|

Dejlige kvinde – er du kvinde over egen krop?

Kvindedagen i Langå inviterer til 8. marts-arrangement med fokus på den sunde krop, kropskultur, grænsesætning, identitet og fællesskab.

Foto, fra venstre: Josefine Rasmussen, Majken Vestergaard, Britta Kaufmann Jacobsen, Hanne Mette Tolsgaard, Esthar Rose Bødskov Hansen, Iben Sønderup.

 

 

Med helt nye kræfter i Kvindedagen i Langås bestyrelse, var kvinderne klar til at hoppe i arbejdstøjet og opstarte arbejdsgruppen, der er grundlaget for de kommende arrangementer med hovedvægt på førstkommende: kvindedagen d. 8. marts 2020.

I år er det 110 år siden, at 8. marts blev indstiftet som Kvindernes Internationale Kampdag

“Det bliver en kvindedag i de modige kvinders tegn med en tanke på de kvinder der indstiftede den internationale kampdag for 110 år siden, dem undervejs som fx den randrusianske, verdensberømte forfatterinde Karin Michaëlis, der måtte have politibeskyttelse, når hun rejste verden rundt for at holde foredrag om “Kvindernes farlige aldre efter de 40” og de kvinder, der i dag kæmper for ligeværd mellem kønnene,” fortæller Majken Vestergaard, leder af Kvindedagen i Langå, imens hun sender et smil rundt i flokken af de forskellige kvinder, der sidder i dagens arbejdsgruppe. “Vi arbejder alle med fokus på at forbedre vilkårene for ligeværd i verden på hver sin måde i vores daglige arbejde”.

Gryden er blevet fyldt med gode ideer og krydret med med erfaringer og gode ønsker om en Kvindedag, der vil rumme de mange forskellige kvinder der findes i og omkring Langå.

Man kan for 20 kr. prøve en OrbisBox, en unik “sanse-kasse” med lysterapi og lydanlæg. Pengene doneres til Kvindedagen i Langå.

“Vi har arrangeret en dag med kroppen og fællesskabet i fokus,” fortæller Majken. “Vi har blandt andet et foredrag med titlen “Frygten for den naturlige feminine krop” af Line Møller Christensen, cand.mag., med speciale i materiel feminisme. Foredraget er et modigt og næsten nødvendigt vigtigt indspark til den perfektionskultur, der er meget frembrusende i tiden, som man desværre kan aflæse i undersøgelser om, hvordan flere og flere går ned med stress og angsten for ikke at være perfekte nok. 
 
Kvindedagens program:

Kvindedagen i Langå begynder søndag d. 8. marts kl. 10 med fælles optakt i Kulturhuset Langå, Byrådssalen, v/Majken Vestergaard, leder af Kvindedagen i Langå.

Kl. 10.30 er der fælles naturvandring i mindre grupper, hvor deltagerne inspireres til samtaler ud fra spørgsmål om kroppen, hvor fokus lægges på den refleksive samtale imellem deltagerne for at styrke byens fællesskab ved brug af bevægelses-app’en Edu-Caching. Samtidig er der mulighed for at folk, der er gangbesværede eller kørestolsbrugere kan blive “hjemme” i Kulturhuset og snakke ud fra de samme spørgsmål. Her er der også mulighed for at blive de første til at prøve det helt nye koncept: radiobiograf. 

Radiobiografen produceres og afvikles af Josefine Rasmussen, studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, medlem af arbejdsgruppen for 8. marts 2020. I radiobiografen kan man læne sig tilbage og lytte til en podcast om kropskultur, kropsbehåring og andre interessante emner.

Kl. 11.30 er der fælles brunch, lagkager og kaffe efterfulgt af fællessang, feministisk radiobiograf og spændende foredrag. Brunch er inkluderet i billetprisen. Kaffe og lagkage kan man tilkøbe på stedet.

12.15: Fællessang

12.30: Foredrag med Line Møller Christensen: “Frygten for den naturlige feminine krop”

Hvorfor er vi så bange for den feminine krops naturlighed? Med baggrund i Materiel feminisme kommer jeg med et par historiske og teoretiske perspektiver på det vestlige samfunds frygt for det naturligt feminine. Jeg vil komme omkring problemstillinger vedr. hårvækst, menstruation og seksualitet samt nogle perspektiver på, hvorfor netop denne fremmedgørelse fra det naturlige kan være så destruktiv,” fortæller Line Møller Christensen om sit foredrag.

 

13.30: Pause – Eftermiddagscafé i Karin Michaëlis’ tegn

14.00: Foredrag om Karin Michaëlis – randrusiansk forfatterinde (1872-1950). Engang var hun et kendt navn i store dele af verden, men i dag er hun næsten gået i glemmebogen. Men også kun næsten. I løbet af 2019 og 2020 fejres Karin Michaëlis og hendes alsidige forfatterskab med en række aktiviteter. D. 7. marts indvies en buste af hende i Randers.

 

“Vi glæder os til at se mange til Kvindedagen i Langå,” siger Majken Vestergaard. “Alle er velkomne – også mænd.”

Langå er det eneste sted i Østjylland, udover Kvindemuseet i Aarhus, hvor man markerer Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts.

Billetter kan købes på www.kvindedagenilangaa.dk for kr. 95 + et lille gebyr

 

Medlemskab af Kvindedagen i Langå koster kr. 100,- pr. år. Men hvis man kommer til kvindedagen d. 8. marts 2020, kan man få rabat på medlemskab ved at samkøbe billet og medlemskab til en samlet pris på 150 kr. Dermed sparer man altså 45 kr. på kontingentet.

Kvindedagen i Langå er en folkeoplysende forening. 

Foto, fra venstre: Josefine Rasmussen, Majken Vestergaard, Britta Kaufmann Jacobsen, Hanne Mette Tolsgaard, Esthar Rose Bødskov Hansen, Iben Sønderup.

 

For flere oplysninger, kontakt:

Majken Vestergaard, tlf.: 2168 7380

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Loading...