|

Børnenes Køredag – et initiativ, der gør en forskel!

Dansk Veteranbilklub har gjort 1. september til Børnenes Køredag, og det er et arrangement, der gør en forskel. Både for børnene, der får en køretur i en gammel eller speciel bil, men så sandelig også for ejerne af bilerne.

Billedet: Denne purk var meget benovet over Fru formand Dorte Stadils åbne Thunderbird

Det er rart at prøvesidde køretøjerne, inden man er nød til at vælge dagens transportmiddel.

af Jørgen Kjær, Hadsten

-Børnenes Køredag er en dag, hvor vi har mulighed for at bruge vores dejlige gamle køretøjer til at gøre en forskel. Der køres med langtidssyge børn fra mange af landets hospitalers børneafdelinger. Det er nu anden gang klubben afholder dette arrangement, og det skal blive en fast tradition, fortæller Dorte Stadil, der er formand for Dansk Veteranbilklub.

-Ideen med børnenes køredag, opstod på et bestyrelses møde, hvor vi talte om hvad vi egentlig bruger vores dejlige køretøjer til. Der køres tit fra plejehjem og med kræftsyge børn, men der er også andre syge børn, som helt er blevet overset, og det ville vi prøve at gøre noget ved. Et afbræk i hospitalshverdagen er meget kærkomment, og gør at det måske ikke er så trist hele tiden at skulle ind til behandling, mener Dorte Stadil, der sammen med klubben kontaktede de fleste af landet hospitaler, for at høre om de havde en børneafdeling med langtidssyge børn.

-De der havde, fik så tilbuddet om at vi stillede med køretøjer og kørte tur med patienterne, så noget interessant på vejen og fik lidt forplejning under turen.

-1 september blev valgt, og omdøbt til ”Børnenes Køredag”. Vi kan gøre en forskel for de små patienter, ved at bruge nogle timer en eftermiddag, men oplevelsen hos børnene vil blive husket meget meget længe, er Dorte Stadil sikker på. Alle får efter turen en nøglehænger med et lille skilt hvorpå der står Børnenes Køredag, samt et diplom hvorpå chaufføren skriver hvilken bil de har kørt i.

I Kolding fik 10 forventningsfulde børn en køretur, og i Esbjerg fik 10 børn fra Kystsanatoriet en uforglemmelig køretur.

-Jeg tror alle os, der har kørt fra Kystsanatoriet på Børnenes Køredag føler, at vi har været med til at gøre en god forskel, og Kystsanatoriet vil gerne se os igen næste år, fortæller Jørgen Jacobsen.

Fra arrangementet i Odense fortæller Anne Lise Gustafsson, at der var en meget bevæget dag.

-Men det var utroligt dejligt at være med til at give børnene nogle timers adspredelse. Flere af de frivillige, der deltog med deres køretøj, har siden fortalt, at de var meget rørt, da de kom hjem, men at de selvfølgelig er med igen næste år, fortæller Anne Lise Gustafsson, der af en af sygeplejerskerne fik fortalt, at to af de unge piger, der skulle med ud at køre, havde brugt det meste af dagen på at ordne hår og klæde om i en uendelighed, så de var flotte til køreturen.

-Og pigerne var meget smukke, fortæller Anne Lise Gustafsson i Veterantidende.

Også på Bornholm, fra Rigshospitalet i København og fra Roskilde sygehus – i alt ni steder – fik de langtidssyge børn en stor oplevelse, og bemærkningen:

-Det har været den bedste dag i hele mit liv, fra en lille gut på 8 år, der fik en køretur i en rød Volvo-brandbil, kan nok få ejere at veteranbilerne til at møde op næste år for igen at gøre en forskel.

Ideen med en børnenes køredag er så oplagt, at andre klubber og ejere af gamle og specielle køretøjer må tage den op. Den kan sammen med, og måske endnu bedre end den såkaldte nationale køredag den 5. juni, overbevise vore politikere om, at de gamle og specielle køretøjer stadig er en kulturarv, der sættes pris på og kan glæde mange mennesker.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.vv

vv

vv ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Anden variant mysli i Budget Mysli Morgenknas pakninger ... læs mere
Nyhedsbrev fra Wineboutique

Nyhedsbrev fra Wineboutique

Vi har nu fået vores nye hjemmeside/webshop online fortæller Flemming og Rikke og fortsætter ... læs mere
Åbne Haver

Åbne Haver

Som fast tradition har Haveselskabet Hadsten Kreds igen arrangement "Åbne haver". Kom og se og oplev, de forskellige haver ... læs mere
Kandidatliste for partiet VENSTRE til KV17

Kandidatliste for partiet VENSTRE til KV17

16 kandidater opstiller og måske kommer der flere hen ad vejen ... læs mere
Venstre er klar til kampen om borgmesterposten

Venstre er klar til kampen om borgmesterposten

Venstre i Favrskov Kommune har ét klart mål med den valgkamp, partiet skød i gang i aftes i InSide i Hammel, nemlig at tilbageerobre den borgmesterpost, som Socialdemokratiet har siddet på i to byrådsperioder ... læs mere
Ny klub vil redde, hvad der reddes kan!

Ny klub vil redde, hvad der reddes kan!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Nu kan kræftsyge børn af asbestarbejdere søge kompensation ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Danske mænd bryder tabu ... læs mere
Serie 2 Vigtig sejr i Randers

Serie 2 Vigtig sejr i Randers

Herrer Serie 2 - Forår 2017 Pulje 16 Spillested: Nr. Borup Stadion ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Risiko for søm i kapers på glas ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Risiko for gæring i Irmas Økologiske appelsinjuice med hindbær ... læs mere
Loading...