|

CORONA TEMPO

Af byrådsmedlem Kurt Andreassen Venstre

Kurt Andreassen V

 

Før Corona var det problematisk at arbejde hjemme i det offentlige. Fra den ene dag til den anden var det så ikke et problem mere. Stort set alle administrative medarbejdere arbejdede hjemme, og det var de endog meget gode til. Bunker af sparet tid på vejene, hvor der pludselig blev god plads og masser af ledige parkeringspladser i byerne.

Møder kunne pludselig holdes virtuelt, de blev kortere og kun de nødvendige blev afholdt. Fremadrettet kan mange flere møder med eksterne parter også afholdes digitalt, så spares både kilometerpenge og store timelønninger til eksperter og specialister.

Virtuel undervisning har mange skoler haft gode erfaringer med under Corona, som vi også kan drage nytte af.

Man kan formodentlig også gennemføre en del sprogundervisning digitalt og virtuelt – og dermed få fraværsprocenten på sprogskolen ned.

Mange af de ældre er også klar til den digitale og virtuelle verden – så de lettere og hurtigere kan komme i kontakt med kommunen. Det frigiver tid til de, som har behov for fysiske besøg.

I Venstre ønsker vi at udnytte de gode erfaringer, vi indtil nu har fået med Corona. Masser af medarbejdere inden for alle områder skal have hjemmearbejdsdage, så kommunen blive en mere attraktiv arbejdsplads – hvor det bliver nemmere at få familien og hverdagen til at fungere.

Sat i system tænker jeg, at vi så har masser af plads i de kommunale bygninger og ikke behøver at bygge nyt i en lind strøm, som vi gør nu.

Væsentlig flere møder skal afholdes digitalt. De ældre skal kunne kontakte kommunen med et klik. Jobcentrene kan klare masser af opgaver uden fysisk fremmøde. Mulighederne står nærmest i kø.

Venstre har til budget 2021 fremsat forslag om en Digital Strategi, hvor en Digital Task Force skal komme med løsningsforslag baseret på Corona erfaringer.

Budgetforslaget gælder 2021, men vi forventer eksempelvis hjemmearbejdspladser igangsat i Corona tempo. Det koster mindre end gratis og kan kun gå for langsomt.

 

ka/august 2020

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færre indbrud i Juledagene

Færre indbrud i Juledagene

Siden 2007 er antallet af indbrud i juledagene i danske hjem faldet støt, men der er stadig klart flest indbrud juleaftensdag og mange indbrud mellem jul og nytår. Se, hvor mange juleindbrud der bliver begået i din kommune ... læs mere
I denne sure juletid...

I denne sure juletid…

Så er 2020 ved at være ”brugt”. Og det har bestemt ikke været det mest opløftende år ... læs mere
Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
LÅN :  Sådan bruger du din friværdi som pensionist

LÅN : Sådan bruger du din friværdi som pensionist

Af Jørgen Munksgaard Rasmussen - BOLIUS ... læs mere
Loading...