

Naturen er hendes rette element, og hun er overbevist om, at naturen er den bedst tænkelige legeplads, der kan udfordre børnenes nysgerrighed og sanser.
– Vejret skal virkelig være dårligt, før vi vælger at blive hjemme, siger Lis og afslører, at lag-på-lag ofte er en god løsning i forhold til påklædningen.

Fakta:

Børnehuset Vesterskovvej i Hadsten har 120 børn og ca. 24 ansatte. Der er en skovbørnehave, en specialgruppe og en almindelig børnehavegruppe.

Hadsten Skovbørnehave, den nuværende Skovbørnehave, havde i mange år til huse i den gamle Realskole på Kirkevej midt i Hadsten. Realskolen brændte i 2013, og Skovbørnehaven boede midlertidigt ved Idrætsbørnehuset Bavnehøj. Børnetallet faldt i en periode, og det blev besluttet, at Skovbørnehaven, Lilleåens Børnehave og Neder Hadsten børnehave skulle flytte sammen på Vesterskovvej i det nye Børnehuset Vesterskovvej.

Skovbørnehaven har som tidligere selvstændig indskrivning og skovkonceptet som det bærende.

 

Dato:04. marts 2019

Senest opdateret:

04. marts 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...