|

Budgettet i Favrskov er godt nyt for de ældre og foreningslivet

For de konservative i Favrskov ser budgetaftalen om 2021 fornuftig ud. Udgangspunktet for forhandlingerne er et meget større budget end vi har kendt længe.

Charlotte Green

 

Vi må begræde at regeringen har sat en kurs, hvor statskassen skal tømmes i rekordtempo, men derfor glæder vi os over, at aftalen i Favrskov er ansvarlig og giver penge til de områder, hvor borgerne får mest glæde af dem. Det var vores vigtigste mål med aftalen, at pengene gik til varme hænder og opgaver, der giver mening for borgerne.

Der er givet et meget stort løft til skolerne, der har været presset af inklusionsindsatsen. Det har gjort det sværere at være helt almindelig elev og det rettes der nu op på, så fagligheden kan få et løft. Samtidig giver vi en større hånd til de børn, der har særlige udfordringer.

De ældre får et tiltrængt løft med nye ældreboliger og ekstra plejepladser. Vi bliver mange, mange flere ældre i kommunen allerede de nærmeste år, så det område skal styrkes. Det ligger vores konservative hjerte nær og derfor er vi glade for at vi helt undgik de besparelser, der var stillet i udsigt. Det betød rigtig meget for os.

Vi har også kæmpet de frivilliges sag. Mange foreningsaktive har haft det vanskeligt under Covidkrisen og det prøver vi nu at gøre noget ved. Der er sat en lille pose penge af til de foreninger, der har haft kritiske tab eller uforudsete omkostninger til fx rengøring under Covidkrisen. Vi skylder vores foreninger at hjælpe dem bedst muligt til den anden side af krisen, hvor vi gerne vil have dem stærkt tilbage. Der blev plads til et meget tiltrængt klubhus i Hinnerup. Vi håber, at det kan realiseres med den foreslåede model, ellers er vi klar til at drøfte sagen igen.

Endelig har infrastruktur været en vigtig debat i forhandlingerne. Her har mindre trængsel og større trafiksikkerhed ligget os mest på sinde. Det er heldigvis blevet hørt. Herudover har trinbrættet i Laurbjerg fyldt. En genetablering af trinbrættet er blevet afvist af staten og hvis kommunen skal anlægge det, kan det blive en bekostelig affære for skatteyderne. Alene at søge om tilladelse til at bygge kan koste flere millioner. Derfor bakker vi helt op om et beløbsmaksimum på projektet. Vi kan ikke lade et prestigeprojekt, der slet ikke er en kommunal opgave, løbe os økonomisk helt af hænde. Dertil er der for mange andre vigtige opgaver i kommunen, fx en ordentlig pleje af vores ældre eller trafikopgaver andre steder i kommunen.

 

Den konservative byrådsgruppe i Favrskov

Lars Storgaard

Charlotte Green

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færre indbrud i Juledagene

Færre indbrud i Juledagene

Siden 2007 er antallet af indbrud i juledagene i danske hjem faldet støt, men der er stadig klart flest indbrud juleaftensdag og mange indbrud mellem jul og nytår. Se, hvor mange juleindbrud der bliver begået i din kommune ... læs mere
I denne sure juletid...

I denne sure juletid…

Så er 2020 ved at være ”brugt”. Og det har bestemt ikke været det mest opløftende år ... læs mere
Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
LÅN :  Sådan bruger du din friværdi som pensionist

LÅN : Sådan bruger du din friværdi som pensionist

Af Jørgen Munksgaard Rasmussen - BOLIUS ... læs mere
Loading...