|

Boligpriser stiger på ny og slår sidste måneds rekord

Salgspriserne på villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse er for anden måned i træk det højeste siden 2010, hvor Boligsidens Markedsindeks blev lanceret.

 
11.8.2020 06:00:00 | Boligsiden.dk

 

 

Boligpriserne er steget til det hidtil højeste niveau de seneste 10 år. Det viser Boligsidens Markedsindeks for juli måned, der også afslører, at tendensen gælder for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Det er dermed anden måned i træk, at boligpriserne når det højeste niveau siden 2010, hvor Boligsiden begyndte at udgive sit markedsindeks.

”Det er en særlig tid på boligmarkedet, hvor salget buldrer afsted, og priserne stiger på trods af den svære tid, som vi har været i – som vi er i. Det går godt, og det nyder vi, for vi ved også, at det ikke er sikkert, at det varer ved. For boligmarkedet kan blive påvirket, når hjælpepakkerne snart udløber. Men med de stigninger vi har set, så er markedet rustet til at stå imod de prisfald, som eksperterne forventer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Prisstigninger på huse i næsten hele landet

Ser vi nærmere på de regionale tal for prisudviklingen på huse, er der en opadgående tendens i fire af fem regioner. Det er Region Hovedstaden, der oplever den højeste månedlige prisstigning på to procent efterfulgt af Region Syddanmark.

Kun i Region Nordjylland er priserne faldet, men overordnet er prisen også her meget høj.

”Priserne i Nordjylland nåede et foreløbigt højdepunkt i sidste måned, da de for første gang krydsede 10.000 kroner per kvadratmeter. Der er altså gode historier for boligmarkedet i alle dele af landet. Ikke mindst i Syddanmark, hvor store månedlige prisstigninger på Ærø, i Svendborg, Varde, Kerteminde, Sønderborg og Vejle trækker niveauet op. I nogle af de områder kan stigningen skyldes øget salg af flexboliger,” siger Birgit Daetz.

På markedet for ejerlejligheder er priserne steget i alle fem regioner den seneste måned. Her er det til gengæld Nordjylland, der har oplevet den største prisstigning på 4,4 procent den seneste måned.

Størst stigning på sommerhuse

Overordnet er det sommerhusmarkedet, der oplever de største prisstigninger, idet de i juli steg med 2,2 procent, så en kvadratmeter nu koster godt 17.500 kroner. Dermed er sommerhuspriserne nu syv procent højere end for et år siden.

”Det er en prisstigning, der begynder at ligne den, vi så i starten af 2018, hvor vi for alvor begyndte at se effekterne af, at lånegrænsen til realkreditinstituttet var blevet hævet fra 60 til 75 procent i maj 2017. Og med et coronaforår i frisk erindring, hvor sommerhusene blev revet væk, overrasker det her os ikke. Nu går vi så ind i sensommeren, og måske er de sæsonudsving, vi normalt kender, ikke de samme i år, men hvis de er, vil priserne begynde at stagnere og falde let henover efterår og vinter,” siger Birgit Daetz.

Udviklingen i salgspriserne juli 2020:

Boligtype

Gns. pris juli 2020 (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

14.809 kr.

1,1%

3,4%

Ejerlejligheder

29.330 kr.

2,1%

6.1%

Sommerhuse

17.520 kr.

2,2%

7,0%

(Tabellen indeholder den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hele landet fordelt på boligtyper. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Dagligstuen er blevet et hjemmekontor | Livet som pensionist stiller nye krav til din bolig ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Loading...