|

Boligsiden.dk:

Udbuddetet af boliger stiger og øger boligkøbernes valgmuligheder

 
 
 
 
 

Udbuddet af boliger stiger og øger boligkøbernes valgmuligheder
2.7.2021 06:00:00 | Boligsiden.dk

Nye tal fra Boligsiden viser, at det samlede udbud af boliger stiger. Det gælder alle boligtyper, og det skyldes et let dalende salg kombineret med et højt antal nye sælgere.

Foto: Boligsiden

Der er ved indgangen til juli over 40.000 boliger til salg i Danmark, viser nye udbudstal fra Boligsiden. Det er første gang siden nytår, at det samlede udbud ligger over 40.000. Det betyder, at udbuddet af boliger nu stiger igen efter det kraftige fald sidste år under corona.

Det voksende udbud gælder for alle boligtyper, og køberne har dermed både fået flere huse, lejligheder og sommerhuse at vælge imellem den seneste måned.

”Der er to forklaringer bag det generelt stigende udbud. For det første har vi igennem de seneste uger set et mindre fald i antallet af handler. Samtidig ser vi, at der bliver sat mange nye boliger til salg, og i en periode, hvor vi ikke ser det samme boom i salget, som vi normalt gør på denne tid af året, bidrager det til at få det samlede udbud til at vokse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udbuddet af boliger er stadig lavt

Ser vi nærmere på de tre største boligtyper, er der tale om, at udbuddet af villaer og rækkehuse er steget med 2,2 procent den seneste måned. Der er samtidig kommet 7,4 procent flere ejerlejligheder på markedet, imens udbuddet af sommerhuse er steget med 6,1 procent siden primo juni.

I rene tal svarer det til, at huskøberne i løbet af den seneste måned har fået cirka 500 flere huse at vælge imellem. Udbuddet af lejligheder er vokset med cirka 400 styk, og sommerhuskøberne har fået cirka 300 ekstra sommerhuse at se på.

Der er dog stadig plads til, at udbuddet kan vokse en del, for det samlede niveau af boliger til salg, er trods stigningen stadig på et lavt niveau.

”Før corona lukkede landet ned, havde vi et samlet udbud, der lå omkring 55.000 – 65.000 boliger til salg, og med det in mente er det nuværende udbud stadig lavt. Men det er i den forbindelse vigtigt at fremhæve, at det markante fald i udbuddet er stoppet. Det samlede udbud har været stagnerende i de seneste måneder, og nu ser vi, at udbuddet begynder at vokse,” siger Birgit Daetz.

Det stigende udbud er en tendens, der gælder over hele landet. Kun i Region Syddanmark er der sket et fald i antallet af ejerlejligheder til salg.

Udbuddet på boligmarkedet primo juli 2021:

Boligtype

Antal boliger til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

24.800

2,2%

-20,3%

Ejerlejligheder

5.905

7,4%

-17,0%

Sommerhuse

5.338

6,1%

-24,9%

Alle boligtyper*

40.476

3,6%

-21,2%

(Alle boligtyper dækker over villa, rækkehuse, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
Foto: Boligsiden
Download
Links
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Del Twitter LinkedIn Facebook
Læs pressemeddelelsen på Via Ritzau
Du modtager denne pressemeddelelse fra Via Ritzau Jeg ønsker ikke fremover at modtage pressemeddelelser fra denne afsender.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Valg til Favrskov Byråd 16. november 2021

Tirsdag 16. november 2021 er der valg til Favrskov Byråd, hvor der skal vælges 25 medlemmer ... læs mere
Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

Vestjysk Bank: Leverer over forventning i første halvår

I 1. halvår 2021 realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 724 mio. kr ... læs mere
Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Sensommergudstjeneste i Den Mytologiske Park i Vejerslev

Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd inviterer ... læs mere
Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Nyhedsbrev fra NYBOLIG

Antallet af lejere til lejelejligheder er steget godt 10 pct. de sidste 10 år | Byggegrunde bliver revet væk under Corona | Parcelhuse sælges en måned hurtigere end sidste år ... læs mere
Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Job og Økonomi inviterer til indvielse af om- og tilbygningen af administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten

Administrationsbygningen på Vesselbjergvej 18 i Hadsten stod færdig i april 2021 ... læs mere
Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Borgerinddragelse er forudsætningen for et fremtidssikret lokaldemokrati

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Diskofest i Søndergade og Ernst B. Sunds Plads

Tirsdag d. 24. august sætter tre langbenede disko-gutter kulør og musik på Hadsten midtby ... læs mere
Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Det er noget ”lort”, bogstaveligt talt!

Af Simon Buus Olsen, KV-kandidat for Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370 Hadsten ... læs mere
DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

DER MANGLER BORDE OG BÆNKE LANGS STIERNE I FAVRSKOV KOMMUNE

Thomas Storm, Ravskærvej 65, Søften, Byrådsmedlem (V) i Favrskov Kommune ... læs mere
Byfest/store legedag i Lyngå

Byfest/store legedag i Lyngå

Dette fandt sted lørdag med bl.a. petanque-, stigegolf- og dart-turnering samt rundbold. Det helt store hit var dog at komme højt til vejrs og se Lyngå fra oven. Dagens overskud går til drift af Lyngå's legeplads - herunder forsikring, årlig ... læs mere
Loading...