|

Britt Bager: Venstre klar med særlig prioritering af østjysk kultur i ny finanslov

Der er 3 millioner til Den gamle By, 4,7 millioner til Fregatten Jylland og 1,5 millioner til Gl. Estrup i Venstres finanslovsforslag, siger kulturordfører Britt Bager (V) – som har afsat 150 millioner kroner til en særlig indsats for idræts-, kultur- og foreningslivet efter coronakrisen.

 

Britt Bager (V)

 

Kendte østjyske kulturinstitutioner som Den Gamle By, Fregatten Jylland og herregårdsmuseet på Gammel Estrup skal have videreført eller forhøjet deres hidtidige tilskud i 2021.

Det foreslår Venstre, som med den østjyske kulturordførerBritt Bager Britt Bager i spidsen også er klar med en helt særlig pulje til det danske idræts-, kultur- og foreningsliv oven på corona-krisen, som har kostet hele kulturlivets dyrt i form af aflyste aktiviteter og livsvigtige indtægter.

– For Venstre har kulturen en helt særlig plads. Vi ønsker et levende kulturliv over HELE landet, og det kræver en økonomisk prioritering. Det kan man se af vores finanslov. Vi er klar til at investere det, der skal til for at bevare og udvikle vores østjyske kulturfyrtårne som Den Gamle By, Fregatten Jylland, herregårdsmuseet på Gl. Estrup. Vi vil sikre de midlertidige bevillinger fortsætter, og så vil vi give et generelt løft til hele kulturlivet, siger Venstres kulturordfører Britt Bager.

-Dansk kulturliv er i krise oven på corona-krisen. Med corona-restriktionerne er utallige aktiviteter, som leverer stor finansiering til vores kultur-, forenings- og idrætsliv været aflyst. Om det gælder teaterforestiller, markeder, aftenskoler, aftenskoler, museer eller idrættens indeaktiviteter, så står man med meget store udfordringer. Det er en akut krisen for rigtig store dele af kulturlivet – og derfor er Venstre klar til at gøre en særlig indsats for kulturområdet i 2021, siger kulturordfører Britt Bager.

-Vi foreslår i vores forslag til finansloven for 2021 en særlig indsats for kulturlivet. Helt konkret ønsker vi at afsætte en reserve på 150 mio. kr. til at styrke kultur- og foreningslivet samt frivilligsektoren i Danmark. Det er 50 mio. kr. mere, end regeringen ønsker at bruge. Men det er absolut også nødvendigt, for kulturlivet er virkelig hårdt ramt – og det har været meget svært for os i Venstre at få kulturministeren og regeringen på banen med konkret hjælp, siger Britt Bager.

Desuden indeholder Venstres finanslovforslag 22,2 millioner kroner til driften af Aarhus Symfoniorkester samt øget støtte på 20 millioner kroner til musikskolerne over hele landet.

Venstres finanslovforslag fremlægges fredag.

 

KONKRET FORSLESLÅR VENSTRE TIL ØSTJYSKE KULTURFYRTÅRNE:

Den Gamle By – 3,0 millioner kroner

Den Gamle By – tildeles et statstilskud på 3,0 millioner kroner – som svarer til en videreførelse af det statstilskud til driften, som den tidligere Venstre-regering etablerede for fire år siden.

Fregatten Jylland – 4,7 mio. kr.

Fregatten Jylland mister et statstilskud på 3,1 mio., da der kun er afsat penge til vedligeholdelse og renovering i perioden 2017-2020.

Venstre ønsker at der forsat skal afsættes penge til Fregatten. Fregatten har henvendt sig til KUU med et oplæg og bedt om 4,7 mio. kr. årligt i bevilling til renovering og vedligehold. Det beløb har Venstre afsat.

Gammel Estrup – 1,5 mio. kr.

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet mister et statstilskud til museumsdriften på 1,5 mio. kr. til næste år. S-regeringen har slet ikke afsat midler til Gl. Estrup i sit finanslovforslag. Venstre vil varigt afsætte 1,5 mio. kr. driften af herregårdsmuseet på Gammel Estrup.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

BRITT BAGER, MF og kulturordfører for Venstre – valgt i Østjylland,
tlf. 61 62 44 77

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VITAMIN BOOST uge 8

VITAMIN BOOST uge 8

af Erhvervschef Bente Nørgaard, Favrskov Kommune ... læs mere
Bobilen skulle altid holde over en rist!

Bobilen skulle altid holde over en rist!

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Af Journalist - Julie Trolle Boding BOLIUS ... læs mere
Muligheder for kviktest i uge 8

Muligheder for kviktest i uge 8

Bliv testet for corona uden tidsbestilling. Du bliver podet i næsen, og efter ca. en halv time bliver du ringet op, hvis testen er positiv for COVID-19 ... læs mere
Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Baglandet skal med, fremtidens fællesskaber skal diskuteres og de trafikale udfordringer kortlægges ... læs mere
Hadstens diplomat er gået bort

Hadstens diplomat er gået bort

En af Hadstens store erhvervsledere direktør Hans Gadeberg, er død kort tid før han blev 93 år ... læs mere
Kirken nytænker struktur

Kirken nytænker struktur

Af Erik Berthelsen, Thorsø ... læs mere
Hash i Hinnerup

Hash i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Region Midtjylland opretter i starten af marts et fast vaccinationssted i Hammel Idrætscenter, der skal fungere, indtil vaccinationerne er gennemført ... læs mere
Loading...