|

Det er hyggeligt at spise sammen med andre

Efter mange års pause er der nu igen kommet gang i fællesspisningen om torsdagen i sundhedscentret i Hadsten.

 • Anna Christensen (tv.) og Else Marie Mogensen har takket ja til den frivillige tjans som værter til fællesspisningen.

 • Maden er ved at være klar i køkkenet hos Café AG.

  Maden er ved at være klar i køkkenet hos Café AG.

 • Deltagerne roser maden og har flere gode ideer til, hvad de også gerne vil have serveret til fællesspisningen.

  Deltagerne roser maden og har flere gode ideer til, hvad de også gerne vil have serveret til fællesspisningen.

 • Maden bliver budt rundt og snakken går. Anna Glinvad og Jørgen Andersen sidder ved siden af hinanden til venstre i billedet.

  Maden bliver budt rundt, og snakken går. Anna Glinvad og Jørgen Andersen sidder ved siden af hinanden til venstre i billedet.

 • Bodil Stilling får ros for caféens mad og bud på, hvad der også skal på menuen.

  Bodil Stilling får ros for caféens mad og bud på, hvad der også skal på menuen.

– Vi er kommet til at putte fløde i de stuvede grøntsager, siger Bodil Stilling, leder af Café AG i sundhedscentret i Hadsten. Og smilene breder sig på de ventende rundt om bordet, der glæder sig til at få karbonader, stuvede grøntsager og kartofler – og konfektkage til dessert.

De har meldt sig til premieren på fællesspisning for ældre, hjemmeboende borgere hver torsdag kl. 12. Der er ingen transport inkluderet i tilbuddet, så deltagerne skal enten bo tæt på eller kunne fragte sig selv.

63-årige Anna Glinvad er en af dem, der bor tæt på. Hun er lige flyttet fra Randers til en bolig i Hvedevænget, og hun er meget glad for flytningen.
– Jeg døjer med eftervirkningerne fra et brækket ben, så det er skønt at komme til en bolig uden trapper. Jeg har allerede været med til banko og brunch og nu fællesspisningen. Det er dejligt at spise sammen med andre, og jeg kan godt lide at snakke med folk, siger Anna, der allerede er på fornavn med flere rundt om bordet.

Hun sidder ved siden af 68-årige Jørgen Andersen, der bor alene i en bolig på Hovvej. Han er vant til at komme på centret om mandagen og blev opfordret til at deltage i fællesspisningen. Og det har han ikke fortrudt:
– Jeg sidder meget alene, og det er hyggeligt at spise sammen med andre. Måske spiser man også lidt mere. Jeg kender flere af dem, der er med, og jeg tror helt sikkert, at jeg vil komme igen.

Det glæder Lone Birkmose Christensen, social- og sundhedsassistent, at deltagerne kan lide det nye tilbud. Sammen med flere kolleger har hun været med til at få gang i tilbuddet efter en lang pause.
– Før kommunesammenlægningen spiste beboerne på Hvedevænget fast i caféen, og de fik dermed opbygget et godt netværk. Det vil vi gerne prøve at etablere igen, lyder det fra Lone Birkmose Christensen.

To damer ved bordet spiller en helt særlig rolle. Det er Anna Christensen og Else Marie Mogensen. De er værter for fællesspisningen, og den tjans har de fået på opfordring fra Lone Birkmose, der kender dem, da de tidligere har arbejdet i hjemmeplejen.

Anna og Else Marie er gået på henholdsvis førtidspension og efterløn, og de sagde ja tak med det samme, da Lone Birkmose ringede dem op.
– Det er dejligt at komme her og gøre noget for andre, og vi kender jo stedet og mange af borgerne rigtig godt. Vi siger pænt goddag til alle, så de føler sig set og velkommen, og så spørger vi selvfølgelig ind til dem og deres liv, fortæller Anna og Else Marie, der hjælper med forskellige opgaver ved bordet, mens snakken går.

Ja, og så spiser de selvfølgelig med, for en ansøgning til Seniorfrivilligpuljen har givet midler i et år, så de to frivillige ikke selv skal betale for deres måltid.
De har været spændte på den første fællesspisning og er enige om, at det faktisk er gået fint:
– Der har været skønne smil og snak. Og for os er det også fint at være med, da det giver input til, hvad man selv vil fylde sin hverdag med. 

Fakta:

Fællesspisningen foregår hver torsdag kl. 12 i sundhedscentret i Hadsten. Det koster 50 kr. Dessert kan tilkøbes. Kontakt Café AG, hvis du vil deltage: 89 64 13 68.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Alle ejere af en Nimbus kender Knud Jørgensen

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
SOMMERKIRKE

SOMMERKIRKE

Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 i Nr. Galten Kirke ... læs mere
Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø springer ud

Røde Kors Butikken i Thorsø bryder lørdag den 22. de sædvanlige rammer og rykker ud på gaden til markedsdag ... læs mere
Det er sommer og tid for Rose` vin

Det er sommer og tid for Rose` vin

Hos Skjold Burne skyder vi rosé-sæsonen i gang med et kanontilbud på vores pivlækre "LAVENDETTE ROSÉ (2018)" fortæller Vinhandler Peter Aschelund fra butikken i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Sparekniven truer de ældre

Sparekniven truer de ældre

af Charlotte Green byrådsmedlem og folketingskanda for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

VI MARKERER EN SKÆBNEDAG FOR VORES FRIHED

HJEMMMEVÆRNSESKADRILLE 265, HVIDSTEN, MARKERER 75 ÅRS DAGEN FOR HVIDSTENGRUPPENS HENRETTELSE DEN 29. juni 1944 ... læs mere
En manipulerende kirkeklumme

En manipulerende kirkeklumme

Af Eva Damsgaard Næstformand  i Dansk Folkeparti ... læs mere
Nyt på Lilleåmarked 2019

Nyt på Lilleåmarked 2019

PingvinNyt har talt med formanden for Lilleåmarked Henning Bertelsen fra Lions Clubben ... læs mere
Anholdt for spirituskørsel

Anholdt for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bus endte i husmur

Bus endte i husmur

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi hjælper hianden

Vi hjælper hianden

Af PET Petersen fra partiet Alternativet ... læs mere
Loading...