|

Det er hyggeligt at spise sammen med andre

Efter mange års pause er der nu igen kommet gang i fællesspisningen om torsdagen i sundhedscentret i Hadsten.

 • Anna Christensen (tv.) og Else Marie Mogensen har takket ja til den frivillige tjans som værter til fællesspisningen.

 • Maden er ved at være klar i køkkenet hos Café AG.

  Maden er ved at være klar i køkkenet hos Café AG.

 • Deltagerne roser maden og har flere gode ideer til, hvad de også gerne vil have serveret til fællesspisningen.

  Deltagerne roser maden og har flere gode ideer til, hvad de også gerne vil have serveret til fællesspisningen.

 • Maden bliver budt rundt og snakken går. Anna Glinvad og Jørgen Andersen sidder ved siden af hinanden til venstre i billedet.

  Maden bliver budt rundt, og snakken går. Anna Glinvad og Jørgen Andersen sidder ved siden af hinanden til venstre i billedet.

 • Bodil Stilling får ros for caféens mad og bud på, hvad der også skal på menuen.

  Bodil Stilling får ros for caféens mad og bud på, hvad der også skal på menuen.

– Vi er kommet til at putte fløde i de stuvede grøntsager, siger Bodil Stilling, leder af Café AG i sundhedscentret i Hadsten. Og smilene breder sig på de ventende rundt om bordet, der glæder sig til at få karbonader, stuvede grøntsager og kartofler – og konfektkage til dessert.

De har meldt sig til premieren på fællesspisning for ældre, hjemmeboende borgere hver torsdag kl. 12. Der er ingen transport inkluderet i tilbuddet, så deltagerne skal enten bo tæt på eller kunne fragte sig selv.

63-årige Anna Glinvad er en af dem, der bor tæt på. Hun er lige flyttet fra Randers til en bolig i Hvedevænget, og hun er meget glad for flytningen.
– Jeg døjer med eftervirkningerne fra et brækket ben, så det er skønt at komme til en bolig uden trapper. Jeg har allerede været med til banko og brunch og nu fællesspisningen. Det er dejligt at spise sammen med andre, og jeg kan godt lide at snakke med folk, siger Anna, der allerede er på fornavn med flere rundt om bordet.

Hun sidder ved siden af 68-årige Jørgen Andersen, der bor alene i en bolig på Hovvej. Han er vant til at komme på centret om mandagen og blev opfordret til at deltage i fællesspisningen. Og det har han ikke fortrudt:
– Jeg sidder meget alene, og det er hyggeligt at spise sammen med andre. Måske spiser man også lidt mere. Jeg kender flere af dem, der er med, og jeg tror helt sikkert, at jeg vil komme igen.

Det glæder Lone Birkmose Christensen, social- og sundhedsassistent, at deltagerne kan lide det nye tilbud. Sammen med flere kolleger har hun været med til at få gang i tilbuddet efter en lang pause.
– Før kommunesammenlægningen spiste beboerne på Hvedevænget fast i caféen, og de fik dermed opbygget et godt netværk. Det vil vi gerne prøve at etablere igen, lyder det fra Lone Birkmose Christensen.

To damer ved bordet spiller en helt særlig rolle. Det er Anna Christensen og Else Marie Mogensen. De er værter for fællesspisningen, og den tjans har de fået på opfordring fra Lone Birkmose, der kender dem, da de tidligere har arbejdet i hjemmeplejen.

Anna og Else Marie er gået på henholdsvis førtidspension og efterløn, og de sagde ja tak med det samme, da Lone Birkmose ringede dem op.
– Det er dejligt at komme her og gøre noget for andre, og vi kender jo stedet og mange af borgerne rigtig godt. Vi siger pænt goddag til alle, så de føler sig set og velkommen, og så spørger vi selvfølgelig ind til dem og deres liv, fortæller Anna og Else Marie, der hjælper med forskellige opgaver ved bordet, mens snakken går.

Ja, og så spiser de selvfølgelig med, for en ansøgning til Seniorfrivilligpuljen har givet midler i et år, så de to frivillige ikke selv skal betale for deres måltid.
De har været spændte på den første fællesspisning og er enige om, at det faktisk er gået fint:
– Der har været skønne smil og snak. Og for os er det også fint at være med, da det giver input til, hvad man selv vil fylde sin hverdag med. 

Fakta:

Fællesspisningen foregår hver torsdag kl. 12 i sundhedscentret i Hadsten. Det koster 50 kr. Dessert kan tilkøbes. Kontakt Café AG, hvis du vil deltage: 89 64 13 68.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...