|

Del elbil med dine naboer

Favrskov Kommune åbner nu for ansøgninger til puljen for el-delebiler til eksempelvis grundejerforeninger, boligforeninger, landsbyer eller andre fællesskaber.

 

Favrskov Kommune åbner nu for ansøgninger til puljen for el-delebiler til eksempelvis grundejerforeninger, boligforeninger, landsbyer eller andre fællesskaber.

Fællesskaber i Favrskov Kommune kan nu få tilskud til en ladestander og adgang til en elbil døgnet rundt. Det sker som en del af et tiltag, der skal gøre trafikken i Favrskov grønnere og er resultatet af arbejdet i det midlertidige udvalg for kollektiv trafik og miljørigtig transport, hvor Søren Gade (A) er formand.

– Favrskov vil være en grøn kommune med ambitioner for klima og miljø, og derfor er det oplagt at se på, hvordan vi kan gøre vores transportformer grønnere. Nu gør vi det lettere at køre i elbil og håber, at mange fællesskaber vil benytte sig af muligheden for at få en elbil, siger Søren Gade.

Favrskov Kommune betaler ladestanderen til 50-70.000 kroner, og herefter betaler fællesskabet 6.000 kroner om måneden eksklusive moms for elbilen. Prisen er den samme, uanset hvor meget elbilen bruges.

Ekstra tilskud til landsbyer med frivillige chauffører

For landsbyer er der også mulighed for at søge en pulje med ekstra tilskud, hvis landsbyen kan stille med fem frivillige chauffører. Chaufførerne skal stå til rådighed i dagtimerne for de medborgere, der er medlem af ordningen. Også her betaler Favrskov Kommune for ladestanderen, men giver derudover et tilskud på 3.000 kroner per måned i det første år.

Næstformand i det midlertidige udvalg, Kurt Andreassen (V), håber, at landsbyerne og andre fællesskaber kan se fordelene ved en el-delebil.

– El-delebilerne kan være en løsning i mange fællesskaber, for måske er der flere, der finder ud af, at de kan nøjes med én bil og bruge el-delebilen, når der er behov for en ekstra bil. Udover at transporten bliver grønnere, så tror vi også, at ordningen giver bedre transportmuligheder for de, der bor i landsbyerne, siger Kurt Andreassen.

Informationsmøder i november

Favrskov Kommune holder informationsmøde om puljerne 13. november i Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel kl. 19-21 og 19. november 2019 i Hadsten Kulturhus Sløjfen kl. 19-21. Der er tilmelding til begge informationsmøder på KlimaEnergi@favrskov.dk senest to dage før mødet.

Allerede nu kan alle fællesskaber søge puljerne på favrskov.dk/elbil

Dato: 07. oktober 2019

Senest opdateret:

07. oktober 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

Modelbanen oplever en stor stigning i besøgstallet her i højsæsonen, hvor voksne kun skal betale 45 kr., børn 25 kr. og pensionister kun 40 kr. En familiebillet koster nu kun 115 kr ... læs mere
Foredrag med Daniel Svensson

Foredrag med Daniel Svensson

Mit livs kamp – på banen og udenfor banen ... læs mere
SENIORDANS starter

SENIORDANS starter

EVA sender en sommrhilsen ... læs mere
Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Forestillingen hedder NYE TONER og er stort set identisk med den forestilling som var planlagt gennemført i marts ... læs mere
Pas på med ukrudtsbrænderen

Pas på med ukrudtsbrænderen

BRANDFARLIGT HAVEREDSKAB ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" (læs ny historie)

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” (læs ny historie)

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 475.

Ugens naturbilleder nr. 475.

Sikke en drejning vejret har taget😖Men husk lige dette: UD PÅ TUR - ALDRIG SUR😊Her kommer fotos fra Kollerup møllesø samt fra søen og bøgeskoven i Skanderborg ... læs mere
Færdseksuheld

Færdseksuheld

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Nye juni-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser stigende salgspriser for alle boligtyper. Det bringer den gennemsnitlige kvadratmeterpris for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse op på det højeste niveau i de seneste 10 år ... læs mere
Loading...