|

DET DANSKE JULEMÆRKE

Følg med fra den 1. december, hvor PingvinNyt præsenterer årets julekalender…

DET DANSKE JULEMÆRKE

Af Kurt Villy Svendsen

Hadsten PingvinNyt tilbyder traditionen tro læserne en julekalender. Den gamle chefredaktør Lars Toft-Hansen og Kurt Villy har stukket næbbene sammen, pudset fjerdragten og rystet julelufferne, hvilket resulterede i, at årets tema blev Danmarks julemærker.

Som mange læsere er bekendt med, var det Danmark, som lancerede verdens første julemærke, og dette fine mærke fra 1904 og mange andre kan der læses meget mere om på PingvinNyt fra lørdag den 1. december. Hvert mærke omtales ud fra motivet og det medfølgende julekorts tilknytning til Hadsten eller Favrskov i det hele taget. Julemærkerne vil ikke blive omtalt i kronologisk orden, men ud fra historien bag det enkelte årstal – og Gammelnissens humør på udgivelsesdagen.

Hver søndag i advent vil julekalenderen imidlertid hedde ”Jul med Juul”, og her præsenteres fire af pastor emeritus Ole Juuls fremragende juleklummer. Der bliver således nok at glæde sig over på PingvinNyt hele december, så følg med fra start.

På billedet viser Kurt Villy en af de plakater, der som blikfang blev hængt op på det stedlige postkontor, men øvrige forhandlere måtte også have skiltene hængende som reklame for årets julemærke.

Julemærkeplakaten fra 1940 har en ganske særlig historie: Den er brugt som blikfang hos byens populære og velassorterede bogbinder og papirhandler, C. E. Christensen, hvilket fremgår af et nydeligt stempel på plakatens bagside. Julekalenderen vil naturligvis indeholde en beretning om dette historiske julemærke.

C.E. Christensen var ikke blot forhandler af julemærker. Fra butikken i Østergade 19 væltede julekortene også ud i en lind strøm gennem næsten 50 år, inden forretningen i 1959 måtte falde for opførelsen af den nye vejbro over banen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN  SKÆBNEDAG  FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...