|

Budgettet i Favrskov er godt nyt for de ældre og foreningslivet

For de konservative i Favrskov ser budgetaftalen om 2021 fornuftig ud. Udgangspunktet for forhandlingerne er et meget større budget end vi har kendt længe.

Charlotte Green

 

Vi må begræde at regeringen har sat en kurs, hvor statskassen skal tømmes i rekordtempo, men derfor glæder vi os over, at aftalen i Favrskov er ansvarlig og giver penge til de områder, hvor borgerne får mest glæde af dem. Det var vores vigtigste mål med aftalen, at pengene gik til varme hænder og opgaver, der giver mening for borgerne.

Der er givet et meget stort løft til skolerne, der har været presset af inklusionsindsatsen. Det har gjort det sværere at være helt almindelig elev og det rettes der nu op på, så fagligheden kan få et løft. Samtidig giver vi en større hånd til de børn, der har særlige udfordringer.

De ældre får et tiltrængt løft med nye ældreboliger og ekstra plejepladser. Vi bliver mange, mange flere ældre i kommunen allerede de nærmeste år, så det område skal styrkes. Det ligger vores konservative hjerte nær og derfor er vi glade for at vi helt undgik de besparelser, der var stillet i udsigt. Det betød rigtig meget for os.

Vi har også kæmpet de frivilliges sag. Mange foreningsaktive har haft det vanskeligt under Covidkrisen og det prøver vi nu at gøre noget ved. Der er sat en lille pose penge af til de foreninger, der har haft kritiske tab eller uforudsete omkostninger til fx rengøring under Covidkrisen. Vi skylder vores foreninger at hjælpe dem bedst muligt til den anden side af krisen, hvor vi gerne vil have dem stærkt tilbage. Der blev plads til et meget tiltrængt klubhus i Hinnerup. Vi håber, at det kan realiseres med den foreslåede model, ellers er vi klar til at drøfte sagen igen.

Endelig har infrastruktur været en vigtig debat i forhandlingerne. Her har mindre trængsel og større trafiksikkerhed ligget os mest på sinde. Det er heldigvis blevet hørt. Herudover har trinbrættet i Laurbjerg fyldt. En genetablering af trinbrættet er blevet afvist af staten og hvis kommunen skal anlægge det, kan det blive en bekostelig affære for skatteyderne. Alene at søge om tilladelse til at bygge kan koste flere millioner. Derfor bakker vi helt op om et beløbsmaksimum på projektet. Vi kan ikke lade et prestigeprojekt, der slet ikke er en kommunal opgave, løbe os økonomisk helt af hænde. Dertil er der for mange andre vigtige opgaver i kommunen, fx en ordentlig pleje af vores ældre eller trafikopgaver andre steder i kommunen.

 

Den konservative byrådsgruppe i Favrskov

Lars Storgaard

Charlotte Green

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.80 elever klar til Favrskov Talent

80 elever klar til Favrskov Talent

Favrskov Talent fortsætter sit vokseværk, og hele 80 elever er nu klar til at gå i gang med et nyt talent-år ... læs mere
Jyllands ældste kongelige monument, Høj Stene, åbner i efterårsferien ved Gudenåen ved Vejerslev

Jyllands ældste kongelige monument, Høj Stene, åbner i efterårsferien ved Gudenåen ved Vejerslev

Moesgaard Museum rekonstruerer i september måned gravmonumentet Høj Stene ved Vejerslev i Favrskov Kommune, og fra 9. oktober 2020 er området åbent for guidede ture og besøg på egen hånd ... læs mere
To nye sekretariatschefer

To nye sekretariatschefer

Camilla Sonne og John René Keller Lauritzen tiltræder nye stillinger i morgen, 1. september 2020.   Previuos slideNext slide 1. september 2020 tiltræder Camilla Sonne jobbet som sekretariatschef for Job og Økonomi, og John René Keller Lauritzen bliver sekretariatschef i ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HØST-tid

HØST-tid

LÆS MERE ... læs mere
Nemmere at se dit og dit barns Covid-19 svar

Nemmere at se dit og dit barns Covid-19 svar

Sundhed.dk forbedrer nu visningen af COVID-19-prøvesvar for at gøre det endnu lettere for danskerne at finde frem til deres testresultat ... læs mere
Godt nyt fra Hadsten Håndbold

Godt nyt fra Hadsten Håndbold

Tjek lige de her seje piger ud ... læs mere
Hen til kommoden og te’bavs igen…

Hen til kommoden og te’bavs igen…

Venstre gik til seneste folketingsvalg på at nedlægge regionerne. Det vil partiet ikke længere… ... læs mere
En positiv historie - Hæder til to Røde Kors Frivillige i Hadsten

En positiv historie – Hæder til to Røde Kors Frivillige i Hadsten

Af Margit Sandvang Larsen, formand for Røde Kors Hadsten-Hinnerup ... læs mere
Krav om mundbind i kollektiv trafik

Krav om mundbind i kollektiv trafik

Nu gælder kravet om at bruge mundbind også i Favrskov Kommune, når du rejser med kollektiv trafik ... læs mere
Loading...