|

Debatindlæg om Brandstationen i Hinnerup

Af Simon Olsen – medlem af Venstre i Favrskov, Bøgehaven 8370, Hadsten

Simon Buus Olsen

 

Forløbet har for de fleste næppe været smukt, men jeg sidder faktisk tilbage med en følelse af ”smukhed”, i sagen om brandstationen i Hinnerup.
Et flertal i byrådet ville lukke brandstationen, hvilket fik sindene i kog, helt naturligt, hos lokalbefolkningen.
De frivillige brandmænd tog aktion og oprettede en protestgruppe på Facebook, nogen startede en underskriftsindsamling imod lukning og stor cadeau til Morten Bang (V) for at bringe kritikken helt frem for byrådets øjne.
Og wupti, nu ligner det at brandstationen alligevel forbliver i Hinnerup.

Det er da smukt, synes jeg. Det er folkestyret i sin klareste form, hvor der når sagerne bliver tætte nok på en selv, så kan man gøre en forskel.

Det giver mig et håb, for folkestyrets overlevelse, i en tid hvor der desværre er mange ting der kan tale imod det. Som Anders Lund Madsen udtalte i en artikel på Tv2; ”Jeg vil vædde 24 østers på at nogle af de love og regler de har indført under Corona, ikke bliver fjernet igen ved solnedgangsklausul”. Dem tættest på mig, vil kunne bekræfte at jeg sagde næsten det samme (dog uden østers på højkant), da man indførte disse love og beføjelser til få personer.
Det kan tyde på han får ret. Regeringens ministre har over de seneste 3 uger, nu begyndt at åbne op for at flere af tiltagene måske ikke skal afskaffes ved solnedsgangsklausulerne d. 1/3-2021.

Nu vil man måske gerne kunne lukke hjemmesider ned fast, uden at skulle have en dommerkendelse. Man vil gerne have mulighed for, uden dommerkendelse, at kunne finde hemmelige numre frem.
Nu åbner Regeringen for, at flere af de vidtgående beføjelser man har fået i en hastelovsændring af epidemilovgivningen, skal kunne fortsætte.
Her taler vi altså om lovgivning der giver lov til, uden dommerkendelse at tvangsisolere dig eller sågar tvangsvaccinerer dig.

Igennem flere måneder har vi hørt, hvordan ikke bare oppositionen, men også støttepartierne har følt sig sat udenfor indflydelse, ligesom de også alle i større eller mindre grad har efterlyst transparens. Statsministeren sagde på samråd tidligere på ugen, at hun følte der var fuld transparens, hvorefter hun nægter at fremvise dokumenter, som grundlag for nedlukningen.

Folkestyret skal vi værne om, nærheden til borgerne det samme. Jeg har gået og været skeptisk over hvad Corona ville blive brugt til at indføre ”ad bagdøren” og det er jeg stadig.

Men en brandstation i Hinnerup, gav mig håbet tilbage for nærdemokratiet og folkestyret. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...