|

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

 

Af Jørgen Kjær

-Nej, det var egentlig det modsatte, der skete. Tiden fløj af sted, og pludselig var den en anden, sukker Jørn Timmermann fra Aarhus, da VeteranPosten under et besøg på hans oplagsplads i udkanten af Aarhus måbende spørger ind til de mange entreprenørmaskiner, ladvogne, varevogne og personbiler, der denne søndag formiddag tager livtag med træer, buske, brombær, brændenælder og i det hele taget tager et favntag med naturens gang, hyggeligt akkompagneret af fuglesang og solens stråler.

VW LT fra 1977.

 

-De har alle været brugt. Mange af dem har stået her i mange år, og en stor del endda siden jeg i 1977 købte grunden som oplagsplads for min entreprenør- og anlægsgartnervirksomhed, forklarer Jørn Timmermann og uddyber, at hans virksomhed og dermed mange af maskinerne efterhånden blev overflødige, da hans virksomhed med tiden ikke længere var stor nok til at byde ind på de mange opgaver, der efterhånden blev udbudt i store hovedentrepriser. 

Under et halvtag bag presenninger gemmer der sig flere ældre Mercedes, som Jørn Timmermann håber der bliver tid til at restaurere.

 

Har man så samtidig lidt samlergen skal maskinerne og bilerne jo uvægerligt hobe sig op, og det har de gjort på oplagspladsen, der efterhånden er blevet lidt af en myte blandt de entusiaster, der har den slags ”forladte motorkøretøjer” som hobby. Der er ikke offentlig adgang, et solidt hegn og en port holder nysgerrige ude, og Jørn Timmermann viser kun frem efter nærmere aftale.

Jørn Timmermann har ikke skilt sig af med bilerne, når der blev købt nye i hans anlægsgartnervirksomhed.

 

Men det er ikke udelukkende udrangerede køretøjer, man møder på pladsen. Jørn Timmermann er stadig aktiv med sin anlægsgartnervirksomhed og flere af maskinerne bruges stadig, og de øvrige skal bare have godt med strøm, så skulle de også umiddelbart kunne fungere, bedyrer Jørn Timmermann.

Jørn Timmermann håber at blive færdig med at restaurere sin MG inden for de nærmeste år.

 

Træerne og naturen tager sit, men bidrager samtidig til en lille oase i storbyens larm i industrikvarteret. Her har fuglene fred til at bygge reder, og beskueren lejlighed til drømme:

Mon ikke denne selv kunne bane sig vej ud gennem træerne?

 

Hvad skete der lige her? Gamle gravemaskiner krydser nærmest arme, gummigeden står på spring. Og hvad skal der ske?

Sidstnævnte har Jørn Timmermann, det umiddelbare svar på: Det er ikke det helt store, men maskinerne skal ikke bare hugges op. De har tjent trofast, og efterhånden har de jo en alder, hvor de er kulturhistorie, i hvert fald industrihistorie, når man spørger ejeren.

Ratlås der vil noget

 

–Det er efterhånden svært at finde sådanne gamle maskiner i forholdsvis god stand, de fortjener at blive bevaret. De fortæller en historie, vurderer Jørn Timmermann, der også har en ide om, at de forskellige ladvogne og ældre personbiler, der enten står under et halvtag eller frit under træerne, stadig kan startes og skal bevares. Måske restaureres til fordums glans. Og alle er nogen han selv har kørt i.

Jørn Timmermann er både uddannet mekaniker og gartner, og han har derfor selv passet og vedligeholdt sit materiel på værkstedet.

 

Jørn Timmermann er både anlægsgartner men også uddannet mekaniker, så han har selv kunnet holde sine maskiner og biler kørende på værkstedet på grunden, og det er måske forklaringen på, at der ikke er blevet noget kasseret eller smidt væk siden 1977.

 

Nybyggeri rykker dog tættere og tættere på Jørn Timmermanns lille oase i industrikvarteret, og det er så spørgsmålet om hvor længe han kan holde stand?

 

-Jeg er ligeglad med det nybyggeri. Det er min grund og mine maskiner, og indtil videre skal de blive stående. Det er både et eldorado for mig, naturen og fuglene, understreger Jørn Timmermann med en fasthed i stemmen, der ikke lader nogen tvivl tilbage om, at han mener det.

 

Billedtekster:

7042, 6842, 6852: Den blå MB 123 fra starten af 1980`erne har Jørn Timmermann lige som for de øvrige biler på pladsen selv kørt i. Han mener den kun har kørt omkring 400.000 km og med et godt batteri burde den nemt kunne vækkes til live igen.

6864: Den gamle Wolseley har fået et helt nyt naturtag, som ifølge Jørn Timmermann har været med til at holde den tør, så rusten faktisk er minimal, og den burde nemt kunne restaureres.

6876: Under et halvtag bag presenninger gemmer der sig flere ældre Mercedes, som Jørn Timmermann håber der bliver tid til at restaurere.

6882: Jørn Timmermann har ikke skilt sig af med bilerne, når der blev købt nye i hans anlægsgartnervirksomhed.

6888: Opel Manta fra 1978.

6905: Lige pludselig var der gået mange år er Jørn Timmermanns konklusion på samlingen på hans oplagsplads ved Aarhus.

6931: Ratlås der vil noget.

6937: Mercedes og VW var de foretrukne arbejdsvogne for Jørn Timmernann.

6943: Skal vi så se at komme i gang?

6952: VW LT fra 1977.

7004: Naturen skelner ikke mellem luksusbiler og arbejdsbiler.

7016: Jørn Timmermann har ikke lagt planer om, hvad der skal ske med hans biler på oplagspladsen.

7048: Jørn Timmermann er både uddannet mekaniker og gartner, og han har derfor selv passet og vedligeholdt sit materiel på værkstedet.

7060: Jørn Timmermann håber at blive færdig med at restaurere sin MG inden for de nærmeste år.

7087: Mon ikke denne selv kunne bane sig vej ud gennem træerne?

7115: Jørn Timmermann nyder stilheden og fuglesangen i sin oase i industrikvarteret ved Aarhus.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Loading...