|

Den lille Husbygger og Anlægsgartner

Med denne titel arrangerer Modelbane Europa en workshop, som henvender sig til børnefamilier og bedsteforældre. Samtidig kan deltagerne være med i en lodtrækning om et modelhus som plastsamlesæt, speciallim er inkluderet.

Arrangementet løber af stablen på tre dage i skolernes efterårsferie i uge 42 – mandag den 14. oktober, onsdag den 16. oktober og fredag den 18. oktober, alle tre dage kl. 11 – 15.

I efterårsferien sidste år og i vinterferien i år havde vi stor succes med at give børn og voksne med interesse for modeltog nye færdigheder og tips til at bygge modellandskaber, fortæller formanden for Modelbane Europa Bjarne Werliin. Interessen viste sig at være overvældende, og i skolernes efterårsferie her i uge 42 tager vi så endnu et skridt ved at tilbyde vores gæster at bygge et hus og anlægge en have rundt om det.

Deltagerne i det lille kursusforløb får udleveret en lille plade, og de vælger selv mellem 2 hustyper.  Huset i skala 1:87 er fortrykt på et stykke karton, som klippes ud og samles med lim. Det færdige hus fastsættes på pladen, og der anlægges en have til det. Modelbane Europa stiller grundlæggende materialer frem, som kursisterne kan bruge til at anlægge haven med – bl.a. strøelse til græs og grus, maling, lim, småbuske. Et par af modelbanens dygtige landskabsbyggere vil alle 3 dage hjælpe deltagerne i gang og rådgive om materialevalg og teknikker. Man kan som tidligere møde op helt uden forudsætninger. Modelbane Europa fortæller, at der er mulighed for at købe ekstra byggemateriale til den lille have, hvis man gerne vil gå lidt videre. Modelbanen sælger vellignende træer og større buske af egen produktion. Man kan naturligvis tage sit værk med hjem, når man er færdig.

Workshoppen henvender sig til alle uanset alder. Der er dog lagt vægt på, at især børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre kan få en sjov dag. Modelbane Europa vurderer, at man sagtens kan bygge hus og have indenfor en time eller to, og da rådgivningen er individuel, bestemmer man selv, hvornår man vil møde op indenfor de fastlagte klokkeslæt.

Lodtrækningen

Når det lille landskab er færdigbygget, kan man deltage i en lodtrækning om den daglige præmie, som er et plastsamlesæt af et ægte modelhus i skala 1:87. Der medfølger speciallim. Lodtrækningen finder sted hver af de 3 kursusdage kl. 15. Den heldige vinder kan frit vælge et samlesæt til en værdi af max. 100 kr. fra hylderne i vores butik. Eneste krav om deltagelse i lodtrækningen er, at man har deltaget i workshoppen.

Vinderne for hver af de 3 dage vil få direkte besked (pr. mail hvis de ikke er til stede under lodtrækningen) og vil blive offentliggjort på Modelbane Europas hjemmeside samt på Facebook. Præmierne kan enten afhentes hos modelbane Europa eller vil blive tilsendt.

Modelbane Europa har i øvrigt åbent for almindeligt besøg alle dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 10 – 17.

Thomas Tog og hans venner vil være på gæstevisit på det danske anlæg alle dage.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Fyraftentræf
1. okt. 2019

Fyraftentræf

Livet har dig
2. okt. 2019

Livet har dig

Loading...

Byrådet på studietur til Bruxelles

Byrådet på studietur til Bruxelles

Fra 29. september til 1. oktober 2019 er 19 byrådsmedlemmer og seks embedsmænd fra Favrskov Kommune på studietur til Bruxelles ... læs mere
Hadsten Midtbyplan endeligt vedtaget

Hadsten Midtbyplan endeligt vedtaget

Hadsten Midtbyplan endeligt vedtaget ... læs mere
Forebyggelse er vejen til færre fald

Forebyggelse er vejen til færre fald

Forebyggelse er vejen til færre fald ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fotografer søges

Fotografer søges

Pingvinnyt søger et par frivillige fotografer ... læs mere
En aften i selskab med Jytte Abildstrøm

En aften i selskab med Jytte Abildstrøm

Det er lykkedes Retroworlds Venner at få den sprudlende levende -energiske – Jytte Abildstrøm til Retroworld, lørdag den 12. oktober kl.19.00. Jytte Abildstrøm vil holde et causeri – foredrag - og spille lidt musik ... læs mere
Småbørnsfamilier er ikke samfundets skaffedyr

Småbørnsfamilier er ikke samfundets skaffedyr

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Bogomtale: ”KUNSTEN AT GJØRE PENGE”

Bogomtale: ”KUNSTEN AT GJØRE PENGE”

Forleden dag var det oprydningsdag i vores gamle gemmer. Og lige pludselig stod jeg med en gammel bog af den navnkundige amerikaner P.T. BARNUM med den lovende titel: ”KUNSTEN AT GJØRE PENGE” ... læs mere
Loading...