|

Budgetaftale på plads i Favrskov

24 af 25 byrådsmedlemmer står bag budgetaftale i Favrskovkommune

Et fornuftigt anlægsbudget, serviceudvidelser på ældreområdet, handicap og psykiatri, og dagtilbud samt forbedrede tilbud til børn med særlige behov. Det er de væsentlige elementer i den budgetaftale for 2019 – 2022, som et bredt flertal i Favrskov Kommune har indgået.
 
Borgmester Nils Borring (A) er meget tilfreds med, at 24 af 25 byrådsmedlemmer står bag aftalen.
– Byrådet har gennem flere år vist stor økonomisk ansvarlighed. Det er en af
hovedårsagerne til, at vi nu har mulighed for at lave et budget, som rummer pæne serviceudvidelser, mindre reduktioner og et anlægsbudget på 117 mio. kr., siger Nils Borring.
 
Budgetaftalen er næsten identisk med det budgetforslag, som Byrådet sendte i høring 5. september 2018. Høringen har resulteret i 68 høringsvar, hvoraf mange indeholder positive tilkendegivelser om det fremsatte budgetforslag.
– Vi har i den politiske forhandlingsgruppe været alle høringssvarene igennem og drøftet, om de giver anledning til ændringer. Det har ført til enkelte præciseringer og tilføjelser, men af hensyn til den fælles nationale budgetlægning kommunerne imellem har vi afholdt os fra at foretage yderligere udvidelser på service og anlæg, forklarer Nils Borring. 
 
Borgmesteren bemærker i den forbindelse, at Byrådet i det fremlagte budgetforslag for 2019 – 2022 har imødekommet en lang række budgetønsker fra institutioner, foreninger og de politiske partier.
 
Det endelige budget for 2019 rummer besparelser og omlægninger på 8,8 mio. kr., serviceudvidelser for 26,2 mio. kr. og anlæg for 117 mio. kr. 
 
På anlægssiden går størstedelen af pengene til at vedligeholde de kommunale bygninger og veje, udbygning af vuggestuekapaciteten, forbedret indeklima i daginstitutioner og skoler, nye tiltag vedrørende kollektiv trafik og klima samt udbygning af Kulturhuset Sløjfen i Hadsten mv.
 
Læs mere om Budgetaftale 2019 – 2022 – herunder Budgetforslag 2019 – 2022, høringssvar mv. på https://www.favrskov.dk/kommunen/om-kommunen/oekonomi. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Loading...