|

Boligpriser stiger på ny og slår sidste måneds rekord

Salgspriserne på villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse er for anden måned i træk det højeste siden 2010, hvor Boligsidens Markedsindeks blev lanceret.

 
11.8.2020 06:00:00 | Boligsiden.dk

 

 

Boligpriserne er steget til det hidtil højeste niveau de seneste 10 år. Det viser Boligsidens Markedsindeks for juli måned, der også afslører, at tendensen gælder for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Det er dermed anden måned i træk, at boligpriserne når det højeste niveau siden 2010, hvor Boligsiden begyndte at udgive sit markedsindeks.

”Det er en særlig tid på boligmarkedet, hvor salget buldrer afsted, og priserne stiger på trods af den svære tid, som vi har været i – som vi er i. Det går godt, og det nyder vi, for vi ved også, at det ikke er sikkert, at det varer ved. For boligmarkedet kan blive påvirket, når hjælpepakkerne snart udløber. Men med de stigninger vi har set, så er markedet rustet til at stå imod de prisfald, som eksperterne forventer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Prisstigninger på huse i næsten hele landet

Ser vi nærmere på de regionale tal for prisudviklingen på huse, er der en opadgående tendens i fire af fem regioner. Det er Region Hovedstaden, der oplever den højeste månedlige prisstigning på to procent efterfulgt af Region Syddanmark.

Kun i Region Nordjylland er priserne faldet, men overordnet er prisen også her meget høj.

”Priserne i Nordjylland nåede et foreløbigt højdepunkt i sidste måned, da de for første gang krydsede 10.000 kroner per kvadratmeter. Der er altså gode historier for boligmarkedet i alle dele af landet. Ikke mindst i Syddanmark, hvor store månedlige prisstigninger på Ærø, i Svendborg, Varde, Kerteminde, Sønderborg og Vejle trækker niveauet op. I nogle af de områder kan stigningen skyldes øget salg af flexboliger,” siger Birgit Daetz.

På markedet for ejerlejligheder er priserne steget i alle fem regioner den seneste måned. Her er det til gengæld Nordjylland, der har oplevet den største prisstigning på 4,4 procent den seneste måned.

Størst stigning på sommerhuse

Overordnet er det sommerhusmarkedet, der oplever de største prisstigninger, idet de i juli steg med 2,2 procent, så en kvadratmeter nu koster godt 17.500 kroner. Dermed er sommerhuspriserne nu syv procent højere end for et år siden.

”Det er en prisstigning, der begynder at ligne den, vi så i starten af 2018, hvor vi for alvor begyndte at se effekterne af, at lånegrænsen til realkreditinstituttet var blevet hævet fra 60 til 75 procent i maj 2017. Og med et coronaforår i frisk erindring, hvor sommerhusene blev revet væk, overrasker det her os ikke. Nu går vi så ind i sensommeren, og måske er de sæsonudsving, vi normalt kender, ikke de samme i år, men hvis de er, vil priserne begynde at stagnere og falde let henover efterår og vinter,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen i salgspriserne juli 2020:

Boligtype

Gns. pris juli 2020 (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

14.809 kr.

1,1%

3,4%

Ejerlejligheder

29.330 kr.

2,1%

6.1%

Sommerhuse

17.520 kr.

2,2%

7,0%

(Tabellen indeholder den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hele landet fordelt på boligtyper. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...