|

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

Den fælleskommunale beredskabskommission for Randers, Favrskov og Djursland har valgt at følge et revideret ønske fra Favrskov Kommune og bevare den ellers lukningstruede brandstation i Hinnerup.

Brandstation bevares – men formentlig med et mindre slukningsområde

 Men det bliver først senere besluttet, om brandstationen skal fortsætte uændret eller afgive en del af slukningsområdet til en kommende station i Lisbjerg.

Favrskov Kommune rettede hård kritik mod Beredskab & Sikkerhed – som dækker kommunerne Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – da kommunen valgte at ændre sin oprindelige tilslutning til, at brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges. Beredskab & Sikkerhed ønskede, at Østjyllands Brandvæsens kommende station i Lisbjerg i stedet skulle overtage slukningsområdet

Kommunen henviste i sin kritik blandt andet til, at beredskabsdirektør Morten Sønderby i sin indstilling til beredskabskommissionen oprindeligt havde oplyst, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området…” Det samme fortalte beredskabskommissionens formand, borgmester Jan Petersen, da planen om lukning af Hinnerup-stationen blev lanceret.

Efter spørgsmål fra både borgere, brandfolk og byrådsmedlemmer måtte beredskabsdirektøren imidlertid ændre den oprindelige vurdering. Af det nye materiale fremgår en helt anden konklusion: ”Hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag”.

Byråd: Ikke en korrekt beskrivelse

Et enigt byråd i Favrskov Kommune bemærkede på den baggrund, at beredskabsdirektørens oprindelige sagsfremstilling til beredskabskommissionen ”ikke giver en korrekt beskrivelse af de beredskabsmæssige forhold i Hinnerupområdet. Det anbefales derfor, at kommissionens beslutninger ikke udelukkende baseres på de oplysninger, som indgår i sagsfremstillingen”.

På den baggrund har beredskabskommissionen nu besluttet, at brandstationen i Hinnerup fortsat indgår i et kommende udbud af brandslukningen, men med to forskellige løsninger: Enten en løsning, hvor brandslukningsopgaven i Hinnerups slukningsområde udbydes uændret som i dag. Eller en løsning, hvor Østjyllands Brandvæsen skal varetage slukningsopgaverne i de dele af Søften-området, som kan nås klart hurtigere fra den kommende station i Lisbjerg.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...