|

DET BRÆNDER PÅ I HINNERUP

Af Morten Bang og Thomas Storm byrådsmedlemmer i Favrskov Kommunefor Venstre

Morten Bang V.

 

Et flertal i Favrskov byråd har valgt at bakke op om beredskabskommissionens indstilling om at lukke brandstationen i Hinnerup.

Punktet blev behandlet på det seneste byrådsmøde, hvor Venstre som det eneste parti stemte imod  lukningen.

Vi har ikke set argumenter, der overtrumfer trygheden for borgerne i Hinnerup og omegn.

Brandvæsnets førsteindsats er altafgørende for at redde liv og mindske materielle skader. Få minutter kan gøre en kæmpe forskel. Uden en brandstation i Hinnerup, vil det for alvor brænde på.

Forventningen er, at brandstationen i Lisbjerg får ca. 450 udrykninger om året plus 40-50 udrykninger til Hinnerup og omegn. Hvad sker der så, hvis brandfolkene i Lisbjerg er ude på en anden opgave? Hvilket ikke er usandsynligt, når stationen i forvejen på årsbasis både skal dække både Lisbjerg og hjælpe til i Århus.

Så skal Hinnerup dækkes af for eksempel Hadsten, hvor brandfolkene skal være på stationen i Hadsten indenfor 5 minutter (præcis som i Hinnerup). Fremover skal de så køre fra Hadsten (ca. 8 km væk fra Hinnerup brandstation) til Hinnerup som førsteindsats. Det vil forlænge responstiden i Hinnerup og omegn markant. Er det tryghed?

For få måneder siden var der ild i ”Gnisten” (klubben) i Hinnerup tæt ved Hinnerup-Badet. Responstiden fra brandvæsnet, der kørte fra Hinnerup var 6 minutter og 20 sekunder. Er der nogen, der tror på, at en brandbil fra Lisbjerg ville kunne være fremme på 6 minutter og 20 sekunder? De har en afgangstid på 1 minut fra stationen i Lisbjerg og derefter 8,7 km til ”Gnisten”. Det vil betyde, at tonstunge slukningskøretøjer skal komme til Hinnerup fra Lisbjerg på 5 minutter og 20 sekunder. Hvem tror på, at det kan lade sig gøre?

Brandfolkene på stationen i Hinnerup er hurtige, dygtige og kompetente. De sørgede for med en flot responstid, at ”Gnisten” ikke brændte ned til grunden. Skulle brandvæsnet komme fra Lisbjerg, var der gået flere minutter ud over de 6 minutter og 20 sekunder, og så er det ikke sikkert, at der havde været meget tilbage af ”Gnisten”.

Ovenstående er blot et eksempel – ovenikøbet fra en adresse tæt på Lisbjerg. Hvad nu hvis det havde været Haldum-Hinnerup Skolen? I midtbyen? Plejehjemmet Hinneruplund? Så havde forskellen i responstiderne været endnu større – med stor risiko for katastrofale følger.

Venstre mener, det er en stor forringelse for borgerne i Hinnerup og omegn. Vi vægter og værner om trygheden for vores borgere. Vi må konstatere, at byrådets medlemmer ser forskelligt på, hvad der er tryghed for Favrskov Kommunes borgere.

 

Mvh

Morten Bang

og Thomas Storm 

Byrådsmedlemmer for Venstre i Favrskov

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Loading...