|

Der er kø ved håndvasken

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre

????????????????????????????????????

 

Birgit Liin

 

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har besluttet, at Laurbjerg Station ikke skal blive til noget. De samme partier afsatte før folketingsvalget 15 mio. kr. til projektet. Der er ikke siden kommet nye oplysninger i sagen. Prisen er ikke steget, og de tekniske forudsætninger er også stadig de samme.

Partierne har derfor rigtig svært ved at forklare, hvorfor de lige efter valget er vendt på en tallerken. Når der ikke findes en fornuftig og saglig forklaring på et så indgribende holdningsskifte, starter et “blame game”; nogen skal have skylden.

Både Enhedslisten og SF siger, at de kæmpede med næb og kløer for, at projektet skulle overleve, men “de andre” (S og RV) ville ikke være med. Enhedslisten og SF er dog ikke engang enige om det. Enhedslisten mener faktisk, at de kæmpede helt alene – også uden SF. Men disse søforklaringer holder ikke. Ethvert af partierne i forligskredsen har vetoret og kunne blot have benyttet den. Ændring af en beslutning i en forligskreds kræver nemlig enstemmighed. Og hvorfor nedlagde Enhedslisten og SF så ikke veto?

Hvor ville jeg ønske, at alle fire partier i stedet for at stå ved håndvasken ville forholde sig ordentligt og sagligt til sagen og til konsekvenserne af den beslutning, de har truffet. Vi mangler f.eks. at få svar på, om Laurbjerg på grund af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre kan se frem til, at broen over banen i forbindelse med elektrificeringen skal hæves, hvorved Hammelvej lukkes i mange måneder. Beslutningen om at etablere stationen var jo samtidig også en beslutning om at sænke sporene, så Hammelvej ikke skulle lukkes – så hvor hårdt skal lokalsamfundet rammes?

Slutteligt skal der fra min side lyde en opfordring til, at vi i Favrskov Byråd står sammen om at få etableret stationen inden for den fastlagte tidsramme, herunder i en løsning, hvor sporene sænkes. Vi må gøre, hvad der skal til. Og lykkes det, står alle 25 byrådsmedlemmer i fælles flok på toget ved åbningsfesten i december 2021.

 

Birgit Liin

Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg

8870 Langå

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...