|

DF`s mærkesag – landspolitisk og lokalt.

Vi har modtaget følgende indlæg fra byrådsmedlem Eva Damsgaard fra Dansk Folkeparti om “ældremilliarden” til mere værdig ældrepleje

 Eva Damsgaard

DF`s mærkesag – landspolitisk og lokalt.

Som byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Favrskov Kommune er jeg meget tilfreds med mit partis mærkesag – nemlig at få afsat ældremilliarden til en mere værdig ældrepleje. Det er tiltrængt – for uanset hvor godt vi mener, det er i vores kommune – ja, så er der gennem årene skåret kraftigt netop indenfor dette område! Det mærker beboere, pårørende, frivillige og personale – og det mærker jeg som medarbejder og frivillig indenfor ældreplejen. 
Favrskov Kommune er bevilget 7,56 mill. kr. og knap 1 mill. skal gå til netop DF Favrskovs mærkesag – nemlig at bibeholder ergoterapeuter til at sikre mere aktivitet på plejecentrene i Favrskov Kommune.
Det er ikke nogen ny fiks idè – næ nej – allerede da vi havde budgetforhandlinger sidste år, vidste vi at dette gode tiltag var trukket ud af budgettet. Niels Kallehave og jeg valgte derfor at foreslå byrådet en udvidelsesblok, så vi kunne bibeholde dag- og aftenaktiviterne på plejecentrene. 
Vores udvidelsesblok blev dog ikke vel modtaget – ingen partier stemte for forslaget. 
Vi holdt dog fast i vort ønske, og forhandlingen om netop denne udvidelsesblok var da heller ikke afsluttet, da vi vendte hjem efter 2 dages budgetseminar. Nogle dage senere, da budgettet skulle finpudses, kunne vi sammen med de andre partier blive enige om et kompromis, nemlig at afsætte 800.000 til at bibeholde aktiviteter på plejecentrene, så fremt der kom penge øremærket til ældreområdet. 
Pengene kom – og DF Favrskovs forslag om at bibeholde ergoterapeuter til aktiviteter på plejecentrene er nu er næsten en realitet! – forslaget mangler kun at blive godkendt i økonomiudvalget samt i byrådssalen.
Det positive er, at vi alle i social- og sundhedsudvalget kunne blive enige om at forhøjer beløbet til 0,95 mill. – sammen beløb som blev brugt i 2015. Det betyder at alle ergoterapeuter kommer tilbage på plejecentrene i deres tidligere stillingsbeskrivelse.
Jeg er meget tilfreds med at denne faggruppe får mere plads i ældreplejen, og jeg er sikker på, at det tværfaglige samarbejde med sosuhjælpere og -assistenter både er udviklende og lærerigt for alle parter. Der skal ikke herske tvivl om, at en tilpas blandet medarbejderstab er noget jeg vægter højt i ældreplejen, men bestemt også indenfor psykiatrien!
Jeg håber virkelig, at alle både beboere, pårørende, personale og frivillige føler sig hørt og snart kan vide sig sikre på, at dette gode tiltag forbliver de næste 2 år. 
Herefter vil ældremilliarden nok overgå til bloktilskud, og så er det alle politiske partier, der skal blive enige om, hvad pengene så skal bruges til. 
Jeg krydser fingre for, at værdig ældrepleje også vægtes højt til den tid!

Med venlig hilsen

Eva Damsgaard
Dansk Folkeparti

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...