|

DEBATINDLÆG

af Rasmus Foged, Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet

 

Rasmus Foged, Alternativet

 

Som regionsrådsmedlem for Alternativet sender jeg nedenstående debatindlæg om Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi, som netop er vedtaget i dag. Jeg håber, I vil bringe det:

Alternativet glæder sig over Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi

Med Region Midtjyllands nye bæredygtighedsstrategi tager vi det første spadestik for en mere bæredygtig region. I Alternativet er vi meget glade for, at vi i regionen har taget den grønne dagsorden alvorligt og tager et kritisk kig i spejlet for at se, hvad vi kan gøre anderledes.

Strategien sætter blandt andet et mål om, at vi i regionen skal reducere vores totale mængde af affald med 30%. En reduktion på 30% lyder måske ikke af så meget, men det skal for det første ses i forhold til, at vi forventer en stigende aktivitet, så en reduktion på 30% i absolutte tal, vil forholdsmæssigt være en noget større andel. 

For det andet er det suppleret af en målsætning om, at 70% af det resterende affald skal genanvendes. Desuden er det vigtigt for os, at målsætningerne i aftalen bliver grundlaget og ikke loftet for vores ambitioner. Når først vi er kommet godt i gang, skal vi selvfølgelig fortsætte med at reducere og genanvende.

Når det kommer til el, sætter vi et mål om at 100% af vores energiforbrug skal være vedvarende. Det er naturligvis en god målsætning. Det er dog også vigtigt at sikre mest mulig produktion af vedvarende energi. Jeg vil derfor fortsat arbejde for, at vi i regionen producerer mest mulig af strømmen selv – blandet andet ved at investere i etablering af solceller på taget af alle regionens bygninger.

På transportområdet sætter vi også gang i den grønne omstilling. Det er vigtigt at vi rykker på det område så hurtigt som muligt, for transport er en af de største klimasyndere, også selvom det kun udgør en mindre del i regionen. I den forbindelse er jeg glad for, at det er blevet præciseret, at de fleste af vores målsætninger på transportområdet skal opnås senest i de angivne år. Dermed sender vi et tydeligt signal om, at vi går i gang hurtigst muligt, og at vi gerne vil i mål tidligere, hvis det er muligt. 

Bæredygtighedsstrategien sætter målsætninger for den sociale bæredygtighed. I den forbindelse sætter vi blandt andet fokus på diversitet og mangfoldighed. Her skal vi huske at med mangfoldighed følger også behov for at sikre inklusion. Det er ikke nok at have et rum, hvor et mindretal er repræsenteret, hvis mindretallet ikke oplever, at de bliver lyttet til eller taget hensyn til. Mangfoldighed kræver handling og opmærksomhed.

Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet
Medlem af forretningsudvalget, udvalg for regional udvikling og udvalg for nære sundhedstilbud
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.VITAMIN BOOST uge 8

VITAMIN BOOST uge 8

af Erhvervschef Bente Nørgaard, Favrskov Kommune ... læs mere
Bobilen skulle altid holde over en rist!

Bobilen skulle altid holde over en rist!

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Corona: Pas på dårligt indeklima, når I er hjemme hele tiden

Af Journalist - Julie Trolle Boding BOLIUS ... læs mere
Muligheder for kviktest i uge 8

Muligheder for kviktest i uge 8

Bliv testet for corona uden tidsbestilling. Du bliver podet i næsen, og efter ca. en halv time bliver du ringet op, hvis testen er positiv for COVID-19 ... læs mere
Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Årsplanen viser retningen for Landsbyrådets arbejde

Baglandet skal med, fremtidens fællesskaber skal diskuteres og de trafikale udfordringer kortlægges ... læs mere
Hadstens diplomat er gået bort

Hadstens diplomat er gået bort

En af Hadstens store erhvervsledere direktør Hans Gadeberg, er død kort tid før han blev 93 år ... læs mere
Kirken nytænker struktur

Kirken nytænker struktur

Af Erik Berthelsen, Thorsø ... læs mere
Hash i Hinnerup

Hash i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Fast vaccinationssted etableres i Hammel

Region Midtjylland opretter i starten af marts et fast vaccinationssted i Hammel Idrætscenter, der skal fungere, indtil vaccinationerne er gennemført ... læs mere
Loading...