|

DER ER INGEN TID AT SPILDE

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat, Flemming Nørgaard, politisk ordfører, og Thomas Storm, gruppeformand, medlemmer af Favrskov Byråd for Venstre

Birgit Liin

 

Trinbræt i Laurbjerg:

DER ER INGEN TID AT SPILDE

 

Venstre ønsker at investere i vækst og udvikling over alt i Favrskov Kommune. Derfor var både Venstre og det øvrige byråd fulde af begejstring, da en forligskreds på Christiansborg ville finansiere etablering af et trinbræt i Laurbjerg. Fra forskningen ved vi, at et sådant initiativ er den væsentligste vækstgenerator for en by som Laurbjerg. Byrådet bevilligede i den sammenhæng uden tøven 5,5 mio. kroner til en parkeringsplads ved stationen.

Beslutningen fra Christiansborg faldt helt i tråd med det, som vi tværpolitisk har kæmpet for. Området har i høj grad behov for nye børnefamilier, hvis den nybyggede børnehave og SFO og den renoverede skole skal overleve. På ti år har vi nemlig set en halvering af elevtallet på skolen.

Skuffelsen var derfor tilsvarende stor, da beslutningen fra Christiansborg blev annulleret af regeringen og dens røde støttepartier. Ganske mange familier har i det seneste år netop bosat sig i Laurbjerg og omegn på grund af udsigten til at kunne transportere sig med tog til arbejde.  Både politisk og administrativt er der brugt store ressourcer på denne sag, og Venstre er ikke parate til at lade et lokalsamfund lukke og slukke på grund af en forkert beslutning på Christiansborg.

Staten burde betale et sådant anlæg, men det scenarie er tydeligvis udelukket, og den eneste mulighed for etablering af trinbrættet er en kommunal finansiering. Vi foreslår derfor et billigere projekt i Laurbjerg, hvor den kommunale ekstrabevilling ikke forventes at overstige 10 mio. kroner.

Et enigt byråd har tidligere på året bakket op om et andet infrastrukturprojekt, der også burde være finansieret af staten, nemlig en rampe til E45, og det har heldigvis ikke givet anledning til debat. I Venstre mener vi ikke, at der er grundlæggende forskel på en rampe til E45 og et trinbræt, idet begge investeringer forventes at give et fornuftigt afkast til kommunen.

Borgmesteren vil nu indkalde gruppeformændene i byrådet til møde om, hvordan vi kommer videre med trinbrættet. Vi vil i Venstre gøre vores til, at det fortsatte samarbejde om at få etableret trinbrættet bliver konstruktivt og handlingsorienteret. Der er ingen tid at spilde.

Birgit Liin
Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg
8870 Langå

Flemming Nørgaard
Hagenstrupvej 9
8860 Ulstrup

Thomas Storm
Ravskærvej 65, Søften
8382 Hinnerup

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

S straffer Favrskov

S straffer Favrskov

af Ken Richter VENSTRE - Danmarks liberale Parti ... læs mere
Indbrud i Ulstrup

Indbrud i Ulstrup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
VENSTRE HAR FREMGANG

VENSTRE HAR FREMGANG

Af formand for Venstre i Favrskov, Michael Jensen ... læs mere
Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchefen i Hadsten Håndbold ... læs mere
Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Helle Thorning-Schmidt vil alligevel ikke jagte skatteunddragere ... læs mere
Den ultimative lyd af forår

Den ultimative lyd af forår

Kun en uges tid efter kyndelmisse synger lærken ... læs mere
Stormskader i Favrskov

Stormskader i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
En aften med læring og faglig stolthed

En aften med læring og faglig stolthed

Dagtilbudschef Lone Bruun Nielsen kunne i går byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival i InSide, der i dagens anledning var blevet pyntet op med vimpler, balloner og spændende faglige stande ... læs mere
Loading...