|

Britt Bager: Venstre klar med særlig prioritering af østjysk kultur i ny finanslov

Der er 3 millioner til Den gamle By, 4,7 millioner til Fregatten Jylland og 1,5 millioner til Gl. Estrup i Venstres finanslovsforslag, siger kulturordfører Britt Bager (V) – som har afsat 150 millioner kroner til en særlig indsats for idræts-, kultur- og foreningslivet efter coronakrisen.

 

Britt Bager (V)

 

Kendte østjyske kulturinstitutioner som Den Gamle By, Fregatten Jylland og herregårdsmuseet på Gammel Estrup skal have videreført eller forhøjet deres hidtidige tilskud i 2021.

Det foreslår Venstre, som med den østjyske kulturordførerBritt Bager Britt Bager i spidsen også er klar med en helt særlig pulje til det danske idræts-, kultur- og foreningsliv oven på corona-krisen, som har kostet hele kulturlivets dyrt i form af aflyste aktiviteter og livsvigtige indtægter.

– For Venstre har kulturen en helt særlig plads. Vi ønsker et levende kulturliv over HELE landet, og det kræver en økonomisk prioritering. Det kan man se af vores finanslov. Vi er klar til at investere det, der skal til for at bevare og udvikle vores østjyske kulturfyrtårne som Den Gamle By, Fregatten Jylland, herregårdsmuseet på Gl. Estrup. Vi vil sikre de midlertidige bevillinger fortsætter, og så vil vi give et generelt løft til hele kulturlivet, siger Venstres kulturordfører Britt Bager.

-Dansk kulturliv er i krise oven på corona-krisen. Med corona-restriktionerne er utallige aktiviteter, som leverer stor finansiering til vores kultur-, forenings- og idrætsliv været aflyst. Om det gælder teaterforestiller, markeder, aftenskoler, aftenskoler, museer eller idrættens indeaktiviteter, så står man med meget store udfordringer. Det er en akut krisen for rigtig store dele af kulturlivet – og derfor er Venstre klar til at gøre en særlig indsats for kulturområdet i 2021, siger kulturordfører Britt Bager.

-Vi foreslår i vores forslag til finansloven for 2021 en særlig indsats for kulturlivet. Helt konkret ønsker vi at afsætte en reserve på 150 mio. kr. til at styrke kultur- og foreningslivet samt frivilligsektoren i Danmark. Det er 50 mio. kr. mere, end regeringen ønsker at bruge. Men det er absolut også nødvendigt, for kulturlivet er virkelig hårdt ramt – og det har været meget svært for os i Venstre at få kulturministeren og regeringen på banen med konkret hjælp, siger Britt Bager.

Desuden indeholder Venstres finanslovforslag 22,2 millioner kroner til driften af Aarhus Symfoniorkester samt øget støtte på 20 millioner kroner til musikskolerne over hele landet.

Venstres finanslovforslag fremlægges fredag.

 

KONKRET FORSLESLÅR VENSTRE TIL ØSTJYSKE KULTURFYRTÅRNE:

Den Gamle By – 3,0 millioner kroner

Den Gamle By – tildeles et statstilskud på 3,0 millioner kroner – som svarer til en videreførelse af det statstilskud til driften, som den tidligere Venstre-regering etablerede for fire år siden.

Fregatten Jylland – 4,7 mio. kr.

Fregatten Jylland mister et statstilskud på 3,1 mio., da der kun er afsat penge til vedligeholdelse og renovering i perioden 2017-2020.

Venstre ønsker at der forsat skal afsættes penge til Fregatten. Fregatten har henvendt sig til KUU med et oplæg og bedt om 4,7 mio. kr. årligt i bevilling til renovering og vedligehold. Det beløb har Venstre afsat.

Gammel Estrup – 1,5 mio. kr.

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet mister et statstilskud til museumsdriften på 1,5 mio. kr. til næste år. S-regeringen har slet ikke afsat midler til Gl. Estrup i sit finanslovforslag. Venstre vil varigt afsætte 1,5 mio. kr. driften af herregårdsmuseet på Gammel Estrup.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

BRITT BAGER, MF og kulturordfører for Venstre – valgt i Østjylland,
tlf. 61 62 44 77

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
STORT JULELAGERSALG

STORT JULELAGERSALG

Kræftens Bekæmpelse sælger til børn ... læs mere
Han var tæt på at blive lam - nu er drømmene store!

Han var tæt på at blive lam – nu er drømmene store!

Hadsten Håndbolds meget aktive eventmager Simon Olsen har lavet dette interveiw med Klubbens førsteholdskvinde træner Mathias Broløs ... læs mere
Favrskov udvalgt til klimaprojektet DK2020

Favrskov udvalgt til klimaprojektet DK2020

46 kommuner er med i den seneste runde af DK2020 - deriblandt Favrskov Kommune ... læs mere
Lions i Hinnerup indsamler mad til trængte familier lørdag d. 5. december 2020

Lions i Hinnerup indsamler mad til trængte familier lørdag d. 5. december 2020

De 2 lionsklubber i Hinnerup gentager succesen fra tidligere år og indsamler for 5. gang madvarer, som doneres videre til økonomisk trængte familier i Favrskov kommune ... læs mere
UNDERVÆRKER I RANDERS OG HINNERUP BYGGER TIL FÆLLESSKAB

UNDERVÆRKER I RANDERS OG HINNERUP BYGGER TIL FÆLLESSKAB

Frivillige fællesskaber blomstrer stadig i en tid, hvor Corona sætter sit præg på hverdagen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 495.

Ugens naturbilleder nr. 495.

Her i sidste halvdel af november er naturen i fuld gang med at iklæde sig sin efterårs/vinterdragt for at byde vinteren velkommen ... læs mere
Burgerboller med afdampning af ethylacetat TILBAGEKALDT

Burgerboller med afdampning af ethylacetat TILBAGEKALDT

Nordthy tilbagekalder Quickbury Mega Burger Buns, grundet afdampning af ethylacetat ... læs mere
Hjernerystelse sender patienterne på livsvarig overførselsindkomst – det skal ændres

Hjernerystelse sender patienterne på livsvarig overførselsindkomst – det skal ændres

Læserbrev af regionsrådsmedlem Annette Roed og byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup (S) Langå of ... læs mere
Får vi en ny regering i denne uge?

Får vi en ny regering i denne uge?

Indrømmet: Denne klumme er rendyrket konspirationsteori! ... læs mere
Loading...