|

Den lille landskabsbygger

Modelbane Europa tilbyder børnefamilier og bedsteforældre et lille kursus i at bygge modellandskaber. Tilbudet sker mandag, onsdag og fredag i efterårsferien. Man kan også deltage i en konkurrence.

Den lille landskabsbygger

Med denne titel arrangerer Modelbane Europa et lille kursus, som henvender sig til børnefamilier og bedsteforældre. Samtidig kan deltagerne være med i en konkurrence med flotte præmier til vinderne. Arrangementet løber af stablen på tre dage i skolernes efterårsferie i uge 42 – mandag den 15. oktober, tirsdag den 17. oktober og fredag den 19. oktober, alle tre dage kl. 11 – 16.

– Vi synes jo, vi har en sjov og spændende hobby, hvor vi bygger en eventyrverden op med små historier og finurligheder, fortæller Bjarne Werliin fra Modelbane Europa. I årenes løb har vi fået rigtig meget erfaring med hensyn til, hvordan vi får modeller og landskaber til at ligne virkeligheden. Den erfaring vil vi gerne dele med andre interesserede, og derfor fik vi idéen med dette arrangement.

Deltagerne i det lille kursusforløb får udleveret en lille landskabsskabelon med en togskinne og et par små bakker. Modelbane Europa stiller forskellige grundlæggende materialer frem, som kursisterne kan bruge til at bygge landskab med – bl.a. strøelse til græs og grus, maling, lim, småbuske. Et par af modelbanens dygtige landskabsbyggere vil alle 3 dage hjælpe deltagerne i gang og rådgive om materialevalg og teknikker. Man kan altså møde op helt uden forudsætninger – der er tale om et begynderkursus. Modelbane Europa fortæller, at der er mulighed for at købe ekstra byggemateriale til sit lille landskab, hvis man gerne vil gå lidt videre. Modelbanen sælger vellignende træer og større buske af egen produktion. Man kan naturligvis tage sit lille landskab med hjem, når man er færdig.

Kurset henvender sig alle uanset alder. Der er dog lagt vægt på, at især børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre kan få en sjov dag. Modelbane Europa vurderer, at man sagtens kan bygge et lille landskab indenfor en time eller to, og da rådgivningen er individuel, bestemmer man selv, hvornår man vil møde op indenfor de fastlagte klokkeslæt.

Konkurrencen

Når det lille landskab er færdigbygget, kan man deltage i en konkurrence om, hvem der har bygget det flotteste landskab. Der vil blive taget et foto af landskabet, som på lige fod med alle de andre vil blive vurderet af en jury nedsat af Modelbane Europa fredag den 19. oktober efter kl. 16, hvor den sidste kursusdag slutter. Men en vigtig regel skal være efterlevet for at kunne deltage i konkurrencen:

– Konkurrencen skal være fair, siger Bjarne Werliin. Derfor skal man tilmelde sit landskab til konkurrencen og få taget et foto af det, inden man eventuelt køber træer eller buske og bygger ind i det. Man kan kun deltage i konkurrencen med et landskab, hvor der udelukkende er brugt de nævnte grundlæggende materialer.

Der vil være præmier til de 3 flotteste landskaber: 1. præmie er et Piko startsæt med lokomotiv, vogne, skinner, skiftespor og styrepult til en værdi af ca. 850 kr., 2. præmie er et Piko samlesæt til 5 modelhuse inkl. lim til en værdi af ca. 300 kr., og 3. præmien er et Piko samlesæt til et modelhus inkl. lim til en værdi af ca. 100 kr. Vinderne vil få direkte besked og vil blive offentliggjort på Modelbane Europas hjemmeside samt på Facebook. Præmierne kan enten afhentes på modelbanen eller vil blive tilsendt.

Modelbane Europa har i øvrigt åbent for almindeligt besøg alle dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 10 – 17.

Thomas Tog og hans venner vil være på gæstevisit på det danske anlæg alle dage.

Kommentarer til “Den lille landskabsbygger

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
De levende billeder

De levende billeder

Den 1. marts bliver Hadsten Bio 80 år. Rejsebiografen i Østergades Hotel blev nu afløst af en rigtig biograf ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Loading...