|

Borgmesterduel og speedpløjning på Landbrugsmuseet

Moderne og traditionelle pløjediscipliner mødes, når Landbrugsmuseet på Gl. Estrup i samarbejde med Motor- og Traktor Klubben Jylland afholder pløjestævne den 22. september fortæller Jørgen Kjær, traktoreksperten fra Hadsten og fortsætter

Billedtekst : Niels Balle fra Søften har et tidligere verdensmesterskab i rygsækken, når der skal konkurreres om udtagelse til at deltage i årets danmarksmester i veterantraktorpløjning.

 

Borgmester Kirstine Bille fra Syddjurs Kommune og borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune udfordrer nemlig hinanden i en venskabelig pløjedyst, som også bliver en slags kønnenes kamp.

De er begge gået i skarp træning forud for dysten. Selv om det nok er kommunalvalget i november, der i øjeblikket fylder mest for de to borgmestre og borgmesterkandidater, er de begge opsat på at vinde disciplinen, hvor de hver især står i spidsen for et hold på fire personer. Kirstine Bille leder kvindeholdet, der ligesom mandeholdet byder på både hestepløjer, juniorpløjer og veteranpløjer. De skal dyste i pløjningens ædle kunst, og da ingen af de to borgmestre i forvejen har større erfaring fra landbruget, er der lagt op til, at det bliver en fair og lige kamp, de mange gæster kan følge.

Stævnet afholdes sammen med Motor- og Traktor Klubben Jyllands udtagelsespløjning til efterårets danmarksmesterskab. Omkring 60 pløjere med veterantraktorer med blandt andet en- og to-furede plove skal holde tungen lige i munden og trække helt lige furer på markerne ved Landbrugsmuseet Gl. Estrup.

Ved stævnet på Landbrugsmuseet konkurreres der også i en af de helt nye pløjediscipliner – speedpløjning! Speedpløjning blev første gang vist i Danmark sidste år, hvor store traktorer, der normalt kører traktortræk, skal konkurrere om at pløje for eksempel en halv hektar jord på hurtigste tid. Den hurtigste kunne sidste år klare dette på cirka 7,5 minutter.

For at sætte de mekaniske hestekræfter lidt i perspektiv ved pløjestævnet på Landbrugsmuseet vises der også god gammeldags pløjning med firebenede hestekræfter, så der bliver noget at se på for både ung og ældre.

 herover Jens Anker Gjesing der er en af de lokale veteranpløjere, der deltager i stævnet på Gl. Estrup den 22. september.

Nærmere oplysninger kan fås ved museumsinspektør ved Dansk Landbrugsmuseum Jens Aage Søndergaard tlf  87951531/ 20803124 eller Frede Langdahl på tlf 20121135.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Stakkels gymnasieelever…

Stakkels gymnasieelever…

Hver 3. gymnasieelev overvejer at droppe ud af gymnasiet, fordi de ”bøvler med ting og sager”, som formanden for Danske Gymnasier udtrykker det ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
MESTER JAKOB - MESTER JAKOB - sover du -- nej nej tværtimod

MESTER JAKOB – MESTER JAKOB – sover du — nej nej tværtimod

BAGERMESTER JAKOB OVERGAARD åbnede i weekenden sit nye BAGERI og BAGER- FORRETNING I DET NYE SUNDHEDSHUS i HADSTEN ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Affaldssorteringen kan stadig blive bedre i Favrskov ... læs mere
Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Længere åbningstid om fredagen i kommunens daginstitutioner

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Hadsten Sangforening kan i år fejre 125 års jubilæum.

Dagen er den 14. oktober. Dagen er den 14. oktober. Det lidt usædvanlige jubilæum vil blive markeret på forskellig måde ... læs mere
Socialdemokratiet er imod det frie valg

Socialdemokratiet er imod det frie valg

Charlotte Green, Medlem af Favrskov Byråd for Det konservative Folkeparti ... læs mere
Loading...